Χάθηκε το ιδανικό σενάριο για τον Ολυμπιακό στο Europa

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό ενόψει των προκριματικών του Ιουλίου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

• Αυτός ο αποκλεισμός του Άγιαξ από το γκολ την Τότεναμ στο 95’ είναι κάτι που μπορεί να βρει στον δρόμο του ο Ολυμπιακός ενόψει του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν!

• Διότι έτσι χάθηκε το ιδανικό για τον Ολυμπιακό σενάριο ενόψει της κλήρωσης των προκριματικών του Ιουλίου. Δηλαδή, να έπαιρνε ο Άγιαξ το Τσάμπιονς Λιγκ και η Αϊντχόφεν το πρωτάθλημα Ολλανδίας-να θυμίσουμε ότι Άγιαξ κι Αϊντχόφεν ισοβαθμούν στην κορυφή, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε. Σε αυτό το σενάριο, ο Ολυμπιακός θα απέφευγε να παίξει με τις ισχυρότατες ολλανδικές ομάδες στα προκριματικά του Ιουλίου.

• Γιατί και οι δύο θα έμπαιναν απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι ο Ολυμπιακός θα ήταν στους δύο ισχυρούς μαζί με τη Βασιλεία, έχοντας να αντιμετωπίσουν την δευτεραθλήτρια Τσεχίας (πιθανόν Βικτόρια Πλζεν) και την δευτεραθλήτρια Αυστρίας (Λασκ Λιντς)!

• Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός βλέπει απόψε με μεγάλο ενδιαφέρον τους δύο ημιτελικούς του Γιουρόπα Λιγκ, αφού από το νικητή του θεσμού μπορεί να εξαρτηθούν πολλά για την δική του πορεία στα προκριματικά της διοργάνωσης!

• Βλέπετε, εάν το Γιουρόπα Λιγκ το πάρει π.χ. η Τσέλσι, που 99% θα πάρει εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από το αγγλικό πρωτάθλημα, αυτό σημαίνει ότι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ του Ιουλίου ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τρεις υποψήφιους αντιπάλους αλλά δύο. Και κατά 50% θα κληρωθεί με τον Άγιαξ η, την Αϊντχόφεν!

• Εάν πρωταθλητής Ολλανδίας αναδειχθεί ο Άγιαξ (είναι φαβορί λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων), τότε υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού (θα είναι ισχυρός μαζί με τη Βασιλεία) θα είναι η Αϊντχόφεν και η δευτεραθλήτρια Τσεχίας.

• Κι εάν πρωταθλήτρια Ολλανδίας αναδειχθεί η Αϊντχοφεν, τότε υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού θα είναι ο Άγιαξ και η Βασιλεία, που θα είναι στους ισχυρούς…

• Αντίθετα, εάν το Γιουρόπα Λιγκ το πάρει η Άρσεναλ, που κατά 99% μένει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ η, μία εκ των Βαλένθια, Άιντραχτ και δεν πάρουν εισιτήριο Τσάμπιονς Λιγκ (οριακά είναι μέσα η Άιντραχτ, οριακά είναι έξω η Βαλένθια!) από τα πρωταθλήματα τους, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει τρεις πιθανούς υποψήφιους κι αυτοί θα είναι οι δευτεραθλήτριες Τσεχίας, Αυστρίας και Τουρκίας, αυτή την στιγμή η Μπασάκσεχιρ.

• Θεωρητικά δηλαδή τον Ολυμπιακό τον βολεύει, βάσει πιθανοτήτων, να πάρει το Γιουρόπα Λιγκ μία ομάδα που δεν θα βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ από το πρωτάθλημα της, ώστε να αποφύγει το σοβαρό ενδεχόμενο, σε ποσοστό 50%, να κληρωθεί με τον Άγιαξ η, την PSV Αϊντχόφεν…

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις