Πήρε νίκη και Πρωτάθλημα… ο Διαγόρας, 1-2 το Σαρακηνό

Ο Διαγόρας πήρε τη νίκη   με 1-2 επί του Σαρακηνού στο βοηθητικό του ΕΑΚ και κατέκτησε το πρωτάθλημα, αφού το συγκεκριμένο αποτέλεσμα τον διατήρησε στη κορυφή της βαθμολογίας.

Στο α΄μέρος ο Διαγόρας πέτυχε δυο τέρματα και πήρε αυτό που ήθελε, καθώς έδειχνε να βάζει στέρεες βάσεις για την κατάκτηση της νίκης και του πρωταθλήματος.

Στο β μέρος, όμως, ο Σαρακηνός επικράτησε στο χώρο του κέντρου,  είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε πολλές δύσκολες καταστάσεις στα “καρέ” του Διαγόρα.

Από την άλλη  οι φιλοξενούμενοι, προσπάθησαν στο ίδιο διάστημα με κάποια καλή αντεπίθεση να “κλειδώσουν” το αποτέλεσμα, ωστόσο έμειναν μακριά από τη δημιουργία κάποιας επικίνδυνης φάση.

Στο 13’ έγινε  το 0-1, όταν με σουτ έξω από την περιοχή ο Κυριάκος, έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Γράντα.

Στο 23’ ο Κυριάκος εκτέλεσε φάουλ, ο Κουβελάς βγηκε στην πορεία της μπάλα και με γυριστή κεφαλιά έκανε το 0-2, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο 51΄ με εκπληκτικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Τζίκας έστειλε τη μπάλα στο αριστερό “παραθυράκι” του Β Βουραζέρη και μείωσε σε 1-2.

Η φάση του αγώνα, που θα μπορούσε να αλλάξει και την τελική έκβαση του πρωταθλήματος, σημειώθηκε στις καθυστερήσεις (95’). Από γέμισμα που έγινε στα “καρέ” του Διαγόρα, ο Βουραζέρης έκανε έξοδο στο ύψος του πέναλτι, χωρίς να μπορέσει να “καθαρίσει” τη φάση. Μετά από εναλλαγές κατοχής στη μπάλα, που παιζόταν ψηλα κι αφού κανείς δεν κατάφερε να την απομακρύνει στα σίγουρα, αυτή έφτασε στον Μοράλες που ήταν μόνος λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή κι  ενώ θα μπορούσε με ένα απλό ψηλοκρεμαστό πλασέ να κάνει την ισοφάριση, αφού ο τερματοφύλακας του Διαγόρα δεν είχε προλάβει να επιστρέψει στην θέση του, εκείνος επέλεξε να λειτουργήσει ως αμυντικός, κάνοντας ένα δυνατο σου που έστειλε τη μπάλα πολλά μέτρα άουτ.

Μετά το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Σκουλά, ακολουθούν έξαλλοι πανηγυρισμοί ως επιστέγασμα της τεράστιας προσπάθειας που έγινε τα τελευταία χρόνια από τη ομάδα του Στεφανοβικείου κι ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο χθεσινό παιχνίδι. Παίκτες, προπονητής, διοίκηση και κόσμος, που ήρθε από το Στεφανοβίκειο για να παρακολουθήσει το παιχνίδι και να πανηγυρίσει την ιστορική άνοδο, έγιναν μια αγκαλιά στον αγωνιστικό χώρο, με πολλές εικόνες έντονης συγκίνησης να αποτυπώνονται στα πρόσωπα όλων…

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Ντούρος, Ρακής, Θάνος, Μοράλες, Γιαμαλής, Τζίκας, Καλαμάτας, Σιώμος, Μόσιος, Μπακάλης (46’ Κωνσταντάκος)

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Βουραζέρης, Καραμπούζης, Κουρούμαλος, Πρασσάς, Λάιος (35’ Κ. Καραπλιάγκος), Σ. Καραπλιάγκος, Κουβελάς, Γουτούλης, Βαλωτής, Κυριάκος (93’ Ιωάννου), Αλαμάνης (72’ Καραμανλής)

*Θα ακολουθήσει φωτορεπορτάζ από το αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης  κι από τους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις