Ν. Τσεκούρας: Διπλό το μέλημα της διοίκησης του Ερασιτέχνη

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, Νίκος Τσεκούρας, φιλοξενήθηκε στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού «Βόλος 98.6» και στη εκπομπή «Clasico», μίλησε μεταξύ άλλων για τα θέματα του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς και την επόμενη μέρα του συλλόγου. Αναλυτικά:
«Τα προβλήματα για τον Ολυμπιακό άρχισαν από την έλευση της Πύδνας στο Βόλο και την επιθυμία να γίνει μία ομάδα, με τον τρόπο που θέλουν αυτοί. Δεν μπορούμε, ωστόσο, να ξεριζώσουμε από τις ψυχές των ανθρώπων, ούτε τον Ολυμπιακό, ούτε τη Νίκη. Δεν έχουμε κάτι προσωπικό, ούτε με τον δήμαρχο, ούτε με τη δημοτική αρχή.
Αν υπήρχε ισονομία απέναντι στις ομάδες, δεν θα ενοχλούνταν κανείς και ούτε θα μπορούσαμε να πούμε κάτι για τη δημοτική αρχή.
Ρωτώ αυτούς που συνέταξαν την ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται πως είμαι ο πιο αποτυχημένος πρόεδρος στην ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου, να μας πουν, ποιος είναι ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος του Ολυμπιακού».
Όσον αφορά το ποια θα είναι τα βήματα του Ερασιτέχνη από εδώ και πέρα για να μπει η ομάδα ομαλά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τόνισε:
«Πρώτα θα πρέπει να επικυρωθεί η βαθμολογία της Γ’ Εθνικής και να οριστεί στη συνέχεια που θα παίξει η ομάδα. Στη Φούτμπολ Λιγκ, που θα είναι η τρίτη τη τάξει κατηγορία ή θα δοθούν μπαράζ για την άνοδο δύο ομάδων στη Σούπερ Λιγκ 2; Μόλις γίνουν τα παραπάνω, ο νόμος ορίζει μέσα σε διάστημα ενός μηνός η ομάδα να γίνει ΠΑΕ. Σε διαφορετική περίπτωση δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα.
Μόλις επικυρωθεί η βαθμολογία, την επόμενη μέρα θα πρέπει να συγκαλέσουμε διοικητικό συμβούλιο και να ορίσουμε γενική συνέλευση, με ένα και αποκλειστικό θέμα. Τη δημιουργία Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας.
Είναι διαφορετικό το μετοχικό κεφάλαιο σε μια ομάδα της Σούπερ Λιγκ 2 και διαφορετικό σε έναν σύλλογο της Φούτμπολ Λιγκ. Ενδεχομένως, να είναι και διαφορετικό το ενδιαφέρον των ατόμων, που θα θελήσουν να ασχοληθούν με τα διοικητικά της ΠΑΕ, ανάλογα με την κατηγορία.
Στη γενική συνέλευση θα οριστούν τουλάχιστον πέντε μέλη του συλλόγου, τα οποία θα απαρτίζουν την επιτροπή που θα συστήσει την ΠΑΕ. Θα ανοιχθεί ένας λογαριασμός σε τράπεζα και οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο.
Από εκεί και πέρα ο Ερασιτέχνης δεν θα έχει την ευθύνη της λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος, ωστόσο, όπως ορίζει ο νόμος, θα έχει ένα μέλος στο Δ.Σ. της ΠΑΕ, κατέχοντας το 10% του μετοχικού κεφαλαίου.
Τα μέλη του συλλόγου έχουν προτεραιότητα να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ. Ο Ολυμπιακός είναι μια καθαρή ομάδα και θα βρεθούν τα άτομα που θα «τρέξουν» τον σύλλογο. Υπάρχουν άνθρωποι που κουράστηκαν πάρα πολύ, για να ανέβει ο Ολυμπιακός κατηγορία, όπως ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, ο Γιώργος Τόρης και άλλοι. Δεν θα πρέπει να τους αδικήσουμε. Είναι πάνω απ’ όλα ηθικό το θέμα. Με τον διάλογο θα τα βρούμε και όλα θα πάνε καλά για τον Ολυμπιακό.
Το μέλημά μας είναι διπλό. Πρώτο μέλημα είναι με κάποιες προϋποθέσεις να εξασφαλιστεί και ο Ερασιτέχνης, ως μητρικό σωματείο. Να δούμε πως μπορούμε να συντηρήσουμε το σωματείο. Ο σύλλογος πρέπει να ζήσει, για να μπορέσει να ζήσει και η ΠΑΕ.
Το δεύτερο μέλημά μας είναι να βρούμε τους ανθρώπους, οι οποίοι θα καταλάβουν πως ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία μεγάλη οικογένεια. Χωρίς τον κόσμο του Ολυμπιακού και τους ανθρώπους που τον αγαπούν, όποια προσπάθεια και αν κάνουν, θα αποτύχει. Αυτά τα άτομα θα πρέπει να μας δώσουν όραμα και ένα σχέδιο για τον Ολυμπιακό. Αν είναι να έρθουν στην ομάδα κάποιοι χωρίς προοπτική και να φύγουν διαλύοντας την ομάδα, καλύτερα να μην έρθουν στον Ολυμπιακό. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί, γιατί ο Ολυμπιακός έφτασε στον πάτο, διαλύθηκε, ζωντάνεψε ξανά και θα πρέπει να φροντίσουμε να μην ξαναδιαλυθεί.
Ας μην γελιόμαστε, όμως, για να έχεις μία δυνατή ομάδα, η οποία θα κάνει πρωταθλητισμό, θα πρέπει να υπάρχει ένα άτομο που να διαθέτει χρήματα. Έχουμε κάποια εικόνα, καθώς υπάρχουν ορισμένα άτομα, μαζί με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο, τον οποίο εμπιστεύονται ως προς τα αγωνιστικά θέματα και θα έρθουν να βοηθήσουν οικονομικά τον Ολυμπιακό. Πρέπει την προσπάθεια που θα γίνει για τον Ολυμπιακό να την αγκαλιάσουμε όλοι. Διότι αν δεν την στηρίξει ο κόσμος, δεν έχει νόημα.
Βλέπω το τελευταίο διάστημα μια πολύ μεγάλη συσπείρωση του κόσμου του Ολυμπιακού. Ευχαριστώ τον κόσμο που έδειξε εμπιστοσύνη στα πρόσωπά μας. Βγήκαμε και μιλήσαμε καθαρά. Είπαμε πως δεν είμαστε μεγαλοπαράγοντες, δεν έχουμε χρήματα, αλλά δεν είμαστε και ζητιάνοι. Από την πλευρά μας, όμως, πιστεύω πως δικαιώσαμε τον κόσμο του Ολυμπιακού. Η ομάδα έγινε ξανά επαγγελματική».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις