Kύπελλο με ομάδες των ΕΠΣ, όμιλοι με ομάδες της Σούπερ Λιγκ και μονός τελικός

Συμμετοχή των κυπελλούχων ομάδων των ΕΠΣ, φάση ομίλων με τη συμμετοχή ομάδων της Super League 1 και μόνο τελικό προβλέπει το προσχέδιο για τη διοργάνωση του κυπέλλου που θα συζητηθεί στην ΕΕ της ΕΠΟ την Τετάρτη 22/5.

Βάσει του προσχεδίου που έχει ετοιμάσει η Επιτροπή Κυπέλλου και δημοσιεύτηκε στην Live Sport οι κυπελλούχοι στις 53 ΕΠΣ θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην 1η φάση της διοργάνωσης, ενώ συνολικά θα διεξαχθούν 137 αγώνες, συν τον τελικό.

Aντιδράσεις από τη Super League

Όπως προαναφέρθκε οι 14 ΠΑΕ της Super League προβλέπεται να μπουν από τη φάση των “32”, η οποία θα διεξαχθεί σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων.

Αυτό, κατά πληροφορίες, θα προκαλέσει την αντίδραση της Λίγκας που ια αντιπροτείνει η 3η φάση του Κυπέλλου να περιλαμβάνει 16 μονά παιχνίδια στα οποία οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας θα αγωνιστούν εκτός έδρας. Με αυτόν τον τρόπο θα διεξαχθούν 16 αντί για 48 ματς και δεν θα φορτωθεί περισσότερο το πρόγραμμα.

Όλα σχετίζονται και τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος της Super League 1, που ακόμα δεν έχει αποφασιστεί και για τον οποίο υπάρχουν δύο βασικά σχέδια.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις