Ταπείνωσε την Μπαρτσελόνα και έκανε το «θαύμα» η Λίβερπουλ

Όταν είσαι Λίβερπουλ, δεν τα παρατάς ποτέ. Η ομάδα του Γιούρκεν Κλοπ έκανε το… θαύμα κόντρα στην Μπαρτσελόνα, με την μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών (σσ. εάν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για ημιτελικό Champions League). Παρότι είχε χάσει με 3-0 στο πρώτο ματς, παρότι δεν είχε στη διάθεσή της τους τραυματίες Σαλάχ, Φιρμίνο, Κεϊτά και έχασε στη διάρκεια του αγώνα τον Ρόμπερτσον, η Λίβερπουλ επικράτησε 4-0 και έκανε μία τεράστια ανατροπή στο «Άνφιλντ» που είχε… κατηφόρα!

Ο Οριγκί άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό για τους «reds», με τον Βαϊνάλντουμ να μπαίνει αλλαγή στο ημίχρονο και να βρίσκει δύο τέρματα σε λιγότερα από τρία λεπτά (54’, 56’), ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα! Σαν να μην έφθανε αυτό, ο Οριγκί σκόραρε ξανά στο 79ο λεπτό μετά από πανέξυπνη εκτέλεση κόρνερ του MVP Αλεξάντερ-Άρνολντ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό του Champions League προκρίνεται η Λίβερπουλ, για δεύτερη σερί χρονιά η Μπαρτσελόνα καταφέρνει να αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης κι ενώ είχε επικρατήσει στο πρώτο ματς με διαφορά τριών τερμάτων (σσ. πέρυσι είχε μείνει εκτός στα προημιτελικά από την Ρόμα, ενώ είχε νικήσει με 4-1 στο πρώτο παιχνίδι).

Αυτοκτονικές τάσεις για ακόμη ένα παιχνίδι παρουσίασαν οι Καταλανοί! Έπαιξαν μόλις ένα τέταρτο καλής μπάλης στο πρώτο μέρος, όπου θα μπορούσαν να βρουν το εκτός έδρας γκολ και να… τελειώσουν την υπόθεση! Φοβήθηκε ξανά το παιχνίδι ο Ερνέστο Βαλβέρδε που ναι μεν είδε τους παίκτες του να μην σκοράρουν αλλά έχει μεγάλες ευθύνες και στο κοουτσάρισμά του!

Το ματς
Με τα… μπούνια μπήκε στο παιχνίδι η Λίβερπουλ. Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ πίεζαν ψηλά τους αντιπάλους τους, τους είχαν κλείσει στο μισό γήπεδο και πριν καν συμπληρωθούν επτά λεπτά στο ματς βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Άλμπα έκανε κακό γύρισμα με το κεφάλι ο Μανέ επωφελήθηκε και έδωσε στον Χέντερσον, που πήρε μια κόντρα, σούταρε, ο Τερ Στέγκεν έδιωξε προσωρινά αλλά ο Οριγκί πήρε το ριμπάουντ για το 1-0. Το γκολ αυτό έβαλε… φωτιά στο «Άνφιλντ», ο κόσμος μπήκε στην εξίσωση και τρία λεπτά μετά οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε πέσιμο του Μανέ μετά από επαφή με τον Λενγκλέ, με τον Τσακίρ να δείχνει «παίζετε» σε μια δύσκολη φάση.

Κάπου εκεί, η Λίβερπουλ έκανε το λάθος να δώσει χώρο και την μπάλα στους φιλοξενούμενους, κάτι που φυσικά είναι και το… παιχνίδι τους. Η Μπαρτσελόνα άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να φτιάχνει φάσεις, αγγίζοντας το γκολ. Στο 14’ ο Μέσι έκανε το σουτ αλλά ο Άλισον έδιωξε σε κόρνερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Φαν Ντάικ με… αρχοντικό κόψιμο δεν επέτρεψε στον Μέσι να τον περάσει και να σκοράρει. Δευτερόλεπτα μετά ο Άλισον σταμάτησε τον Κουτίνιο, ενώ στο 19’ το σουτ του Μέσι έφυγε λίγο άουτ. Η Λίβερπουλ έπαιζε πιο κλειστά και προσπαθούσε να βρει το γκολ, πλέον, σε μια κόντρα. Στο 22’ ο Ρόμπερτσον έκανε το γύρισμα στον Χέντερσον αλλά η προβολή που επιχείρησε σταμάτησε στον Πικέ, ενώ ο αριστερός μπακ της Λίβερπουλ λίγο αργότερα έπιασε φοβερό σουτ το οποίο έδιωξε με το… σώμα ο Τερ Στέγκεν.

Μετά το πέρας του μισαώρου, πάντως, ο ρυθμός άρχισε να… σβήνει. Λίγο οι τραυματισμοί των Χέντερσον, Ρόμπερτσον, λίγο ότι οι δύο ομάδες θέλησαν να πάνε… αλώβητες στα αποδυτήρια, έκαναν το ματς να μείνει ως έχει και το σκορ στο 1-0, με τον Άλισον να κάνει μια μεγάλη επέμβαση στο φινάλε σε τετ-α-τετ με τον Άλμπα. Ο Κλοπ είδε την ατυχία να του «χτυπάει» την πόρτα ακόμη μια φορά καθώς έχασε τον Ρόμπερτσον με τραυματισμό, ωστόσο είχε την… φαεινή ιδέα να περάσει τον Βαϊνάλντουμ στο ματς και δικαιώθηκε απόλυτα!

Ο Ολλανδός χαφ είχε δεν είχε αγγίξει στα πρώτα λεπτά της επανάληψης 3-4 φορές την μπάλα, ωστόσο βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο σε διάστημα δύο λεπτών και… έβαλε φωτιά στο «Άνφιλντ». Αρχικά, στο 54ο λεπτό με άψογο πλασέ μετά από γύρισμα του Άρνολντ έγραψε το 2-0 και δύο λεπτά αργότερα ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με ωραία κεφαλιά, μετά από σέντρα του Σακίρι! Όλα ήταν πλέον στα… ίσα! Το σκορ των δύο αναμετρήσεων ήταν στα ίσα (σσ. 3-3), η ψυχολογία, όμως, ήταν με τους γηπεδούχους!

Παρόλα αυτά, η Λίβερπουλ δεν παρασύρθηκε από το 3-0. Άρχισε να παίζει πιο σφιχτά και να έχει πολύ κοντά τις γραμμές της, να δίνει χώρο στην Μπαρτσελόνα και να κρατάει δυνάμεις για το υπόλοιπο του ματς, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της το ενδεχόμενο της παράτασης! Ο Φαμπίνιο έκοβε και… έραβε στον άξονα, κάνοντας μυθικό ματς, ενώ ο Φαν Ντάικ ήταν απροσπέραστος και με την βοήθεια του Άλισον, όποτε χρειαζόταν, κρατούσαν το μηδέν. Ο Οριγκί έδινε μάχες και κατάπινε χιλιόμετρα πιέζοντας αδιάκοπα, ενώ ο Μανέ πίεζε ψηλά και κρατούσε την μπάλα όποτε έπρεπε, δίνοντας ανάσες στους συμπαίκτες του. Από την άλλη μεριά, άπαντες στην Μπαρτσελόνα δεν ήξεραν που πατάνε και που βρίσκονται. Όλοι εξαφανισμένοι, πάλευαν να φτιάξουν κάτι καλό μπροστά αλλά δεν μπορούσαν όσο και να το ήθελαν! Και τελικά, στο 79ο λεπτό, το «Άνφιλντ»… γκρεμίστηκε!

Ο Άρνολντ κέρδισε το κόρνερ από την παρέμβαση του Τζόρντι Άλμπα και έστησε την μπάλα στη γωνία. Πήγε να φύγει από εκεί για να αφήσει τον Σακίρι να εκτελέσει την στατική φάση αλλά εκείνη την στιγμή κοίταξε στην περιοχή και είδε την άμυνα της Μπαρτσελόνα σε… αποσύνθεση! Εκτέλεσε πανέξυπνα στο πρώτο δοκάρι το κόρνερ και ο αμαρκάριστος Οριγκί από το ύψος της μικρής περιοχής, έκανε το σουτ με την μία, νικώντας τον Τερ Στέγκεν! Το 4-0 ήταν γεγονός, οι οπαδοί της Λίβερπουλ στον… έβδομο ουρανό και αυτοί της Μπαρτσελόνα βυθισμένοι στην θλίψη. Κάτι που φανερώθηκε και με το τελικό σφύριγμα του Τσακίρ, που βρήκε τους «reds» να κλαίνε από χαρά και τους Καταλανούς να φεύγουν με σκυμμένα κεφάλια, όντας φανερά απογοητευμένοι!

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Αρνολντ, Ρόμπερτσον (46′ Βαϊνάλντουμ), Χέντερσον, Μίλνερ, Φαμπίνιο, Σακίρι (90′ Στάριτζ), Μανέ, Οριγκί (84′ Γκόμες)
Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Τζόρντι Αλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο, Βιδάλ (75′ Αρτούρ), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (81′ Μάλκομ), Κουτίνιο (59′ Σεμέδο), Μέσι, Σουάρες.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις