Χάλκινο μετάλλιο για τη Νικόλ Κυριακοπούλου

Τη σπουδαιότερη ελληνική διάκριση σε επίπεδο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος από το 2007 με πρωταγωνίστρια τότε την Πηγή Δεβετζή σημείωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (26/8) η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Η Ελληνίδα αθλήτρια πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του Πεκίνου στο επί κοντώ και τελικά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Με άλμα στα 4,80 μ., μπήκε στην τελική τριάδα και έχοντας εξασφαλίσει το μετάλλιο, πάλεψε για να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Έχοντας μία αποτυχημένη προσπάθεια στα 4,85, η Κυριακοπούλου ανέβασε τον πήχη στα 4,90 στοχεύοντας ξεκάθαρα στο χρυσό μετάλλιο.

Δεν κατάφερε όμως να το ξεπεράσει και έμεινε στην τρίτη θέση πίσω από την Κουβανή Γιάρισλέι Σίλβα, που πέρασε το 4,90 στην τελευταία της προσπάθεια κατακτώντας το χρυσό, αλλά και την Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ, που με 4,85 πήρε το ασημένιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η επιτυχία αυτή αποτελεί μεγάλη δικαίωση για την Κυριακοπούλου, που παρότι αγωνίζεται για χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο, κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα της να κατακτήσει ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ή Ολυμπιακούς Αγώνες. Κατά το παρελθόν έχει πανηγυρίσει και ένα χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι (2012).

Τα άλματα της Κυριακοπούλου:

4,50 (Ο)

4,60 (ΧΟ)

4,70 (ΧΟ)

4,80 (Ο)

4,85 (Χ-)

4,90 (ΧΧ)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις