Απέσυρε την πρότασή του για την Κέρκυρα ο Γιώτας

Ο επιχειρηματίας Αργύρης Γιώτας που έδειξε ενδιαφέρον για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ Κέρκυρα με νέο του κείμενο γνωστοποιεί πως η 48ωρη προθεσμία που έδωσε για να πάρει το ok για διενέργεια οικονομικού ελέγχου έληξε, οπότε, και αποσύρει την πρότασή του.

Όλο το κείμενο του Αργύρη Γιώτα έχει ως εξής:

Το χρονικό περιθώριο που έδωσα στους υπευθύνους της ΠΑΕ έχει λήξει. Αυτό συνεπάγεται ότι έχει λήξει και το ενδιαφέρον μου για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Εδώ θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνηση σχετικά με το ενδιαφέρον μου να εμπλακώ με την ΠΑΕ.

Πριν στείλω στα γραφεία της το έγγραφο στο οποίο αναγράφεται το ενδιαφέρον μου (αυτό δεν αμφισβητείται αφού η ίδια η ΠΑΕ από μόνη της το έβγαλε στη δημοσιότητα), μίλησα τηλεφωνικά με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ για πάνω από 45 λεπτά και αναφερθήκαμε λεπτομερώς στη λειτουργία της. Ειπώθηκαν απόψεις και από τις δύο πλευρές με αποτέλεσμα το τηλέφωνο αυτό να αποτελεί την αρχή της προσπάθειας εμπλοκής μου με τα δρώμενα της ΠΑΕ.

Του ζήτησα αν μπορώ να κάνω τον οικονομικό έλεγχο και μου απάντησε “βεβαίως”. Αφού έλαβα από αυτόν τη διαβεβαίωση, την επόμενη μέρα μίλησα με τους συνεργάτες μου και έστειλα στα γραφεία της ΠΑΕ την εκδήλωση ενδιαφέροντος με πρωταρχικό σκοπό τον οικονομικό έλεγχο.

Εδώ θέλω να σημειώσω πως σύντομα έφτασαν στα αυτιά μου, πως κάποιοι “αυλικοί” είπαν ότι ο Γιώτας θα βγάλει τα “άπλυτα στη φόρα”.

Θέλω να τους πω ότι πέρα του ηθικού που για μένα έχει μεγάλη σημασία, υπάρχει και το MoU, αν το ξέρουν οι “αυλικοί” που καλύπτει και τους δύο ενδιαφερόμενους. Οπότε ας αφήσουν τις κακοήθειες και να κοιτάξουν την πραγματικότητα στα μάτια, να μην εθελοτυφλούν.

Αυτοί κατάντησαν έτσι την ομάδα και όπως φαίνεται δεν έχει γυρισμό. Όταν πουλάς είσαι αναγκασμένος να ανοίξεις το “σπίτι” σου για να το δουν οι αγοραστές. Κανείς δεν μπαίνει με το ζόρι σε ξένη περιουσία. Να μην πουλάγατε για να μην σας ενοχλούν. Εκτός κι αν ψάχνετε για… κουτούς, που μάλλον δεν υπάρχουν.

Για να επιστρέψω όμως στα του οικονομικού ελέγχου, θεώρησα ότι ο λόγος του μεγαλομετόχου έχει τιμή (όχι αξία νομισματική), έχει ηθική… Προσωπικά για εμένα, αυτό που λέω είναι “συμβόλαιο” κι έτσι θέλω να με αντιμετωπίζουν.

Παρά την πίεση που άσκησα για να κάνω τον έλεγχο, αυτό δεν μπόρεσε να καταστεί δυνατό.

Ελπίζω να βρεθεί λύση για το καλό της ομάδας και των αθλητών που την απαρτίζουν.

Καλή Τύχη.

ΥΓ: Γι’ αυτόν που δεν άφησε να γίνει ο έλεγχος, θα δανειστώ μια έκφραση του Σόιμπλε προς τον Βαρουφάκη “αυτό είναι οικονομία, ηλίθιε”

Αργύρης Γιώτας

Πηγή: CorfuSports

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις