Προσφυγή κατά της αναδιάρθρωσης από τον ΠΑΣ Γιάννινα

o ΠΑΣ Γιάννινα προσέφυγε στο Διαιτητικό της ΕΠΟ κατά της απόφασης της Super League για την επικύρωση της βαθμολογίας ζητώντας να υποβιβαστούν μόνο οι δύο τελευταίες ομάδες, δηλαδή Απόλλων και Λεβαδειακός.

Η προσφυγή ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ:  

«Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα 1966 ανακοινώνει ότι κατόπιν της επικυρώσεως της φετινής βαθμολογίας του πρωταθλήματος Super League Σουρωτή 2018-19 από τις υπόλοιπες ομάδες, μιας και η ομάδα μας δεν δέχθηκε να την επικυρώσει από μέρους της, κατέθεσε προσφυγή ενώπιον του διαιτητικού δικαστηρίου ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, περί ακυρώσεως της απόφασης της από 09/05/2019 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League Ελλάδας και επικύρωσης του τελικού βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 131 του ν.2725/1999, τον ΚΑΠ και τους υπόλοιπους κανονισμούς της ΕΠΟ, αποφασίζοντας μέσα στα πλαίστια της αρχής της ασφάλειας του Κράτους Δικαίου και της σταθερότητας των έννομων σχέσεων, τον υποβιβασμό των 2 μόνο τελευταίων ομάδων της κατάταξης του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος.».

Πάνε πίσω τα μπαράζ

Όπως έχει ανακοινωθεί, οι δύο αγώνες μπαράζ για μια θέση στη Super League μεταξύ του 14ου της βαθμολογίας ΟΦΗ και του δεύτερου της Football League Πλατανιά, πρόκειτο να γίνουν στις 15 και 19 Μαϊου, όμως αναμένεται να αναβληθούν αφού εκτός της προσφυγής του ΠΑΣ Γιάννινα, υπάρχουν εκκρεμοδικείες και στη Football League.

Ο Απόλλων Λάρισας έχει προσφύγει στην επιτροπή Εφέσεων ζητώντας τους βαθμούς του αγώνα με τον Αήττητο Σπάτων και ο Ηρακλής ζητεί την αποβολή του Πλατανιά από το πρωτάθλημα επειδή, όπως υποστηρίζει, προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια κατά αποφάσεων δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου.

Το SoccerPlus παρουσιάζει πού θα στηριχθεί η ΠΑΕ των Ιωαννίνων για να κερδίσει την υπόθεση.

Το άρθρο 131 του ν.2725/1999 αναφέρει ότι «δεν επιτρέπεται τροποποίηση κανονισμού πρωταθλήματος, καθώς και της προκήρυξής του, κατά το χρονικό διάστημα της διεξαγωγής του. Εάν γίνουν τροποποιήσεις σε άλλο διάστημα, αυτές ισχύουν από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, εκτός αν αφορούν μεταβολές των κατηγοριών του πρωταθλήματος και του αριθμού των προβιβαζόμενων ή υποβιβαζόμενων ομάδων, οπότε ισχύουν από τη μεθεπόμενη περίοδο».

Σύμφωνα με το αρ. 6 του ΚΑΠ η αγωνιστική περίοδος διαρκεί από την πρώτη Αυγούστου κάθε έτους έως την τελευταία ημέρα του Ιουνίου.

Η απόφαση για την αναδιάρθρωση ελήφθη από την ΕΠΟ στις 24 Αυγούστου, μία ημέρα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και επικυρώθηκε η προκήρυξη της Super League.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα επικαλεστεί ότι η απόφαση για την αναδιάρθρωση έπρεπε να ληφθεί πριν την πρώτη Αυγούστου, άρα θα πρέπει να ισχύσει από τη 2020 – 2021.

Το θέμα είναι πώς θα ορίσει το δικαστήριο τον «χρονικό διάστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος», το οποίο άρχισε στις 25 Αυγούστου.