Χωρίς VAR η έναρξη του πρωταθλήματος

Η εγκατάσταση του VAR στα γήπεδα θα πάρει περισσότερο χρόνο από όσο περίμεναν οι αρμόδιοι φορείς.

Πρεμιέρα στον τελικό Κυπέλλου έκανε το VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο δύσκολα θα είναι έτοιμο για την έναρξη του πρωταθλήματος! Επιθυμία των FIFA και UEFA, αλλά και των ομάδων είναι να είναι διαθέσιμο από την πρώτη αγωνιστική, αλλά κάτι τέτοιο μοιάζει εξαιρετικά αμφίβολο.

«Οι πιθανότητες να αρχίσει το πρωτάθλημα με VAR, όπως επιθυμούν διακαώς FIFA και UEFA, είναι κάτω από 5%»,όπως ανέφερε πηγή μέσα από την ΕΠΟ στην εφημερίδα «Live Sport».

Η σύμβαση με το ανάδοχο σχήμα για το έργο έχει υπογραφεί από την κυβέρνηση στις 9 Μαΐου και οι εταιρείες που ανέλαβαν την υλοποίησή του θα είναι πανέτοιμες για την πρεμιέρα στις 24 Αυγούστου, ωστόσο η λειτουργία του VAR προϋποθέτει οπτικές ίνες σε όλα τα γήπεδα. Ο ΟΤΕ θα αναλάβει το έργο, αλλά ακόμη δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις και στην ΕΠΟ έχουν την ενημέρωση πως απαιτούνται 4-5 μήνες για να τοποθετηθούν οι οπτικές ίνες.

Ο χρόνος αυτός ενδέχεται να μειωθεί όταν πέσουν οι υπογραφές, αλλά είναι απίθανο να προλάβουν τις πρώτες αγωνιστικές και το πιθανότερο είναι να περάσουν κάποιες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα μέχρι να εφαρμοστεί κανονικά το VAR.

mikriliga.com