Πρωταγωνιστής και του χρόνου ο Ολυμπιακός Β. σε όποια κατηγορία αγωνιστεί

Την προσεχή Τετάρτη 22 Μαΐου συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΠΟ και ένα από τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το συμβούλιο είναι και αυτό της νεοσύστατης κατηγορίας, της Σούπερ Λιγκ 2.
Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα αποφασίσουν για το αν η Σούπερ Λιγκ 2 θα διεξαχθεί με 12 ή 14 ομάδες. Μπορεί αυτή τη στιγμή κανείς να μην είναι σίγουρος για την απόφαση της ΕΠΟ, ωστόσο, το πιθανότερο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, να μην αλλάξει ο αριθμός των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 και το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 12 ομάδες, όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο της αναδιάρθρωσης.
Στην περίπτωση αυτή o Ολυμπιακός Βόλου θα αγωνιστεί κανονικά στη Φούτμπολ Λιγκ μαζί με άλλες 13 ομάδες και συγκεκριμένα τις Αιγάλεω, Ασπρόπυργο, Ιάλυσο, Ιεράπετρα, Καβάλα, Βέροια, Κρόνο Αργυράδων, Ιωνικό, Διαγόρα, Τρίγλια, Θεσπρωτό, Ηρακλή και Τρίκαλα. Άγνωστο παραμένει αν θα αγωνιστεί, τελικά, ο Ηρακλής στη Φούτμπολ Λιγκ ή λόγω χρεών θα δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
Ο Ολυμπιακός μετά από τρία χρόνια περιπλάνησης στο υποβαθμισμένο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπαίνει ξανά στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας, καθώς θα αγωνιστεί σ’ ένα πρωτάθλημα με καλές και ιστορικές ομάδες, με την προοπτική να ανέβει ακόμη ψηλότερα.
Πάντως, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αν δεν αλλάξει κάτι όσον αφορά τη δομή των πρωταθλημάτων της νέας περιόδου, να δούμε ποια θα είναι η απόφαση της ΕΠΟ, όσον αφορά το πόσες ομάδες θα ανέβουν την προσεχή χρονιά από την Φούτμπολ Λιγκ στη Σούπερ Λιγκ 2, καθώς και πόσες θα υποβιβαστούν στην Γ’ Εθνική. Αν και ο στόχος του Ολυμπιακού, όπως αρμόζει στην ιστορία του, θα είναι να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα, διεκδικώντας την άνοδο στη μεγαλύτερη κατηγορία.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις