Πρόταση Ολυμπιακού Β. για άνοδο τεσσάρων ομάδων από τη Φούτμπολ Λιγκ

Μοιράσου το άρθρο
 • 34
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  34
  Shares

Ο Νίκος Τσεκούρας εκπροσώπησε τον Ολυμπιακό Βόλου στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΓΓΑ μεταξύ των ομάδων που ανέβηκαν φέτος από την Γ’ Εθνική στη Φούτμπολ Λιγκ και του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, παρουσία του πρόεδρου της Ένωσης Β’ Εθνικής Λεωνίδα Λεουτσάκου.
Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι των ομάδων εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, από το γεγονός ότι κανείς από τους πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής δεν ανεβαίνει, επί της ουσίας, κατηγορία, με βάσει το σχέδιο της αναδιάρθρωσης. Ο Νίκος Τσεκούρας πρότεινε να ανέβουν τέσσερις ομάδες από τη Φούτμπολ Λιγκ στη Σούπερ Λιγκ 2 την αγωνιστική περίοδο 2019-20, προκειμένου να αυξηθούν κατά δύο οι ομάδες της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας και όλες οι κατηγορίες να έχουν από 14 ομάδες, την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο. Παράλληλα, πρότεινε να υποβιβαστούν τρεις ή τέσσερις ομάδες.
Παράλληλα, οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ έθεσαν επίσης το θέμα της αύξησης των εσόδων για να είναι βιώσιμη η κατηγορία. Το εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο από την ΕΡΤ είναι 1.800.000 ευρώ, γεγονός που σημαίνει πως η κάθε ομάδα θα πάρει το ποσό (μικτό) των 130.000 ευρώ περίπου. Από εκεί και πέρα γίνεται προσπάθεια να βρεθεί χορηγός του πρωταθλήματος, προκειμένου να έρθουν επιπλέον έσοδα σε κάθε ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ, ενώ συζητήθηκε και το θέμα των εξόδων της διαιτησίας και των μετακινήσεων.
Προτάθηκε τα έξοδα των διαιτητών να τα καλύψει η ΕΠΟ και προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνει μεγάλη προσπάθεια από τις ομάδες, ενώ για τις μετακινήσεις θα υπάρξουν επαφές και με το υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου οι ομάδες να έχουν το μικρότερο δυνατό κόστος μετακίνησης, υπογράφοντας σχετική σύμβαση με ακτοπλοϊκή εταιρεία.
Τις ΠΑΕ θα βαραίνουν τα έξοδα σε ΙΚΑ, εφορία και τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Είναι σημαντικό το γεγονός, πως οι ομάδες απαίτησαν να έχουν στα χέρια τους υπογεγραμμένα τα ποσά που έχουν λαμβάνειν από τηλεοπτικά δικαιώματα και χορηγίες και πότε ακριβώς θα τους καταβληθούν οι δόσεις, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουν στη σύσταση ΠΑΕ.
Αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδων Κ17 και όχι Κ19 για τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, καθώς θα είναι πιο εύκολο για τους συλλόγους να βρουν ποδοσφαιριστές σ’ αυτές τις ηλικίες από τα τμήματα υποδομής, ενώ είναι πιο εύκολο και για την ΕΠΟ να βρει χορηγό για το εν λόγω πρωτάθλημα, .όπως αναφέρθηκε. Να τονίσουμε, πως τα έξοδα μετακινήσεων και διαιτησίας του πρωταθλήματος Κ17 θα καλυφθούν από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Μάλιστα, ειπώθηκε, πως για να είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα Κ17, να συμμετάσχουν σ’ αυτό και οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, χωρισμένες σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια.