Φιλική ήττα για τον Ολυμπιακό Βόλου στην Καρδίτσα, 1-0 από την Αναγέννηση

Ο Ολυμπιακός Βόλου αντιμετώπισε σήμερα το απόγευμα (Πέμπτη, 27/8, 18.00) σε εκτός έδρας φιλικό παιχνίδι την Αναγέννηση Καρδίτσας. Ο αγώνας διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας στο πλαίσιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας των δύο ομάδων.

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης δοκίμασε διάφορες συνθέσεις και σχήματα, ενώ χρησιμοποίησε και κάποιους ποδοσφαιριστές σε διαφορετικές θέσεις από εκείνες που τους έχουμε συνηθίσει, όπως για παράδειγμα τον Αλέξανδρο Ζέρη, τον οποίο πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο στη θέση του Νικολιά και τον τοποθέτησε πίσω από τον κεντρικό επιθετικό.
Ο Ολυμπιακός σε ακόμη ένα παιχνίδι δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, όπως και στα φιλικά με Καλλιθέα και Λαμία. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να αποσπάσουν ούτε την ισοπαλία, αφού η ομάδα της Καρδίτσας κατάφερε λίγο πριν το «φινάλε» να σκοράρει. Το νικητήριο τέρμα για την Αναγέννηση πέτυχε ο Παπαδημητρόπουλος στο 85΄ με κεφαλιά.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Μπιτολάς

«Ακίνδυνος» ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρώτο μέρος
Η πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι ανήκε στην ομάδα της Καρδίτσας. Περίπου δέκα λεπτά από την έναρξη της αναμέτρησης ο Μαυριάς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπλέντι έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 18΄ ο Τσιλιγκίρης μπήκε στην περιοχή της Αναγέννησης και έπιασε το σουτ, σημαδεύοντας τον Κουτσόπουλο, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει. Έξι λεπτά αργότερα ο Ακασού δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, αλλά χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο διαιτητής του αγώνα, Μπουμαρσόπουλος, διέκοψε για λίγο το παιχνίδι, ώστε οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να δροσιστούν, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους, ο Μπιτέλης εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Στρατηλάτης απέκρουσε σωτήρια και δεν επέτρεψε στην Καρδιτσιώτικη ομάδα να φύγει προς τα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ.

Ανέβασε στροφές ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά τον «πλήγωσε» ο Παπαδημητρόπουλος
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Καρδίτσα προσπάθησε να απειλήσει τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά το σουτ του Μπλέντι πέρασε πάνω από την εστία του Δασκαλάκη. Στο 65΄ πραγματοποιήθηκε μικρή διακοπή στο παιχνίδι, για να δροσιστούν εκ νέου οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πιτταράς εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Δασκαλάκης του είπε «όχι», παραχωρώντας κόρνερ. Ο Ολυμπιακός Βόλου σε εκείνο το χρονικό σημείο ξεκίνησε να ανεβάζει στροφές και σε διάστημα δύο λεπτών προσπάθησε με τους Παναγιώτου και Ζέρη να απειλήσει την εστία του Τσάμη. Ωστόσο, το σουτ του Παναγιώτου εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα της Αναγέννησης, ενώ εκείνο του Ζέρη σταμάτησε στο δοκάρι. Πέντε λεπτά πριν από τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού, ο Πιτταράς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Παπαδημητρόπουλος με κεφαλιά πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα της Καρδίτσας. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι λίγο πριν από το τέλος του φιλικού, ο Αλαμάνης σπατάλησε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, αφού δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την εξαιρετική μπαλιά του Ζέρη, ο οποίος τον έβγαλε ολομόναχο απέναντι από τον Τσάμη.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Σάκης Θεοδωσιάδης): Κουτσόπουλος (46΄ Τσάμης), Σάββας, Δημόπουλος, Ρούσσης (62΄ Στάμος), Κισκαμπάνης (68΄ Κοντός), Καραχάλιος, Μαυριάς (46΄ Μοσχάκης), Ακασού (46΄ Πιτταράς), Τσίτας (46΄ Σκαθαρούδης), Μπιτέλης (63΄ Υφαντής), Μπλέντι (80΄ Παπαδημητρόπουλος)

Ολυμπιακός Βόλου (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Στρατηλάτης (46΄ Δασκαλάκης), Γκουγκούδης (46΄ Καρράς), Χιτζίδης (46΄ Μπουτζίκος), Ντάσιος (46΄ Αρβανίτης), Καραμανλής (77΄ Νικολόπουλος), Φερνάντεζ, Τσιάρας (46΄ Κεσίδης), Νικολιάς (61΄ Ζέρης), Τσιλιγκίρης (46΄ Σκοπελίτης), Λεόν (46΄ Αλαμάνης), Μοράν (77΄ Παναγιώτου)

Σκόρερ: Παπαδημητρόπουλος (85΄ με κεφαλία)
Διαιτητής: Μπουμαρσόπουλος (ΕΠΣ Λάρισας)
Α΄ Βοηθός: Παπαδημητρίου (ΕΠΣ Λάρισας)
Β΄ Βοηθός: Καραμπούλας (ΕΠΣ Λάρισας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις