Με ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ εάν προκύψουν «14» στη Σούπερ Λιγκ 2

Να αυξηθούν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 από 12 σε 14, σύμφωνα με την παρότρυνση του Γιώργου Βασιλειάδη, αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ. της Ένωσης Β’ Εθνικής το μεσημέρι της Τετάρτης (15/5).

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο διοικητικός φορέας της δεύτερης κατηγορίας προτείνει προς την ΕΠΟ να γεμίσει η νέα κατηγορία με δύο ακόμα ομάδες εκ των έσω.

Σε αυτή την περίπτωση ευνοούνται Ηρακλής και Τρίκαλα που θα βρεθούν στη Σούπερ Λίγκα 2, ενώ γλιτώνουν τον επιπλέον υποβιβασμό και οι Ηρόδοτος, Αιγινιακός. Έτσι, δηλαδή από το φετινό πρωτάθλημα θα πέσουν ακόμα πιο κάτω μόνο Αήττητος και Σπάρτη. Αυτό βέβαια δεν είναι δεδομένο, αλλά πρόταση της Φούτμπολ Λιγκ.

Θυμίζουμε, πως ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έριξε πρόσφατα το… μπαλάκι στην ΕΠΟ για την αύξηση τον αριθμό των ομάδων της Σούπερ Λιγκ κατά δύο, τονίζοντας πως, αν αυτό αποφασιστεί από την Ομοσπονδία, οι ομάδες αυτές θα προέρχονται από την Γ’ Εθνική κατηγορία. Κι αυτό, προκειμένου να αρθεί εν μέρει η αδικία που υπάρχει με τις ομάδες της Γ’ Εθνικής, καθώς κανείς από τους πρωταθλητές των οκτώ ομίλων δεν ανεβαίνει, επί της ουσίας κατηγορία, βάσει της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων.

Έτσι, μετά και τη μερική επικύρωση της βαθμολογίας, ΟΦΗ και Πλατανιάς είναι και τυπικά οι δύο ομάδες που θα μονομαχήσουν στο διπλό μπαράζ για μία θέση στη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Football League για τη μερική επικύρωση της βαθμολογίας: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League με απόφασή του στη συνεδρίαση της Τετάρτης 15 Μαΐου, προχώρησε σε μερική επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 έως και τη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ως εκ τούτου, η ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ καταλαμβάνει την 1η θέση στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος και προβιβάζεται στη Super League 1.

Η ΠΑΕ Α.Ο. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ καταλαμβάνει τη 2η θέση στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος Football League 2018-2019. Εκκρεμεί η διεξαγωγή αγώνων κατάταξης μεταξύ της ΠΑΕ Α.Ο Πλατανιάς και της ΠΑΕ που κατέλαβε τη 13η θέση στο βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος της Super League αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019. Θα διεξαχθούν δύο αγώνες (έκαστος στην έδρα κάθε ομάδος ). Η ομάδα με τα καλύτερα αποτελέσματα, θα αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα Super League 1 αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020, ο δε ηττημένος στο Πρωτάθλημα Super League 2 αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019 , οι κάτωθι ΠΑΕ κατέλαβαν την 3η έως και την 10η θέση στο βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE και ως εκ τούτου την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 θα αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα SUPER LEAGUE 2

Την 3η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Την 4η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΓΣ 88
Την 5η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1891
Την 6η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ
Την 7η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ
Την 8η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 2017
Την 9η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ
Την 10η θέση καταλαμβάνει η ΠΑΕ Α.Ε ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ».
Αναλυτικά η ανακοίνωση για την αύξηση εκ των έσω στη Σούπερ Λίγκα 2: «Το Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE στη συνεδρίαση του της Τετάρτης 15/5/2019, ομόφωνα προτείνει:

Σε περίπτωση που η ΕΠΟ, μετά τις δηλώσεις του Υφυπουργού κ. Βασιλειάδη, αναπροσαρμόσει τον αριθμό των ομάδων που θα μετέχουν στη SUPER LEAGUE 2 από 12 σε 14, θεωρούμε δίκαιο και εύλογο ο αριθμός των συμμετεχουσών ομάδων να συμπληρωθεί από τις ομάδες της FOOTBALL LEAGUE που κατέλαβαν την 11η και 12η θέση και στη νεοσυσταθείσα FOOTBALL LEAGUE τη νέα αγωνιστική περίοδο να μετάσχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 13η και 14η θέση του πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE, μετά την οριστική επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις