Τσίκινης: «Πώς θα γίνει η χρήση του VAR στο Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός»

Ο παλαίμαχος διαιτητής και κριτής του Master REF, Ηρακλής Τσίκινης, μίλησε στο Metropolis 95,5 για τη χρήση του VAR και την τελική πρόβα που θα γίνει στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ για την τελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Super League.

«Η τελική πρόβα του VAR θα γίνει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ για την τελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Θα γίνει με εξωτερικό συνεργείο. Θέλουμε να δούμε πως θα λειτουργήσουν όλες οι κάμερες και το πως θα υπάρχει συνεννόηση με τον διαιτητή μέσα από το ειδικό δωμάτιο. Αν όλα πάνε καλά θα γίνει με την ίδια μορφή και στον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Αυτή είναι η ενημέρωσή μου. Δεν θα υπάρξουν εγκατεστημένες κάμερες. Θέλουμε να δούμε πως θα συντονιστεί όλο αυτό το πράγμα», είπε αρχικά πρόσθεσε:

«Τo ΟΑΚΑ έχει τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις για τη χρήση του VAR. Η διαδικασία της πιστοποίησης στο VAR είναι δύσκολη και χρονοβόρα. Στο δωματιάκι θα υπάρχουν μέσα εν ενεργεία διαιτητές, βοηθοί και ο τεχνικός. Πάντως, αν υπήρχε φέτος το VAR θα είχαμε λιγότερα λάθη και δεν θα ερχόντουσαν ξένοι διαιτητές. Θα απελευθερωθούν με τη χρήση του VAR οι Έλληνες διαιτητές».

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις