Έτσι θα διεξαχθεί το Κύπελλο Ελλάδας της νέας χρονιάς

Οι δεδομένες αλλαγές, οι προτάσεις της ΕΠΟ και τα «θέλω» της Super League για το Κύπελλο Ελλάδας.

Αλλαγές θα έχει το Κύπελλο Ελλάδας τη νέα αγωνιστική περίοδο και όχι μόνο αναφορικά με το αν θα είναι μονός ή… διπλός ο τελικός. Μοιραία η διοργάνωση θα έχει διαφοροποιήσεις από πέρυσι, λόγω και της Super League 2. Το Onsports σας αναφέρει τις δεδομένες αλλαγές, αλλά αυτές που βρίσκονται προς συζήτηση, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται την Τρίτη (28/5) από την ΕΠΟ, μετά και τις επίσημες εισηγήσεις που θα κάνει η Super League.

Υποχρεωτική η συμμετοχή όλων των Κυπελλούχων ΕΠΣ

Όλες οι ομάδες που κατέκτησαν το Κύπελλο στην Ένωσή τους θα συμμετέχουν τη νέα σεζόν υποχρεωτικά στο Κύπελλο Ελλάδας. Η περσινή προκήρυξη διευκρίνιζε ότι προαιρετική ήταν η συμμετοχή μόνο πέρυσι, οπότε από φέτος όλες οι ομάδες οφείλουν να αγωνιστούν, αλλιώς θα υποστούν τις κυρώσεις, που όπως προβλέπει ο ΚΑΠ είναι πρόστιμο. Συγκεκριμένα, 47 ομάδες θα ξεκινήσουν στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Τι θα γίνει με τις… Κυπελλούχες ομάδες της Football League

Από τις 14 ομάδες που απαρτίζουν τη νέα Football League, οι έξι έχουν κατακτήσει και το Κύπελλο στην ΕΠΣ που ανήκουν. Συγκεκριμένα, έξι ομάδες το έχουν πετύχει αυτό φέτος και είναι οι Ασπρόπυργος, Βέροια, Διαγόρας, Ολυμπιακός Βόλου, ΟΦ Ιεράπετρας και Τρίγλια. Αυτές οι ομάδες θα συμμετέχουν στη διοργάνωση του Κυπέλλου, στη φάση που θα συμμετέχουν οι ομάδες της Football League.

Όμιλοι ή νοκ άουτ

Το ερώτημα που προκύπτει για το φετινό Κύπελλο, είναι το αν όταν θα μπουν στη διαδικασία των αγώνων οι ομάδες της Super League, θα μοιραστούν οι ομάδες σε ομίλους, ή θα υπάρχουν νοκ άουτ αγώνες. Μετά την εισαγωγή των ομάδων της Football League και της Super League 2, θα προκύψουν 18 ομάδες και με τις 14 ομάδες της Super League θα απαρτίσουν τη φάση των 32. Η εισήγηση της ΕΠΟ είναι να χωριστούν οι ομάδες σε 8 ομίλους των 4 ομάδων, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η Super League θέλει περιορισμό των αγώνων και ζητά αντί για ομίλους, τη διεξαγωγή διπλών νοκ άουτ αγώνων.

Μονός ή διπλός τελικός

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει για τον τελικό Κυπέλλου, μετά και τη φετινή διεξαγωγή του κεκλεισμένων των θυρών, υπό τον φόβο των επεισοδίων. Γι’ αυτό η πρόταση της ΕΠΟ είναι να διεξαχθεί διπλός τελικός, στις έδρες των φιναλίστ. Ωστόσο, η πρόταση αυτή βρίσκει αντίθετες τις ομάδες της Super League.

Τελικές αποφάσεις την Τρίτη

Την Τρίτη (28/5) στις 12:00 έχει προγραμματιστεί το ΔΣ της Super League, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και οι προτάσεις της Λίγκας για το Κύπελλο. Στη συνέχεια, αυτές θα σταλούν στην ΕΠΟ και η Εκτελεστική Επιτροπή θα συνεδριάζει μαζί με την Επιτροπή Κυπέλλου, προκειμένου να αποφασιστεί η τελική μορφή του Κυπέλλου Ελλάδας τη σεζόν 2019-2020.

Πηγή: Onsports

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις