Ολυμπιακός Β.: “Καθαρή” από χρέη η ΠΑΕ που θα συσταθεί

Αλλάζουν τα πράγματα στον Ολυμπιακό Βόλου, τη στιγμή που η ομάδα γίνεται ΠΑΕ και τα άτομα που θα βρίσκονται στο διοικητικό συμβούλιο, θα πρέπει να έχουν πόθεν έσχες, ενώ θα πρέπει να είναι απόλυτα εντάξει στις υποχρεώσεις τους προς το ΙΚΑ, την εφορία και φυσικά προς το ποδοσφαιρικό τμήμα, για να μπορεί η ομάδα να λειτουργεί.

Στη γενική συνέλευση θα οριστούν τουλάχιστον πέντε μέλη του συλλόγου, τα οποία θα απαρτίζουν την επιτροπή που θα συστήσει την ΠΑΕ. Θα ανοιχθεί ένας λογαριασμός σε τράπεζα και οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο.

Από εκεί και πέρα ο Ερασιτέχνης δεν θα έχει την ευθύνη της λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος, ωστόσο, όπως ορίζει ο νόμος, θα έχει ένα μέλος στο Δ.Σ. της ΠΑΕ, κατέχοντας το 10% του μετοχικού κεφαλαίου.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός, πως ο Ολυμπιακός είναι μια καθαρή – από χρέη – ομάδα και πιστεύεται πως θα βρεθούν τα άτομα που θα «τρέξουν» τον σύλλογο στο νέο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

Την περίοδο 2016-17, χρονιά στην οποία ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, μετά την αποχώρησή του από τη Φούτμπολ Λιγκ μεσούσης της προηγούμενης περιόδου, μέσω της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, μπήκε ειδική παράγραφος στο νόμο ότι, όταν θα επέστρεφε ο σύλλογος στις επαγγελματικές κατηγορίες δεν θα αναβίωναν τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ. Αντίστοιχα, το ίδιο έγινε με Εργοτέλη και Παναχαϊκή.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις