«Ή ταν ή επί τας»

«Ή ταν ή επί τας» έλεγαν οι Σπαρτιάτισσες δίνοντας τις ασπίδες στους γιους τους που ξεκινούσαν για τον πόλεμο, δείχνοντας στα παιδιά τους πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή γι’ αυτούς πέρα από τη νίκη. Χωρίς επιλογή είναι και οι ποδοσφαιριστές της Νίκης που ρίχνονται στη μάχη του επαναληπτικού αγώνα μπαράζ, κόντρα στον Θεσπρωτό και κόντρα στο 0-1 του πρώτου παιχνιδιού στο Πανθεσσαλικό. Για τους παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς η νίκη και η άνοδος στην μεγαλύτερη κατηγορία είναι μονόδρομος καθώς οποιοδήποτε άλλο σενάριο οδηγεί σε «πέτρινα» χρόνια και ουσιαστικά σε υποβιβασμό.

Σήμερα (12/05) στις 17:00 στο Στάδιο της Ηγουμενίτσας η Νίκη Βόλου καλείται να ανατρέψει της εις βάρος της κατάσταση, όπως διαμορφώθηκε μετά την εντός έδρας ήττα από τον αντίπαλό της, και να επιστρέψει στη βάση της έχοντας στις αποσκευές της την πολυπόθητη άνοδο στη Football League. Οι παίκτες της Νίκης έχουν μία τελευταία ευκαιρία να εξιλεωθούν και να προσθέσουν μία χρυσή σελίδα στην ιστορία της ομάδας, ξεκολλώντας την ομάδα από τα λασπόνερα της Γ’ Εθνικής.

Οι φίλαθλοι θα είναι για ακόμη μία φορά δίπλα στην ομάδα, παρά την πίκρα της ήττας στο Πανθεσσαλικό, ευελπιστώντας πως θα πανηγυρίσουν την άνοδο στη επόμενη κατηγορία. 300 περίπου φίλοι της Νίκης αναμένεται να σταθούν στο πλευρό των ποδοσφαιριστών και με τα τραγούδια τους να τους δώσουν το κίνητρο για να ανταπεξέλθουν της πίεσης και του άγχους του αγώνα.

Αγωνιστικά ο Ράτκο Ντόστανιτς δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών. Ο Μετούσι συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, όμως δύσκολα θα πάρει χρόνο συμμετοχής καθώς ταλαιπωρείται από πόνους στους κοιλιακούς. Μετά από τρεις αγώνες ο Σέρβος τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του τους Ρόβα και Ντινιωτάκη που μπορούν να δώσουν επιπλέον λύσεις τόσο στον αμυντικό, όσο και στον επιθετικό τομέα.

Η αποστολή της Νίκης βρίσκεται από χθες στην Ηγουμενίτσα και σ’ αυτή συμμετέχουν 19 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι οι εξής: Μάνος Αποστολίδης, Κώστας Παπαδόπουλος, Τάσος Καντούτσης, Έρβιστ Μετούσι, Θοδωρής Παπαδόπουλος, Εράλ Τσουλχάι, Χρήστος Καρτσαμπάς, Νίκος Παπαδήμας, Νέτι Μέτσε, Αλέξανδρος Τσεμπερίδης, Λόρι Κέρι, Γιώργος Ιορδανίδης, Απόστολος Τσιώλης, Σταύρος Βουρδάκης, Κώστας Δεμηρτζόγλου, Λάζαρος Μαντζίρης, Γιάννης Ντινιωτάκης, Βασίλης Ρόβας και Αλέξα Βουκομάνοβιτς.

Ο Άγγελος Αγγελάκης ο άρχων του αγώνα

Το παιχνίδι της Ηγουμενίτσας ανάμεσα στον Θεσπρωτό και τη Νίκη Βόλου θα διευθύνει ο Άγγελος Αγγελάκης, με βοηθούς τους Ηλία Παπαδόπουλο και Αργύρη Νταβέλα, όλοι από την Ένωση Μακεδονίας. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Μπούμπας από την Ένωση Ηπείρου και παρατηρητής ο Σπύρος Τομαράς από την Ένωση Αιτωλοακαρνανίας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις