Αναβολή στο θέμα του Ολυμπιακού στο Δ.Σ. της Ανδριατικής Λίγκας

Η κρίσιμη γενική συνέλευση της Αδριατικής Λίγκας κράτησε πάνω από έξι ώρες, όμως «λευκός καπνός» δεν βγήκε. Αποχώρησε η Μπουντούτσνοστ, αναβολή στο θέμα Ολυμπιακού, νέο meeting την επόμενη εβδομάδα.

Ελληνική γενική συνέλευση θύμισε το κρίσιμο ΔΣ της Αδριατικής Λίγκας, στο οποίο θα έπεφτε στο τραπέζι και το θέμα του Ολυμπιακού. Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η Μπνέι Χερζίλια από το Ισραήλ είχαν εκφράσει την θέλησή τους να πάνε στην ABA League και το θέμα τους αναμενόταν να συζητηθεί σήμερα.

Ωστόσο, ύστερα από έξι ώρες, δεν βγήκε… λευκός καπνός σε κανένα από τα κρίσιμα ζητήματα και το θέμα των «αιωνίων» αναβλήθηκε για την επόμενη συνάντηση.

Όπως αναφέρουν τα σερβικά media, στη συνεδρίαση είχαν πάει όλοι τα «μεγάλα ονόματα» από τις ομάδες της λίγκας. Μεταξύ άλλων, οι πρόεδροι του Ερυθρού Αστέρα, της Παρτιζάν, της Μπουντούτσνοστ και της Τσεντεβίτα έδωσαν το «παρών».

Αποχώρησε η Μπουντούτσνοστ
Όμως, προτού περάσουν στα θέματα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, συζήτησαν τα δικά τους και δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν. Οι Μαυροβούνιοι είχαν πάρα πολλά παράπονα για τους τελικούς με τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ έγινε και πρόταση μομφής για τους διοικούντες της λίγκας. Για την ακρίβεια, ζήτησαν την άμεση αντικατάσταση των Κρέζιμιρ Νοβοσέλ και Ζάρκο Τσαμπάρκαπα, ενώ έγινε λόγος και για ακύρωση της σειράς των τελικών. Όμως, τα αιτήματά τους δεν έγιναν δεκτά. Έτσι, δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου.

Η «Zurnal.rs» ανέφερε πως η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε ύστερα από έξι ώρες, χωρίς αποτέλεσμα. Λίγο πριν την ολοκλήρωσή της, ο ισχυρός άνδρας της Μπουντούτσνοστ, Ντράγκαν Μπόκαν, αποχώρησε από τη συζητήση και δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο προς τα media. Νωρίτερα, ο ίδιος και ο Νεμπόισα Τσόβιτς του Ερυθρού Αστέρα είχαν τιμωρηθεί με 10.000 ευρώ, για όσα έγιναν στους τελικούς.

Αναβολή στο θέμα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και νέο meeting
Ο πρόεδρος της Αδριατικής Λίγκας, Ιγκόρ Ντόντικ, δεν φάνηκε θετικός σε ενδεχόμενη αύξηση των ομάδων στο πρωτάθλημά του. Αν περάσει αυτό και ο αριθμός των ομάδων μείνει ως έχει (12), τότε οι «αιώνιοι» δεν έχουν θέση στην ABA League.

Αυτό που υπογραμμίζεται στα σερβικά ρεπορτάζ είναι πως το θέμα συζήτησης για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό πήρε… παράταση, για το επόμενο συμβούλιο της λίγκας. Μάλιστα, συμφωνήθηκε να υπάρχουν και εκπρόσωποι των δύο ελληνικών ομάδων, για να μιλήσουν μαζί τους, πριν ψηφίσουν για την ένταξη ή μη των δύο μεγάλων του ελληνικού μπάσκετ στην λίγκα τους.

Το νέο meeting αναμένεται να γίνει το συντομότερο δυνατόν και όλα δείχνουν πως θα διεξαχθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Καταλαβαίνει, κανείς, λοιπόν, πως πρόκειται για ένα ιστορικό meeting όχι μόνο για την Αδριατική Λίγκα, αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ…