Ντελόπουλος: Ο Διαγόρας θα συνεργαστεί με την ΑΕΛ

Ο Διαγόρας Στεφανοβικείου για πρώτη φορά στην ιστορία του ανεβαίνει στη Γ’ Εθνική κατηγορία, καθώς στέφθηκε πρωταθλητής στην Α’ ΕΠΣΘ, μετά από μεγάλη «μάχη» που έδωσε με τον Ρήγα Φεραίο και τη Δήμητρα, μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.

Ο Ζήσης Ντελόπουλος, ως άνθρωπος με εμπειρία στο ποδόσφαιρο και ως ένας από τους χορηγούς της ομάδας της ιδιαίτερης πατρίδας του, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico» για την επιτυχία της ομάδας, αλλά και την επόμενη μέρα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζήση Ντελόπουλου:

Για τη φετινή χρονιά και την επιτυχία της ανόδου: «Ήταν στόχος τον οποίο παλεύαμε εδώ και τρία χρόνια. Τη μία χρονιά ανέβηκε κατηγορία ο Αλμυρός, την άλλη ο Θησέας. Φέτος, όμως, ήταν η χρονιά μας. Κάναμε μία υπερπροσπάθεια, διοίκηση, προπονητές, ποδοσφαιριστές και κόσμος, ο οποίος σε όλα τα ματς ήταν ο 12ος παίκτης. Είναι μία προσπάθεια πολλών ετών από μία σοβαρή διοίκηση, με επικεφαλής τον Σάκη Πρασσά, τον γενικό αρχηγό Γιάννη Μπακάλη, τους Δημήτρη Λαγό και Ηλία Χολέβα. Όλοι αυτοί ήταν κατά πάνω στην ομάδα, ενώ εγώ ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου με την εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο, βοηθούσα από όλες τις πλευρές. Οι ποδοσφαιριστές ήταν ικανοί και το κυριότερο υπήρχε μία ομοιογένεια. Όλοι πιστέψαμε στην άνοδο. Ήταν ένα όνειρο, το οποίο έγινε πραγματικότητα. Μπορώ να πω, ότι μου θύμισε τη χρονιά του 1988, όπου η Λάρισα, τότε, μια επαρχιακή ομάδα, πήρε το πρωτάθλημα στην Α’ Εθνική. Έτσι λοιπόν και το Στεφανοβίκειο, για πρώτη φορά στην ιστορία του ανέβηκε στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Είναι μεγάλο κατόρθωμα, σε ένα πρωτάθλημα πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό, με τον τίτλο να κρίνεται την τελευταία αγωνιστική».

Για το αν ήταν καθοριστική η παρουσία του Μιχάλη Ζιώγα στον πάγκο της ομάδας: «Η παρουσία του Μιχάλη Ζιώγα, ως προπονητής της ομάδας, έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Γιατί έκανε τους ποδοσφαιριστές να πιστέψουν στην άνοδο. Τόσο πέρυσι, όσο και την προηγούμενη χρονιά, όταν παίζαμε με ομάδες διεκδικήτριες της ανόδου, αγωνιζόμασταν με κόμπλεξ. Παρόλο που τις κοιτούσαμε στα μάτια. Είχαμε μέσα το φόβο, ότι δεν μπορούμε να τις κερδίσουμε. Αναφέρομαι στα παιχνίδια με τον Θησέα πέρυσι και με τον Αλμυρό πρόπερσι. Ο Μιχάλης Ζιώγας πέρασε τη νοοτροπία και τη φιλοσοφία του νικητή στους ποδοσφαιριστές και ότι πρέπει να είμαστε πρώτοι και καλύτεροι. Έδωσε στην ομάδα ψυχολογία και στο τέλος ο Διαγόρας στέφθηκε πρωταθλητής στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΘ.

Επίσης, όταν στην ομάδα έχεις ποδοσφαιριστές, όπως είναι ο Τάσος Κυριάκος, που έπαιξε σε Ολυμπιακό και Τσάμπιονς Λιγκ, είναι κόσμημα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Για την ισοπαλία που πήρε ο Διαγόρας από τον Ρήγα στο Βελεστίνο, σ’ ένα καθοριστικής σημασίας παιχνίδι: «Υπήρχε ηρεμία στην ομάδα, πίστη και προσήλωση στο στόχο. Η διοίκηση φρόντισε να είναι απόλυτα εντάξει στις υποχρεώσεις της προς τους ποδοσφαιριστές. Οι ανάγκες ήταν όλες τακτοποιημένες. Σταθήκαμε και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Μέχρι και με τη μετακίνησή του κόσμου σε κάθε παιχνίδι ασχολούμασταν, ως διοίκηση. Γιατί η λεπτομέρεια είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Πήγαμε στο Βελεστίνο να αντιμετωπίσουμε τον Ρήγα με πίστη για το θετικό αποτέλεσμα και το πετύχαμε. Φαινόταν από το ζέσταμα ότι η ομάδα ήταν αποφασισμένη να πάρει αποτέλεσμα. Το μάτι των ποδοσφαιριστών γυάλιζε και καταφέραμε και πήραμε έναν υπερπολύτιμο βαθμό».

Για την έδρα που θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά ο Διαγόρας: «Πιστεύω, ότι το γήπεδο του Στεφανοβικείου μπορεί να πάρει αδειοδότηση, με κάποιες εργασίες που πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε τη νέα χρονιά σ’ αυτό το γήπεδο να δίνει ο Διαγόρας τους αγώνες έδρας. Οι εργασίες αυτές ήδη έχουν ξεκινήσει και προσπαθούμε να τις υλοποιήσουμε στο χρόνο που απαιτείται, για να είμαστε έτοιμοι. Σε διαφορετική περίπτωση το πιο κοντινό γήπεδο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι το στάδιο του Βελεστίνου. Μάλιστα, είμαστε στον ίδιο δήμο, οπότε δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Πιστεύω, ωστόσο, ότι θα τα καταφέρουμε να παίξουμε στο γήπεδό μας και το πολύ-πολύ να χάσουμε μία δύο αγωνιστικές».

Για τι νέα χρονιά που οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες: «Και τη νέα χρονιά η Γ’ Εθνική θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δεν ξέρουμε τι θα κάνει και η Νίκη στον επαναληπτικό αγώνα με τον Θεσπρωτό. Θα υπάρχουν σίγουρα δυνατές ομάδες. Από την πλευρά μας είμαστε προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα. Γι’ αυτό άλλωστε κυνηγήσαμε στο να ανέβει ο Διαγόρας κατηγορία. Δεν είναι μόνο το να ανέβεις, είναι το να μπορείς να υλοποιήσεις κάποια πράγματα και να παραμείνεις στην κατηγορία. Πρέπει να λειτουργήσουμε σε καλύτερο βαθμό την Ακαδημία. Εκείνο που με στενοχωρεί είναι, ότι δεν ανεβαίνουν πολλοί ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία στην πρώτη ομάδα. Θέλουμε να βλέπουμε στον Διαγόρα να αγωνίζονται παιδιά από την περιοχή και να μην έρχονται κάθε χρόνο μισθοφόροι ποδοσφαιριστές. Γιατί αυτό έχει ημερομηνία λήξης. Στόχος μας είναι να παίζουν παιδιά στην ομάδα από τις γύρω περιοχές και ως σύλλογος να παράγουμε ταλέντα».

Για το αν υπάρχει στην ομάδα ένας βασικός κορμός για τη νέα χρονιά: «Υπάρχει ένας βασικός κορμός, πάνω στον οποίο θα στηριχθεί η ομάδα και τη νέα χρονιά. Υπάρχουν έμπειροι παίκτες που μπορούν να παίξουν στη Γ’ Εθνική. Σίγουρα, θα γίνουν ορισμένες προσθήκες. Θα υπάρξει μία συνεργασία με την ΑΕΛ, καθώς υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές στην Κ20 που δεν μπορούν, λόγω ηλικίας πλέον, να αγωνιστούν στην ομάδα, ενώ δεν είναι ακόμη έτοιμοι να γίνουν επαγγελματίες. Θεωρώ ότι γι’ αυτά τα παιδιά θα είναι ένα καλό σκαλοπάτι από την Κ20 να πάνε σε μία ομάδα Γ’ εθνικής και να αγωνιστούν. Θα τους δοθεί η ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές τους. Η ΑΕΛ ψάχνει να βρει ομάδες δορυφόρους για να συνεργαστεί και πιστεύω, πως μία από αυτές τις ομάδες θα είναι και ο Διαγόρας».

Για την παρουσία του Αλέξη Κούγια στο παιχνίδι του Διαγόρα με τον Σαρακηνό: «Αλήθεια είναι ότι ο Αλέξης Κούγιας ήθελε πολύ να δει αυτό το ματς με το Σαρακηνό, στο οποίο κρινόταν το πρωτάθλημα. Ήρθε να το δει από την Αθήνα και μάλιστα το χάρηκε και ενθουσιάστηκε από τον κόσμο. Ομολογουμένως ήταν πάρα πολλοί οι φίλαθλοι από το Στεφανοβίκειο που παρακολούθησαν το παιχνίδι. Να σκεφτείτε, ότι στο γήπεδο ήρθε ο αδερφός μου μετά από 10 χρόνια…».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις