Δ. Μουρτζίνος: Επιδίωξή μας ο Ολυμπιακός να παίξει στη Σούπερ Λιγκ 2

Ο γενικός γραμματέας του Ολυμπιακού Βόλου, Δημήτρης Μουρτζίνος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά και την επόμενη μέρα του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αναλυτικά:
«Το δεδομένο είναι, πως ο Ολυμπιακός Βόλου επιστρέφει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και θα παίξει σ’ ένα καλύτερο και αναβαθμισμένο πρωτάθλημα. Είναι γεγονός, πως ο κόσμος του Ολυμπιακού δέχθηκε ένα σοκ, κατά κάποιο τρόπο. Μετά από τρία χρόνια που η ομάδα ήταν στην αφάνεια, φέτος αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Ο πρωταθλητής θα πρέπει να παίρνει την άνοδο και τυπικά και ουσιαστικά. Ναι μεν ο Ολυμπιακός ανέβηκε στη Φούτμπολ Λιγκ, ωστόσο, δυστυχώς δημιουργήθηκε μια εμβόλιμη κατηγορία η Σούπερ Λιγκ 2, με αποτέλεσμα η ομάδα να καλείται να αγωνιστεί και πάλι στην τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία. Βέβαια, οφείλω να ομολογήσω, πως και αυτή η κατηγορία είναι επαγγελματική και δεν έχει καμία σχέση με τη Γ’ Εθνική που ζήσαμε φέτος. Θα είναι σε έναν όμιλο με 14 ομάδες και θα γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.
Ο στόχος μας, όμως, ως διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου δεν ήταν μόνο να στεφθεί η ομάδα πρωταθλήτρια. Επιδίωξή μας είναι ο Ολυμπιακός να παίξει τη νέα χρονιά στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, στη Σούπερ Λιγκ 2. Είναι δεδομένο, ότι μετά την ψήφιση της αναδιάρθρωσης, θα έχουμε τρεις επαγγελματικές κατηγορίες. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν, θα κάνουμε τις επαφές μας, θα πιέσουμε, ώστε να βρεθεί τρόπος (μπαράζ, βαθμολογία ή οτιδήποτε άλλο), προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία που έχει γίνει εις βάρος του Ολυμπιακού Βόλου».
Για το ανοιχτό …παράθυρο που άφησε ο Βασιλειάδης για την άνοδο δύο ομάδων από την Γ’ Εθνική κατηγορία στη Σούπερ Λιγκ 2 και στην στάση της ΕΠΟ:
«Υπάρχει μια διαφορά στάσης, μεταξύ του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και της ΕΠΟ, η οποία εκφράζεται μέσω του κ. Γραμμένου. Ο κ. Βασιλειάδης άφησε το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 από 12 σε 14 με τη μορφή υπονοούμενου. Από ένα σημείο και μετά το υπονοούμενο έγινε συγκεκριμένο, μέσω του Τύπου και διαρροών. Πιστεύουμε, πως έστω και την τελευταία στιγμή θα πρυτανεύσει η λογική και θα δοθεί η δυνατότητα στους οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής, κάποιοι από αυτούς να παίξουν στη Σούπερ Λιγκ 2.
Γίνονται κινήσεις, επαφές και πιστεύουμε ότι θα δοθεί η επιθυμητή λύση για τον σύλλογο και τους φιλάθλους μας».
Για την επόμενη μέρα του συλλόγου: «Ο Ολυμπιακός Βόλου ανεξάρτητα σε ποιο πρωτάθλημα θα παίξει, στη Σούπερ Λιγκ 2 ή στη Φούτμπολ Λιγκ, είναι πλέον μία επαγγελματική ομάδα. Ως επαγγελματική ομάδα διέπεται από το νόμο για τη δημιουργία Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών. Θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία, ώστε να συσταθεί μία ΠΑΕ, η οποία θα είναι δυνατή, ισχυρή και θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει σε όποιο πρωτάθλημα αγωνιστεί.
Τη Δευτέρα η διοίκηση του Ερασιτέχνη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 13.00 στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ, για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Θα γίνει ο απολογισμός του ποδοσφαιρικού τμήματος όχι μόνο για φέτος, αλλά για τα τελευταία χρόνια. Θα ειπωθούν κάποια πράγματα, για να γνωρίζει ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου από επίσημα χείλη, όπως είναι του προέδρου του συλλόγου, για το τι έγινε όλη αυτή τη χρονική περίοδο. Να δώσουμε και το μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας μας, ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα ισχυροποιείται κάθε μέρα που περνά ολοένα και περισσότερο. Θα πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αυτόν που θα πρέπει να έχει στο ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα.
Η διοίκηση απέδειξε τα δύο τελευταία χρόνια, που είχε την ευθύνη του ποδοσφαιρικού τμήματος, ότι ποτέ δεν εφησυχάζει. Βάζει συνέχεια στόχους για να πηγαίνει την ομάδα ένα σκαλί παραπάνω. Όλα γίνονται μεθοδικά. Υπάρχουν συζητήσεις και άνθρωποι που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον Ολυμπιακό, οι οποίοι έλκονται από το όνομά του. Ο Ολυμπιακός είναι μαγαζί γωνία, έχει την ιστορία του, έχει τους φιλάθλους του και αν τον αφήσουν να λειτουργήσει απερίσπαστος και να πάρει αυτό που δικαιούται από την πόλη και τη δημοτική αρχή, είναι μία επένδυση για ανθρώπους που βλέπουν μπροστά. Πιστεύω, ότι θα βρεθούν αυτοί οι άνθρωποι και θα κάνουν και πάλι τον Ολυμπιακό μεγάλο, όπως του αξίζει».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις