Ταυτοποιήθηκαν πέντε οπαδοί του Ολυμπιακού για την επίθεση σε ΑΕΚτζήδες

Ένα μήνα μετά την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε στην Τραγάνα σε οπαδούς της ΑΕΚ από 40-50 οπαδούς του Ολυμπιακού, η Ασφάλεια Λαμίας ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην ταυτοποίηση πέντε εκ των δραστών.

Οι οπαδοί των “ερυθρολεύκων” αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ληστεία, εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και του νόμου περί βεγγαλικών, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων. Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον ξυλοδαρμό των τριών φίλων της ΑΕΚ, έκαψαν και το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, «οι κατηγορούμενοι οι κατηγορούμενοι, καθώς και πληθώρα άλλων ατόμων, τα οποία επέβαιναν σε δύο οχήματα, τύπου βαν, καθώς και σε δύο λεωφορεία, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ακινητοποίησαν, με τη χρήση ενός εκ των ανωτέρω οχημάτων (τύπου βαν), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πέντε (5) ημεδαποί.

Ακολούθως, με τη χρήση διάφορων αντικειμένων (ρόπαλα, καδρόνια, αιχμηρά και άλλα αντικείμενα), αποβίβασαν με τη βία τους παθόντες από το όχημά τους και προκάλεσαν σε τρεις από αυτούς σωματικές βλάβες, ενώ στη συνέχεια απέσπασαν προσωπικά τους αντικείμενα και με τη χρήση πυρσών, πυρπόλησαν το αυτοκίνητο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι τρεις παθόντες διακομίσθηκαν για παροχή ιατρικής φροντίδας στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ οι άλλοι δύο επιβαίνοντες κατάφεραν να διαφύγουν πεζή και να αποφύγουν τη σε βάρος τους επίθεση.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι οι πέντε κατηγορούμενοι, επέβαιναν στα οχήματα τύπου βαν και επιτέθηκαν πρώτοι στους παθόντες, πριν συνενωθούν με τα υπόλοιπα άτομα που επέβαιναν στα λεωφορεία.

Μετά το πέρας της επίθεσης, όλα τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτή, επιβιβάστηκαν στα ανωτέρω οχήματα και πραγματοποιώντας αναστροφή, διέφυγαν μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λιβαδειάς – Θήβας – Ελευσίνας προς Αττική, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Όπως διαπιστώθηκε, όλα τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες, είχαν μισθωθεί απογευματινές ώρες της προηγούμενης ημέρας (04-04-2019), από εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και λεωφορείων, περιοχών της Αττικής.

Σημειώνεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για πληθώρα αδικημάτων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ενώ η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας συνεχίζεται προκειμένου να ταυτοποιηθούν και οι υπόλοιποι δράστες».