Η Αμερική παγκόσμια πρωταθλήτρια στο πόλο Νέων γυναικών

Ίδιος τελικός, ίδιος νικητής με αυτόν του 2013, με τις ΗΠΑ να κατακτούν και πάλι το χρυσό μετάλλιο, στο 11ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Γυναικών, η αυλαία του οποίου έπεσε απόψε στο ανοιχτό κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου.

Στο σημερινό μεγάλο τελικό της διοργάνωσης οι Αμερικανίδες νίκησαν την Ισπανία με 13-10 και έφθασαν τα τέσσερα χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση (συμμετοχή σε 5 τελικούς) με το Βόλο να αποδεικνύεται τυχερή πόλη για τα κορίτσια της Κόραλι Σίμονς…

 

…Σε ένα κατάμεστο κολυμβητήριο, με τον κόσμο του Βόλου να δημιουργεί από νωρίς εξαιρετική ατμόσφαιρα, οι Ισπανίδες πάλεψαν ένα οκτάλεπτο (4-4), αλλά η συνέχεια ανήκει ολοκληρωτικά στις Αμερικανίδες, που κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και ανέβαζαν σταδιακά τη διαφορά.

Με καλό ποσοστό στην παίκτρια παραπάνω (4 στα 7), αλλά και στη συνήθη δυνατή περιφέρειά τους, οι Αμερικανίδες σημείωναν τα γκολ και σε συνδυασμό με την πολύ καλή άμυνα πάνω στην πρώτη σκόρερ της Ισπανίας (3η στη διοργάνωση) Αρίθα Φόρκα (σημείωσε μόλις 1 γκολ) έφθασαν στη νίκη με 13-10 και στο τέταρτο χρυσό μετάλλιο, σε 5 τελικούς.

Ο μεγάλος τελικός είχε και ελληνικό ενδιαφέρον καθώς πρώτος διαιτητής ήταν ο Μιχάλης Μπιράκης, που διαιτήτευσε μαζί με τον Αυστραλό Μπαρτέλς, ως επιβράβευση των καλών διαιτησιών του σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Οι καλύτερες της διοργάνωσης

Στη «χρυσή» ομάδα των ΗΠΑ ανήκουν η καλύτερη παίκτρια (MVP) της διοργάνωσης Άρια Φίσερ και η καλύτερη τερματοφύλακας Αμάντα Λόγκαν.

Καλύτερες «μπόμπερ» αυτού του Παγκοσμίου πρωταθλήματος αναδείχθηκαν η Ελευθερία Πλευρίτου και η Ρωσίδα Αναστασία Σιμανόβιτς με29 γκολ, αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα στοιχεία του αγώνα:

Ισπανία-ΗΠΑ 10-13

Τα 8λεπτα: 4-4, 1-3, 2-4, 3-2

Οι σκόρερ:

Ισπανία (Χ.Πέρεθ): Ορτίθ 3, Ιρένε Γκονζάλεθ 2, Λέιτον 2 , Κόρντομπες 2, Φόρκα 1 .

ΗΠΑ (Κ. Σίμμονς): Φίσερ 4 , Μπρουκς 4 , Λιέμποβιτς 2 , Λάφλιν 1, Νόσουλ 1, Μπαρ 1 .

Διαιτητές: Μπιράκης (Ελλάδα)-Μπάρτελς (Αυστραλία)

Η σύνθεση της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας ομάδας των ΗΠΑ: Εμάλια Αϊχελμπέργκερ, Μέρι Μπρουκς, Άρια Φίσερ, Τάρα Πρέντις, Έμιλι Λάφλιν, Αλέξις Λιέμποβιτς, Τζόρνταν Ρέινι, Τζέιμι Νόσουλ, Στεφανί Μουταφαγιάν, Μακένζι Μπαρ, Αμάντα Λόγκαν.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Κόραλι Σίμονς (προπονήτρια της Εθνικής ΗΠΑ): « Ο Βόλος είναι η τυχερή μας πόλη. Λατρεύω τον Βόλο. Έχουμε το προνόμιο να έχουμε πολύ καλές παίκτριες και να έχουμε δημιουργήσει παράδοση στο άθλημα. Τέσσερα χρυσά μετάλλια σε πέντε τελικούς είναι ό,τι καλύτερο για αυτή την ομάδα και όχι άδικα , γιατί έχουμε δουλέψει πολύ».

Άρια Φίσερ (ΗΠΑ, MVP): «Είμαστε μια δεμένη και δυνατή ομάδα που δουλέψαμε σκληρά και πετύχαμε μια σπουδαία διάκριση. Το χαρήκαμε ιδιαίτερα. Ο Βόλος είναι η τυχερή μας πόλη, με καταπληκτικούς φιλάθλους, που αγαπούν το άθλημα και δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα».

Χαβιέ Πέρεθ (προπονητής Εθνικής Ισπανίας): «Ο Βόλος είναι η ομορφότερη πόλη του κόσμου. Παρά το ατυχές αποτέλεσμα για την ομάδα μου, δεν είναι λίγο να είσαι για δεύτερη φορά, δεύτερη στον κόσμο».

Η «χρυσή» βίβλος

1995 Κεμπέκ: Ολλανδία

1997 Πράγα: Ελλάδα

1999 Μεσσήνη: Αυστραλία

2001 Περθ: ΗΠΑ

2003 Κάλγκαρι: Καναδάς

2005 Περθ: ΗΠΑ

2007 Πόρτο: Αυστραλία

2009 Μανσίσκ: Ρωσία

2011 Τεργέστη: Ισπανία

2013 Βόλος: ΗΠΑ

2015 Βόλος: ΗΠΑ

koe.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις