Επικυρώθηκε η βαθμολογία της Football League – Ελπίζει η Νίκη Βόλου

Ο Ηλίας Αϊβάζογλου του ΑΟ Τρίκαλα ήθελε… Super League 2, αλλά η Football League επικύρωσε για τις θέσεις 11-16. Στη νέα Football League ο Ηρακλής και οι Θεσσαλοί.

Συμβούλιο επικύρωσης για τις θέσεις 11-16 έγινε την Τρίτη (28/05) στη Football League. Η διαδικασία ήταν τυπική, αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, που έδωσε το «παρών» στη συνεδρίαση, δεν έλειψαν οι φωνές ώστε η λίγκα να μην επικυρώσει. Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του ΑΟ Τρίκαλα, Ηλίας Αϊβάζογλου εξέφρασε τη θέση ότι δεν έπρεπε να επικυρωθεί η βαθμολογία.

Ο εκπρόσωπος της θεσσαλικής ομάδας ρώτησε αν η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έχει πάρει απόφαση, ώστε η Super League να διεξαχθεί με 12 ή 14 ομάδες και ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος του υπογράμμισε ότι το «12» έχει αποφασιστεί από… πέρυσι. Εξάλλου, στην τελευταία συνεδρίασή της το ζήτημα δεν μπήκε καν στα θέματα προς συζήτηση, οπότε η αύξηση των ομάδων έπαψε να υφίσταται ως σενάριο.

Ο Αϊβάζογλου τάχθηκε κατά της επικύρωσης, όμως η διοργανώτρια του μετέφερε ότι η διαδικασία ήταν τυπική. Έτσι, ο Ηρακλής και ο ΑΟ Τρίκαλα πάνε στη νέα Football League. Εάν ο πρώτος δεν δηλώσει συμμετοχή, τότε το κενό του θα πρέπει να καλύψει η καλύτερη από τις χαμένες των μπαράζ, δηλαδή η Νίκη Βόλου.

Σημειώνεται ότι ο Αήττητος Σπάτων κατατάχθηκε τελευταίος χωρίς βαθμούς και στη 15η θέση βρέθηκε η Σπάρτη. Στην Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία θα αγωνίζονται του χρόνου και οι Ηρόδοτος, Αιγινιακός. Πλην του προεδρείου (Λεουτσάκος, Σταμούλης, Γιαννόπουλος), του εκπροσώπου της ΕΠΟ (Θωμαΐδης) και του νομικού συμβούλου (Βουγίδης) στο συμβούλιο εκροσωπήθηκαν οι ΠΑΕ Πλατανιάς (Αμανατίδης), Εργοτέλης (Τουτζάρης), Απόλλων Πόντου (Καλαϊτζίδης), ΑΟΧ Κισσαμικός (Λυχναράς), ΑΟ Τρίκαλα (Αϊβάζογλου), Δόξα Δράμας (Οταπασίδης).

Αναλυτικά η βαθμολογία όπως επικυρώθηκε από την 11η έως τη 16η θέση…

11. ΗΡΑΚΛΗΣ 39
12. ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ 35
—————————
13. ΗΡΟΔΟΤΟΣ 28
14. ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ 16
15. ΣΠΑΡΤΗ 2
16 ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ –

Η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια απόφασης του από 28.05.2019 Διοικητικού Συμβουλίου της Football League, σας ενημερώνουμε ότι επικυρώθηκε ο συνολικός βαθμολογικός πίνακας του Πρωταθλήματος, αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019.

Μετά την τέλεση των αγώνων μπαράζ μεταξύ της ΠΑΕ ΟΦΗ που κατέλαβε την 13η θέση στη βαθμολογική κατάταξη της Super League και της ΠΑΕ Α.Ο Πλατανιάς που κατέλαβε την 2η θέση στην βαθμολογική κατάταξη της Football League, νικήτρια ομάδα των αγώνων μπαράζ αναδείχθηκε η ΠΑΕ ΟΦΗ. Ως εκ τούτου η ΠΑΕ Α.Ο Πλατανιάς, την αγωνιστική περίοδο 2019- 2020, θα αγωνίζεται στη Super League 2.

Βάσει του βαθμολογικού πίνακα του Πρωταθλήματος Football League, αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019, η ΠΑΕ ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 κατέλαβε την 11η θέση με 39 βαθμούς και η ΠΑΕ ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ την 12η με 35 βαθμούς. Αμφότερες την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020, θα αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα της Football League.

Στη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία υποβιβάζονται οι κάτωθι ΠΑΕ:

ΠΑΕ ΗΡΟΔΟΤΟΣ
ΠΑΕ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ
ΠΑΕ ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ
ΠΑΕ ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ

Η ΠΑΕ ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020, θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα στο οποίο θα αγωνίζεται με – έξι (6) βαθμούς, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 122/258-05-2019 απόφαση της Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Football League».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις