Καραμανλή: “Το ΟΑΚΑ δεν είναι έτοιμο για να φιλοξενήσει τον τελικό κυπέλλου”

Στη Βουλή έφερε, με ερώτησή της, το ζήτημα με τις εκτός λειτουργίας κάμερες του ΟΑΚΑ η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών Άννα Καραμανλή.
Η Βουλευτής Β΄ Αθηνών επικαλείται δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, η αστυνομία ενημέρωσε ότι στο ΟΑΚΑ, που πρόκειται να φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, το 70% των καμερών του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Επιπλέον η κ. Καραμανλή σημειώνει ότι η ανεπαρκής λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος ασφαλείας δεν είναι κάτι νέο. Όπως επισημαίνει, υπάρχει έκθεση της εταιρείας που το έχει τοποθετήσει, η οποία δημοσιεύτηκε μετά τον πρόσφατο επεισοδιακό αγώνα ΠΑΟ – Ολυμπιακού και κάνει λόγο για λειτουργία των καμερών σε ποσοστό μόλις 30%.

Η Βουλευτής υπενθυμίζει πως παρότι είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό ότι ο τελικός θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ το γήπεδο μόνο έτοιμο δεν είναι να υποδεχθεί έναν αγώνα που θα έπρεπε να είναι γιορτή και διαφήμιση του αθλήματος, όπως συμβαίνει σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη.

Αντίθετα το αντικείμενο της συζήτησης παραμένει το αν μπορεί η Πολιτεία να εγγυηθεί την πραγματοποίηση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα σε συνθήκες ασφάλειας.

Τέλος η κ. Καραμανλή ρωτά τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού:

– Σε ποιες ενέργειες προχώρησε για τη διασφάλιση της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος ασφαλείας του ΟΑΚΑ, δεδομένου ότι το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

– Αν είχε ενημερώσει σχετικά η διοίκηση του ΟΑΚΑ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς

– Αν πραγματοποιείται τακτικός έλεγχος της ομαλής λειτουργίας του συστήματος των καμερών στα ελληνικά γήπεδα και πότε πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις