Δεκαεπτά παίκτες περιμένουν τον ΠΑΟΚ στο ακουστικό τους

Ο ΠΑΟΚ, φέτος είχε ένα από τα μεγαλύτερα ρόστερ στον πρωτάθλημα. Αν επισκεφθεί κανείς το επίσημο site της ΠΑΕ θα δει 30 ποδοσφαιριστές. Όμως δεν είναι μόνο αυτοί που ανήκουν στο Δικέφαλο. Υπάρχουν άλλοι 17 παίκτες που αγωνίστηκαν με την μορφή του δανεισμού είτε εντός είτε εκτός συνόρων. Αυτό το νούμερο είναι πραγματικά μεγάλο και σίγουρα χρειάζεται να γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα. Απ’ αυτούς τους 17, μια ενδεκάδα παικτών καλούνται να διαπραγματευτούν με την Ασπρόμαυρη ΠΑΕ για το μέλλον τους γιατί έχουν μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους.

Στον ΠΑΟΚ καλούνται να αποφασίσουν ποιους θα κρατήσουν δεσμεύοντάς τους με νέο συμβόλαιο συνεργασίας. Είναι όμως ξεκάθαρο πως στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις η συζήτηση θα αφορά είτε πώληση είτε λύση συμβολαίου. Τέσσερις ποδοσφαιριστές, Ουάρντα, Χαρίσης, Μουλέν, Κίτσιου και Κάτσε θα πρέπει να αναζητήσουν νέα ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους. Απ’ αυτούς το πιο δυνατό όνομα είναι ο Αιγύπτιος καθώς ο ΠΑΟΚ επένδυσε πολλά πάνω του.

Ο Αμρ Ουάρντα βρέθηκε στο περασμένο καλοκαίρι στην Τούμπα με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να πείθεται πως μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια της ομάδας για να πετύχει τους στόχους της. Το γκολ που πέτυχε στο Νταλούζ του έδωσε αυτοπεποίθηση, όμως εξωαγωνιστική συμπεριφορά του στάθηκε εμπόδιο στην πρόοδο του. Ο Λουτσέσκου τον τιμώρησε όχι μια αλλά δύο φορές, και τον Γενάρη πήγε στον Ατρόμητο για να εκτονωθεί η κατάσταση. Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020 και είναι ξεκάθαρο πως στον ΠΑΟΚ ψάχνουν να του βρουν ομάδα για να τον ξεφορτωθούν

Τα ίδια ισχύουν και για τους Μουλέν, Κάτσε, Κίτσιου και Χαρίση. Ο Δικέφαλος τους παραχωρεί καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του Ρουμάνου τεχνικού, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο σε κάποιους να κρατήσει ένα ποσοστό μεταπώλησης. Στην ίδια κατηγορία παικτών ανήκει και ο Γιάννης Μυστακίδης που μετά από έναν αποτυχημένο δανεισμό στα Γιάννενα στο πρώτο μισό της σεζόν, πήγε στην Πολωνία. Δυο ποδοσφαιριστές που επίσης τα συμβόλαια τους τελειώνουν σε ένα χρόνο είναι οι Δεληγιαννίδης, Μιχόγεβιτς που παίζουν στον ΟΦΗ. Ένας ακόμη παίκτης που το συμβόλαιο του τελειώνει το 2020 είναι ο Γιώργος Κάκκο που φέτος αγωνίστηκε στον Καραϊσκάκη. Θυμίζουμε επίσης ότι με τη μορφή δανεισμού αγωνίστηκαν φέτος και οι Ματθαίου, Μούτσα, Πατράλης, Κούστα, Μαρκόσφσκι, οι οποίοι έχουν ακόμα συμβόλαια σε εξέλιξη με τους Θεσσαλονικείς.

Πάμε τώρα σε μια άλλη κατηγορία παικτών που ναι μεν έχουν συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο παραμένουν μετέωροι. Ο Ευθύμης Κουλούρης, ο πρώτος σκόρερ του Ελληνικού πρωταθλήματος και ο Δημήτρης Χατζηισαϊας. Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός με τις εμφανίσεις του έχει προσελκύσει πολλές ομάδες από το εξωτερικό, όμως καμία μέχρι στιγμής δεν έχει καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτηση του. Η ρήτρα που έχει στο συμβόλαιο του φτάνει τα 7 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά τον Χατζηισαϊα, περιμένει μετά τις αποχωρήσεις των Μαλεζά και Βαρέλα, να ξανά φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα.

Πάμε τώρα και στους σίγουρους. Σ’ αυτούς δηλαδή που θα επιστρέψουν στην Τούμπα. Αναφερόμαστε στον Λάζαρο Λάμπρου και το Νίκο Μελίσσα. Για τον πρώτο, όπως έχουν σημειώσει στο «10», υπάρχει επιθυμία από τον ΠΑΟΚ να του επεκτείνει το συμβόλαιο και παράλληλα να μείνει στην ομάδα μετά από μια άκρως πετυχημένη σεζόν στη Φορτούνα Σιτάρντ. Σε ότι αφορά τον νεαρό τερματοφύλακα που τα δυο τελευταία χρόνια έπαιξε στη Λαμία, αν συμφωνήσει θα πλαισιώσει τους Πασχαλάκη και Ζίφκοβιτς.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις