Δεν είναι μόνο αργά, είναι και… τζάμπα

Την βδομάδα που πέρασε η αναδιάρθρωση αποτέλεσε και με τη βούλα Νόμο του Κράτους. Τρεις κατηγορίες θα έχει στον αφρό το επαγγελματικό ποδόσφαιρο από την προσεχή αγωνιστική περίοδο και αυτές είναι πια επίσημες:

-Super League 1 με 14 ομάδες
-Super League 2 με 12 ομάδες
-Football League με 14 ομάδες

Τα παραπάνω ήταν γνωστά αρκετό καιρό πριν η τροπολογία για την αναδιάρθρωση, που επιχείρησε και πέτυχε, όχι το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τεθεί προς διαβούλευση και εντέλει προς ψήφιση στη Βουλή.

Γνώριζαν άπαντες το έργο που θα παιχθεί το καλοκαίρι και στην αυγή του Μαΐου έχοντας πια ολοκληρωθεί η σεζόν, με μόνη εκκρεμότητα το μπαράζ Πλατανιάς-ΟΦΗ, διακινείται κάτι το οποίο δεν μπορεί να στηριχθεί, πόσο μάλλον να εφαρμοστεί επειδή πολύ απλά δεν υπάρχει.

Την αφορμή για να συζητιέται έστω το ενδεχόμενο η Super League 2 να έχει 14 ομάδες την έδωσε ο ίδιος ο υφυπουργός. Έντεχνα μεν αλλά ουσιαστικά πέταξε το μπαλάκι στην ΕΠΟ για να πάρει την τελική απόφαση.

Δεν προκύπτει από πουθενά ωστόσο αυτό που καθυστερημένα πλέον ζητούν αρκετές ομάδες της Γ’ Εθνικής. Να διαφοροποιηθεί η αναδιάρθρωση τώρα που ψηφίστηκε και η σεζόν τελείωσε με βάση το αυτονόητο.

Την αδικία -που θα βιώσει/βιώνει- μια ολόκληρη κατηγορία που αποτελεί τη μάνα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Σαν να άργησαν, που είναι γεγονός, να «φωνάξουν» και να διεκδικήσουν πράγματα όπως το αίτημα αρκετών ομάδων περί νέας Football League με 16 ομάδες για να προβιβαστούν και οι δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής.

Προσέξτε: Τίμιο και σωστό με βάση την αναδιάρθρωση, αλλά… δυστυχώς αργήσαμε. Αυτά έπρεπε να έχουν ειπωθεί νωρίτερα και όχι τώρα που ο γάμος σχόλασε. Θα ήταν φρόνιμο, πάντως, να δούμε την πικρή αλήθεια. Πως στην τελευταία στροφή ΠΑΕ της Super League, ο ίδιος ο Συνεταιρισμός της προσπάθησε να αναβάλει τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης παρότι είχε συμφωνήσει στο τηλεοπτικό πακέτο του υφυπουργού. Δεν το πέτυχε.

Σημαντικότερο ζητούμενο πλέον για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής -συνολικά για την κατηγορία- είναι να μάθουν τι θα ισχύσει του χρόνου. Θα εφαρμοστεί μοντέλο παλιάς Δ’ Εθνικής; Θα αυξηθούν οι όμιλοι και θα προβιβαστούν και οι δεύτεροι των ομίλων των ΕΠΣ; Πόσες ομάδες θα προβιβάζονται τη μεθεπόμενη χρονιά στη… νέα Γ’ Εθνική της αναδιάρθρωσης;

Για να μην απαξιωθεί εντελώς ο κύριος αιμοδότης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, κυρίαρχο θέμα είναι αυτό που έγινε λάθος εξαρχής: Μια αναδιάρθρωση που έγινε από πάνω προς τα κάτω. Να μην συνεχιστεί στραβά και εξαφανιστεί από το χάρτη η Γ’ Εθνική. Ή ό,τι απομείνει από αυτήν.

Τα υπόλοιπα είναι θόρυβος και μάλιστα τζάμπα. Για μια άνοδο. Το δέντρο και όχι το δάσος.

Πηγή: mikriliga.com

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις