Ισπανία-ΗΠΑ στον τελικό του παγκοσμίου πόλο Νέων γυναικών

Μνήμες από το 2013 ξυπνά το ζευγάρι του αυριανού (Κυριακή 23/8) μεγάλου τελικού του 11ου Παγκόσμιου πρωταθλήματος Νέων Γυναικών, που διεξάγεται στο Βόλο. Πριν από δύο χρόνια στο ανοιχτό Εθνικό κολυμβητήριο είχαν αναμετρηθεί ξανά ΗΠΑ και Ισπανία, με τις Αμερικανίδες να επικρατούν με 9-7 , ενώ τώρα οι δύο ομάδες θα «κονταροχτυπηθούν» ξανά με φόντο το χρυσό μετάλλιο. Οι ΗΠΑ, που είναι κάτοχος του τίτλου, θα μετάσχουν στον 5ο τελικό της ιστορίας του θεσμού και θα διεκδικήσουν το τέταρτο χρυσό τους μετάλλιο, ενώ οι Ισπανίδες θα παίξουν για τρίτη φορά σε τελικό, διεκδικώντας το δεύτερο «δαχτυλίδι»…

 

…Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 20:00 και θα μεταδοθεί (όπως και εκείνο της Εθνικής μας με την Ιταλία, αλλά και ο μικρός τελικός) και από τη συνδρομητική τηλεόραση της ΝΟVA. Σημειώνεται ότι και πριν από δύο χρόνια, ΗΠΑ, Ισπανία και Ρωσία ήταν στην τετράδα της αντίστοιχης διοργάνωσης, με μόνη αλλαγή φέτος τον Καναδά, στη θέση της Ελλάδας.

Η Ισπανία επικράτησε με 11-9 του Καναδά στον πρώτο ημιτελικό ενώ οι ΗΠΑ επιβλήθηκαν της Ρωσίας με 13-11, σε δύο παιχνίδια που παρά τις μεγάλες προσπάθειες των ηττημένων (Καναδάς και Ρωσία θα αναμετρηθούν στον «μικρό» τελικό για το χάλκινο μετάλλιο, στις 18:30), η εμπειρία και η συγκέντρωση των δύο προπέρσινων μονομάχων και κάτοχων των δύο πρώτων θέσεων, των Αμερικανίδων και των Ισπανίδων, ήταν εμφανείς.

Το αυριανό πρόγραμμα (Κυριακή 23/8):

15:30 Ουγγαρία- Βραζιλία (θέσεις 7-8)

17:00 Ελλάδα- Ιταλία (θέσεις 5-6)

18:30 Καναδάς- Ρωσία (θέσεις  3-4)

20:00 Ισπανία- ΗΠΑ (ΤΕΛΙΚΟΣ)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις