Αρχίζει σήμερα στον Βόλο το Πανελλήνιο πρωτάθλημα σκοποβολής


Μοιράσου το άρθρο

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου υπό την αιγίδα της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣΚ.Ο.Ε), ανέλαβε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη σπουδαία διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Πυροβόλων Όπλων Εφήβων- Νεανίδων που θα διεξαχθεί στο Εθνικό σκοπευτήριο Βόλου (πρόποδες Γορίτσας), από σήμερα Παρασκευή το πρωί έως και την Κυριακή το απόγευμα.
Συμμετέχουν όλοι οι κορυφαίοι αθλητές έφηβοι και νεάνιδες έως 21 ετών, με συμμετοχές και στην Εθνική ομάδα, των αγωνισμάτων της καραμπίνας των 50 μέτρων και του πυροβόλου πιστολιού των 25 και 50 μέτρων. Οι αποστολές των συλλόγων από όλη την Ελλάδα κατέφθασαν στην πόλη του Βόλου ήδη από τις αρχές της εβδομάδας για δοκιμαστικές προπονήσεις στα αγωνιστικά πεδία του Εθνικού σκοπευτηρίου.
Οι αγώνες αναμένεται να προσελκύσουν θεατές και φίλους του αθλήματος όλο το τριήμερο των αγώνων για να παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων και το αγώνισμα της Άννας Κορακάκη, στο πιστόλι των 25 μέτρων. Με τους νέους διεθνείς κανονισμούς, το κοινό που παρακολουθεί τους τελικούς των αγωνισμάτων επιβάλλεται να είναι θορυβώδες, εκδηλωτικό και εμψυχωτικό, ώστε να δοκιμάζεται η προσήλωση των αθλητών, με πραγματικό όμως θέαμα. Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε ότι η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.
Η Ελλανόδικος Επιτροπή, διεθνείς Κριτές, ο πρόεδρος της ΣΚΟΕ, ο πρόεδρος του Σταθερού Στόχου και Μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής και πολλοί επίσημοι εκπρόσωποι και παράγοντες, βρίσκονται ήδη στο Βόλο, για τον τελικό έλεγχο των αθλητικών πεδίων.
Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου φέρει για δεύτερη φορά το βαρύ φορτίο μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης για το Εθνικό πρωτάθλημα. Σημειωτέον ότι το Εθνικό σκοπευτήριο του Βόλου είναι το μοναδικό σκοπευτήριο της Ελλάδας που συνδυάζει στον ίδιο χώρο όλα τα πεδία βολής. Για τα αντίστοιχα αγωνίσματα στην Αθήνα οι αποστολές μοιράζονται σε δύο σκοπευτήρια αποστάσεως 70 χιλιομέτρων μεταξύ τους.
Συνδιοργανωτές των αγώνων και αρωγοί στις προσπάθειες του ΣΣΒ για μεγάλες διοργανώσεις στην πόλη μας, ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ που εργάζεται για την προετοιμασία των αγωνιστικών χώρων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας που χορηγεί γεύματα στις φιλοξενούμενες αποστολές αθλητών, επιχειρήσεις της πόλης και τα ΜΜΕ, ευγενικοί χορηγοί των αγώνων.
Σε αγωνιστικό επίπεδο η ομάδα του Σ.Σ.Β φιλοδοξεί να κατακτήσει αρκετούς βαθμούς ώστε να προηγηθεί στη γενική κατάταξη του Πανελλήνιου πρωταθλήματος. Στυλοβάτης της νεανικής ομάδας σε αυτά τα επίπονα και απαιτητικά αγωνίσματα ο Ομοσπονδιακός προπονητής Νικόλαος Μίχας, ο οποίος μετρά πέντε συνεχή πρωταθλήματα στη καριέρα του με τα χρώματα του ιστορικού σωματείου του Σ.Σ.Β, ιδρυθέντος το 1911.
Τα μέλη του ΣΣΒ, γονείς αθλητών και εθελοντές εργάζονται επίσης εδώ και μήνες αφιλοκερδώς ώστε να προσαρμόσουν τους αγωνιστικούς χώρους στα διεθνή πρότυπα και να επιτύχουν το τελικό αποτέλεσμα.
Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου (Σ.Σ.Β), από το 1911 συνεχίζει την άοκνη προσπάθειά του να φανεί αντάξιος της ιστορικής του πορείας, με κύριο γνώμονα την καλλιέργεια του ολυμπιακού αθλητισμού στη νεολαία και επιμένει με υγιείς δράσεις που εκτείνονται σε όλες της φάσεις της κοινωνίας, να προάγει το πνεύμα, τον κλασσικό αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις