Γ΄Εθνική: Οι πρωτάρηδες που εξέπληξαν με την πορεία τους

Η αυλαία στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής για την σεζόν 2018-19 έπεσε. Το SDNA με αφορμή την ολοκλήρωση του, κάνει ένα αφιέρωμα στις ομάδες που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην κατηγορία και εξέπληξαν με την πορεία τους.

2ος όμιλος

Τρίγλια

Η ομάδα της Χαλκιδικής η οποία πήρε πέρυσι την άνοδο της σε αγώνα μπαράζ κόντρα στην Καλλικράτεια, μπορεί να αγωνίστηκε φέτος για πρώτη φορά σε εθνική κατηγορία, ωστόσο μόνο εύκολη λεία δεν αποτέλεσε όπως θα περίμεναν κάποιοι.Το συγκρότημα του Κώστα Γεωργιάδη, έχοντας ως μεγάλο όπλο του την έδρα του (έχασε μόλις δύο ματς σε αυτή από την πρωτοπόρο Βέροια, αλλά και τον Άρη Παλαιοχωρίου, ενώ παράλληλα είχε μόλις μία ισοπαλία από ) κατάφερε να καταλάβει την δεύτερη θέση και θα διεκδικήσει την άνοδο του στους αγώνες μπαράζ, με αντίπαλο τον Νέστο Χρυσούπολης.

Νίκη Αγκαθιάς

Οι «ασπρόμαυροι» αν και πρωτάρηδες σε εθνική κατηγορία, εν τούτοις κατάφεραν με την πορεία τους να αποστομώσουν όσους τους είχαν ως σίγουρο φαβορί για υποβιβασμό. Το συγκρότημα του Σταύρου Κωστογλίδη έχοντας στις τάξεις τους παίκτες με θητεία από την Β΄Εθνική (Τόλιος, Λιόλιος, Γιαζιτζόγλου), αλλά και απόρθητο κάστρο την έδρα του στην οποία είχε απολογισμό 7 νίκες και 6 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα (εκτός έδρας από τον Αλμωπό Αριδαίας) κατάφερε να καταλάβει την τρίτη θέση, ενώ για μόλις δύο βαθμούς έχασε την δυνατότητα να διεκδικήσει την άνοδο του στα μπαράζ.

3ος όμιλος

Κρόνος Αργυράδων

Η ομάδα της νότιας Κέρκυρας αν και αγωνίστηκε φέτος για πρώτη φορά στην κατηγορία, εν τούτοις αποδείχτηκε μία από τις εκπλήξεις του ομίλου της… Οι «κυανόλευκοι» του Γιάννη Καλούδη (ανέλαβε την ομάδα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές) έχοντας απολογισμό 8 νίκες μέσα στην έδρα της και 3 ισοπαλίες, αλλά και την καλύτερη άμυνα του ομίλου (δέχτηκαν μόλις 9 γκολ) κατάφεραν με τις νίκες τους τις δύο τελευταίες αγωνιστικές (1-0 εκτός έδρας τον Μακεδονικό Φούφα και 1-0 εντός έδρας τον Τηλυκράτη) να κόψουν πρώτοι το νήμα και να ανέβουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην Football League.

4ος όμιλος

Μετέωρα Καλαμπάκας

Οι «κιτρινομπλέ» μπορεί να έκαναν το ντεμπούτο τους φέτος σε εθνική κατηγορία, ωστόσο κατάφεραν σε έναν όμιλο στον οποίο ο Ολυμπιακός και η Νίκη Βόλου κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις, να καταλάβουν την τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Οι Θεσσαλοί με τον Γιώργο Βακουφτσή αρχικά στον πάγκο τους και εν συνεχεία με τον Γιώργο Τσουκαλίδη είχαν μόλις 2 ήττες στην έδρα τους (από την Νίκη Βόλου και τον Αλμυρό). Αυτό και σε συνδυασμό με το ότι διέθεταν την τρίτη καλύτερη επίθεση του ομίλου τους με 40 γκολ (όσα και ο Αστέρας Ιτέας), αλλά και το ότι είχαν απολογισμό 8 νίκες και 3 ισοπαλίες μέσα στην έδρα τους είχε σαν συνέπεια να τερματίσουν μέσα στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα.

6ος όμιλος

Παλληνιακός

Το συγκρότημα του Βαγγέλη Χαντέ αν και αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος στην ιστορία του σε εθνική κατηγορία, εν τούτοις κατάφερε να κλέψει την παράσταση. Οι «κιτρινόμαυροι» έχοντας σαν μεγάλο όπλο την έδρα τους (είχαν απολογισμό 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες σε αυτή), την τρίτη καλύτερη επίθεση του ομίλου (πίσω από τον Ιάλυσο και τον Διαγόρα) και σε συνδυασμό με το καλό ξεκίνημα που έκαναν στο πρωτάθλημα, αλλά και την σταθερότητα που είχαν στην απόδοση τους κατάφεραν να καταλάβουν την 3η θέση στον όμιλο τους…

7ος όμιλος

Άγιοι Ανάργυροι

Οι «κυανέρυθροι» έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση φέτος στην Γ΄Εθνική. Η ομάδα του Ισίδωρου Σταυριανού παρότι βρέθηκε σε έναν όμιλο με ιστορικές ομάδες (Αιγάλεω, Ηλυσιακός, Καλλιθέα), εν τούτοις αποδείχτηκε σκληρό καρύδι (έχασε μόλις μία φορά στην έδρα της από τον Αιολικό), καθώς κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα κλειδώνοντας την παραμονή της σχετικά εύκολα…

8ος όμιλος

ΑΟ Υπάτου

Η ομάδα της Βοιωτίας μπορεί να πήρε μέρος στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής για πρώτη φορά στα χρονικά της, ωστόσο κατάφερε να καταλάβει την τέταρτη θέση της βαθμολογίας του 8ου ομίλου τερματίζοντας πίσω από ιστορικές ομάδες όπως η Καλαμάτα και ο Παναργειακός. Η διοικητική σταθερότητα, η οικονομική ευρωστία, η παρουσία του Στάθη Σταθόπουλου στην τεχνική ηγεσία, αλλά και η πορεία πρωταθλητισμού που πραγματοποίησαν οι «κυανόλευκοι» από τον Δεκέμβριο κι έπειτα (είχαν απολογισμό 9 νίκες , 3 ισοπαλίες και 4 ήττες από Καλαμάτα, Παναργειακό και Ασπρόπυργο) είχε σαν συνέπεια να εξασφαλίσουν με σχετική άνεση την παραμονή τους…

Ένωση Πελλάνας/ Καστορείου

Η περυσινή πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Λακωνίας όντας πρωτάρα στην Γ΄Εθνική θεωρήθηκε από πολλούς ως σίγουρο φαβορί υποβιβασμού. Ωστόσο η ίδια φρόντισε να τους διαψεύσει. Αν και είχε μόλις 3 νίκες μέχρι τον Δεκέμβριο (2 εκτός επί του Πάμισου και του Υπάτου και 1 εντός επί της ΑΟ Εικοσιμίας), αλλά και ήταν αναγκασμένη να αγωνίζεται στην έδρα της Σπάρτης (καθώς το γήπεδο της δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να γίνουν αγώνες σε αυτό) κατάφερε από τον Ιανουάριο κι έπειτα… να εμφανιστεί βελτιωμένη προς το καλύτερο. Η πορεία πρωταθλητισμού που πραγματοποίησε από τον Ιανουάριο κι έπειτα (7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες), αλλά και η εκτελεστική δεινότητα του Σικαλόπουλου ο οποίος σε 10 αγώνες βρήκε 8 φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα (πέτυχε συνολικά 12 γκολ σε 21 συμμετοχές) είχαν σαν συνέπεια η Πελλάνα να πατήσει γκάζι και να εξασφαλίσει με σχετική ευκολία την παραμονή της.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις