Θερμό ενδιαφέρον Γιώτα για την Kέρκυρα, υπό… προϋποθέσεις

Ο γνωστός επιχειρηματίας υποστήριξε στο CorfuSports.com ότι όντως ενδιαφέρεται για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Κέρκυρας. Ποιο το πλάνο του, σε περίπτωση ύπαρξης deal.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, και μετά την, επί της ουσίας, αποχώρηση Λιμπάντση από τους Φαίακες το οικονομικό βάρος στο τρέξιμο της ΠΑΕ μέχρι το τέλος της αγωνιστικής έχει αναλάβει ο Λάμπρος Γεωργακόπουλος.
Ωστόσο, όπως δείχνουν τα πράγματα, την επόμενη σεζόν η κερκυραϊκή ΠΑΕ θα έχει νέο ιδιοκτήτη. Μιας και ήδη, σύμφωνα με δημοσιεύματα υπήρξε ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ομάδας από το δίδυμο Τοροσίδη-Παπαδόπουλου, ενώ, εσχάτως εμφανίστηκε στο προσκήνιο κι ένας εφοπλιστής αγνώστων λοιπών στοιχείων. Συν, τον Αργύρη Γιώτα, όπως πρωτοέγραψε το sportime!

Πρόκειται για το γνωστό επιχειρηματία που δραστηριοποιείται έντονα και στην Κέρκυρα, κι ο οποίος μεταξύ άλλων, είναι ιδιοκτήτης των Ionian Hotels.

Μάλιστα, με τον κ. Γιώτα επικοινώνησε το C.S.com, ο οποίος υποστήριξε πως ενδιαφέρεται όντως, θερμά, να εμπλακεί στα διοικητικά της ΠΑΕ. Υπό έναν όρο!. Να υπάρξει οικονομικός έλεγχος, ώστε να αποκτήσει ξεκάθαρη άποψη για τα ανοίγματα και τις υποχρεώσεις της διοίκησης Ζαρκάδα. Ώστε να δει κι ο ίδιος κατά πόσο μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Γιώτα “από αυτά που γνωρίζω, θεωρώ πως μπορώ να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις που υπάρχουν, αλλά όπως σε κάθε μεταβίβαση εταιρείας έτσι και στην ΠΑΕ θα πρέπει να υπάρξει οικονομικός έλεγχος για να γνωρίζω με ακρίβεια τι ισχύει”.

Επιπλέον, ο κ. Γιώτας, σε περίπτωση εμπλοκής του με την ΠΑΕ δεν αποκλείει να συνεταιριστεί και με άλλους επιχειρηματίες στο όλο εγχείρημα, αρκεί, να θέλουν κι αυτοί να στηρίξουν το πλάνο που έχει στο μυαλό του.

Ποιο είναι αυτό;

1.Να υπάρξει προσπάθεια επιστροφής του κόσμου στο γήπεδο.
Κάτι που για να συμβεί, σύμφωνα με τον κ. Γιώτα, θα πρέπει να μπουν σε νέες βάσεις οι ακαδημίες της ομάδας, καθώς, αυτές θα πρέπει να είναι το “οξυγόνο” της ΠΑΕ. “Ευνόητα, θα στελεχωθούν με ανθρώπους που έχουν γνώση στα μικρά παιδιά, ενώ οι ποδοσφαιριστές στις ακαδημίες θα είναι κατά μεγάλο ποσοστό Κερκυραίοι. Ενώ όσοι θα έρχονται απ’ έξω, θα έχουν επιλεγεί από μια τριμελή επιτροπή που θα δημιουργηθεί. Δεν θα έρχονται παιδιά που θα παίζουν με κριτήριο ότι πληρώνουν τη διαμονή μόνοι τους. Είναι ξεκάθαρο, πως αυτό δεν αποτελεί κριτήριο”, λέει.
Επίσης, τα παιδιά θα πρέπει να βελτιώνονται πραγματικά και για να γίνει αυτό θα πρέπει οι προπονητές και οι γυμναστές να επιμορφώνονται και να ασχολούνται και ξεχωριστά με κάθε ποδοσφαιριστή.

2.Σε κάθε αποστολή της ομάδας θα περιλαμβάνεται κι ένας ποδοσφαιριστής της Κ19 και ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα, θα παίρνει χρόνο συμμετοχής. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων θα πρέπει να είναι πάντα σε εγρήγορση να βρεθούν και να συμμετάσχουν στις υποχρεώσεις της μεγάλης ομάδας.

3.Η ΠΑΕ θα έχει κάποιους ανθρώπους που θα ασχολούνται αποκλειστικά με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο για να παρακολουθούν όλες τις ομάδες του νησιού, με βασικό στόχο την εξεύρεση νεαρών και εξελίξιμων ποδοσφαιριστών, ενώ, παράλληλα θα μεριμνήσει για ένα οικονομικό κονδύλι υποστήριξης των ερασιτεχνικών σωματείων. Ακόμη, αν κάποιος ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ, που προέρχεται από τοπικό ερασιτεχνικό σωματείο, πάρει μεταγραφή σε άλλη ΠΑΕ, τότε, η ομάδα από την οποία προέρχεται θα λαμβάνει ποσοστό μεταπώλησης.

4.Η ΠΑΕ θα έχει συνεργασία με την Α’βάθμια και Β’βάθμια εκπαίδευση, ώστε ποδοσφαιριστές της ομάδας να πηγαίνουν στα σχολεία της Κέρκυρας και να μιλούν στους μαθητές για το ποδόσφαιρο, αλλά και γενικότερα για τον σημαντικό ρόλο του αθλητισμού.

5.Όταν η ΠΑΕ θα έχει εντός έδρας αγώνα, τότε, θα ναυλώνει δωρεάν λεωφορεία από τον βορρά και το νότο προς το γήπεδο, για τη μεταφορά φιλάθλων που θέλουν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

6.Στόχος, βασικός, επίσης, είναι η στελέχωση όλων των “κομματιών” της ΠΑΕ με ανθρώπους που διαθέτουν σωστές ιδέες και όραμα.

Πηγή:CorfuSports.com

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις