Κυριάκος: «Υπό άλλες συνθήκες θα σκεφτόμασταν να μην κατεβούμε»

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην μη παρουσία κόσμου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Αναλυτικά:

«Δεν τιμάει κανέναν μας ότι χρειαστήκαμε μια ώρα σύσκεψη για να αποφασίσουμε που θα καθίσουν 120 άτομα. Είναι απαράδεκτο και άδικο να γίνει ο τελικός με αυτές τις συνθήκες. Πραγματικά θα σκεφτόμασταν πάρα πολύ σοβαρά αν οι ποινές δεν είχαν επιβαρυνθεί σε σχέση με το 2016, να μην κατέβουμε σε αυτόν τον τελικό. Είναι κάτι που δεν τιμάει κανέναν μας. Κανέναν από όσους ήταν στο τραπέζι, ούτε την ΕΠΟ, ούτε την αστυνομία, ούτε την πολιτεία, ούτε τις ομάδες.

Όχι μόνο αποφάσισαν να γίνει κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός, αλλά χρειάστηκε και μια ώρα για να αποφασίσουν που θα καθίσουν 120 άνθρωποι, με ονομαστικές προσκλήσεις. Επαναλάβαμε και μέσα την πρότασή μας, ότι γιατί να μην γίνει ο τελικός έστω με χίλια άτομα στα πέταλα, τουλάχιστον με μια ψευδαίσθηση κόσμου σε ένα αχανές γήπεδο.

Δεν εισακούστηκε, γενικά το θεωρούμε άδικο όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά για όλες τις ομάδες της περιφέρειας που θα βρεθούν κάποια στιγμή στον τελικό, να παίζουν με συνθήκες εκτός έδρας τους τελικούς τους. Ο ΠΑΟΚ έχει δυναμώσει, έχουμε πίστη ότι αυτό δεν θα αλλάξει τους συσχετισμούς του τελικού. Πάμε με πολύ αυτοπεποίθηση, πάμε να κατακτήσουμε ένα τρίτο στη σειρά τρόπαιο, να πάρουμε ένα ακόμη τρόπαιο μετά το πρωτάθλημα και να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε στην στιγμή που γράφουμε τις σημαντικότερες σελίδες της ιστορίας μας.

Αυτό δεν αλλάζει ότι αυτός θα πρέπει να είναι ο τελευταίος τελικός που έχει τέτοιο θέμα συζήτησης, ανεξάρτητα αν θα είναι ο ΠΑΟΚ ή άλλη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσπαθήσει όπως έκανε γενικά, για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, να θέσει στο τραπέζι τους όρους, ώστε να υπάρχουν και εναλλακτικά σενάρια για να γίνονται οι τελικοί όπως πρέπει, να είναι γιορτί. Αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι. Δεν θέλουμε να το παίζουμε μόνιμα οι επαναστάτες. Έπρεπε ο ΠΑΟΚ να θυσιαστεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Πραγματικά έχουμε σκοπό να θέσουμε επί τάπητος πολλά ζητήματα μετά τον τελικό, όμως σήμερα πρέπει να σταματήσει η κουβέντα, γιατί έχουμε και μια ομάδα να προστατεύσουμε. Η ομάδα πρέπει να ασχοληθεί με το να κερδίσει το τρόπαιο, να κάνει περήφανο τον κόσμο της που δυστυχώς δεν θα μπορέσει να είναι εδώ, αλλά θα είναι στην επιστροφή της στη Θεσσαλονίκη».

Για τις σκέψεις να μην κατέβει η ομάδα: «Είπα ότι αν δεν ήταν οι ποινές όπως είναι τώρα και ήταν όπως το 2016 για παράδειγμα, που δεν κατεβήκαμε στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, θα το σκεφτόμασταν πολύ σοβαρά. Τώρα, οι ποινές και το μομέντουμ είναι διαφορετικό με την έννοια ότι δεν μπορούμε να στερήσουμε από την ομάδα της επόμενης χρονιάς, την δυνατότητα να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα».

Για το VAR: «Δεν έγινε καθόλου κουβέντα στην σημερινή σύσκεψη. Θεωρητικά έγιναν τα τεστ που έπρεπε να γίνουν την Κυριακή, για να λειτουργήσει το VAR. Είναι υποχρέωση εφόσον είναι και ένα επιχείρημα του να επιμένουν οι φορείς να γίνει στο ΟΑΚΑ ο τελικός. Αν δεν λειτουργήσει το VAR νομίζω ότι όλοι αυτοί που το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα, θα βρεθούν εκτεθειμένοι».