Στα μπαράζ ανόδου ο Πλατανιάς, υποβιβάζεται ο Ηρακλής

Σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου ο Πλατανιάς εξασφάλισε τους τρεις βαθμούς της νίκης και θα αντιμετωπίσει στα μπαράζ τον 13ο της Super Legue, ενώ ο Ηρακλής ηττήθηκε και του χρόνου θα αγωνίζεται στη τρίτη τη τάξη κατηγορία (αν ισχύσει η αναδιάρθρωση).

Ο Ηρακλής ταξίδεψε στην Κρήτη γνωρίζοντας πως χρειάζεται ένα «θαύμα» για να είναι του χρόνου στη νέα Super League 2. Συγκεκριμένα η ομάδα της Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό με δική της νίκη, ήθελε στραβοπάτημα της ΑΕ Καραϊσκάκης με τον ΑΟ Τρικάλων, ώστε να ξεπεράσει την ομάδα της Άρτας.

Από την πλευρά του ο Πλατανιάς στόχευε στη νίκη που θα του εξασφάλιζε την δεύτερη προνομιούχα θέση και την είσοδο στα μπαράζ ανόδου.

Η ομάδα της Κρήτης μπήκε πιο δυναμικά από τον Ηρακλή στον αγωνιστικό χώρο, κλείνοντας τους «κυανόλευκους» στα καρέ τους. Οι ποδοσφαιριστές του Μαρσέλο Τροΐζι έμοιαζαν επηρεασμένοι από τα εξωαγωνιστικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τον Γηραιό, κάνοντας αρκετά λάθη.

Ο Πλατανιάς έμοιαζε πιο συγκεντρωμένος πιέζοντας ψηλά και δημιουργώντας αρκετά επικίνδυνες καταστάσεις.

Το γκολ για τους «ερυθρόλευκους» ήρθε από έναν πρώην ποδοσφαιριστή του Ηρακλή. Ο Γιάννης Λουκίνας άνοιξε το σκορ για την ομάδα του με κεφαλιά στο 27ο λεπτό, μετά από σέντρα του Ουές. Ενώ λίγα λεπτά μετά το τέρμα του Πλατανιά ο Ηρακλής επιχείρησε να απαντήσει άμεσα με τον Ντούνη, αλλά το τέρμα των «κυανόλευκων» δεν μέτρησε καθώς προηγήθηκε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γηραιός επιχείρησε να ανεβάσει την απόδοση του «κυνηγώντας» το σκορ. Ο Εμάνουελ Περόνε είχε την πιο σημαντική ευκαιρία για τον Ηρακλή στο 64ο λεπτό όταν βρέθηκε απέναντι στον Γκοτ, αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ.

Ο Πλατανιάς κλείδωσε τη νίκη και ταυτόχρονα την δεύτερη θέση στον πίνακα της βαθμολογίας, όταν ο Νίλι μετά από σοβαρό λάθος της άμυνας του Ηρακλή, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Καχριμάν και με πλασέ έκανε το 2-0 για την ομάδα του.

Οι «κυανόλευκοι» κατάφεραν να μειώσουν με κεφαλιά του Νίκου Ζιαμπάρη στο 77ο λεπτό και από εκεί και πέρα αύξησαν την πίεση τους στα εναπομείναντα λεπτά, χωρίς ωστόσο να πετύχουν κάτι παραπάνω.

Οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το δώρο του ΑΟ Τρικάλων που κέρδισε στην Άρτα και ηττήθηκαν με 2-1 από τον Πλατανιά. Πλέον βάση αναδιάρθρωσης ο Γηραιός του χρόνου θα αγωνίζεται στη τρίτη τη τάξη κατηγορία (Football League), τερματίζοντας στην 11η θέση με 39 βαθμούς.

Πλατανιάς (Τάτσης): Γκολτς, Ουές, Τσαμούρης, Ρουσσάκης, Ποζατζίδης (Πουρζιτίδης 76′), Μποσέτι, Μάκιτς, Παπανικολάου, Νίλι (Κόρτσταμ 88′), Λουκίνας (Παπουτσογιαννόπουλος 86′), Μπιανκόνι.

Ηρακλής (Τροΐζι): Κάχριμαν, Ζιαμπάρης, Κουκόλης, Γιαννίτσης (Κυζιρίδης 81′), Μουνιόθ, Παναγιωτούδης, Καθάριος (Ρόβας 40′), Κλέιτον, Ντούνης, Μπορικό (Πτηνόπουλος 63′), Περόνε

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις