Το ταξίδι του ΣΔΥ Βόλου για τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας ξεκινά

Για 37η φορά θα πραγματοποιηθεί ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας το Σαββατοκύριακο 9-10 Νοεμβρίου 2019. Ισάριθμη είναι η φορά που οι Βολιώτες δρομείς και ο ΣΔΥ Βόλου θα δώσουν το παρόν στη μεγαλύτερη γιορτή της χώρας μας και θα τρέξουν στη διαδρομή όπου γεννήθηκε παγκοσμίως το αγώνισμα. Ο ΣΔΥΒ κάθε χρονιά σπάει το ρεκόρ συμμετοχών, το 2018 είχε φτάσει τους 144 δρομείς που έτρεξαν, και σε λίγους μήνες είναι πολύ πιθανό και αυτός ο αριθμός να καταρριφθεί.
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου εξασφάλισε μέσω της συμφωνίας της ΕΟΣΛΜΑ-Υ με τη διοργάνωση συγκεκριμένο αριθμό θέσεων, και την Τετάρτη 29 Μαΐου ξεκινά τις εγγραφές για τα μέλη του. Οι εγγραφές θα γίνονται στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160, και η λήξη αυτών ορίστηκε από τον σύλλογο για τις 12 Ιουνίου. Στη σελίδα του συλλόγου στο facebook δημοσιεύονται οι αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής και για όλα τα διαδικαστικά θέματα, και τα μέλη πριν κάνουν την εγγραφή οφείλουν να τις έχουν διαβάσει.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων θα γίνει Σάββατο απόγευμα, στις 9 Νοεμβρίου με ώρα εκκίνησης του πρώτου μπλοκ στις 17.00. Κατά την εγγραφή θα πληρώνονται:

α) το ποσό συμμετοχής που κατόπιν της συμφωνίας με τη διοργάνωση είναι 10 ευρώ ανεξαρτήτως αγώνα (για ενισχυμένο πακέτο 25 ευρώ)

β) η συνδρομή έτους 2019 στον ΣΔΥ Βόλου εφόσον δεν έχει πληρωθεί ήδη (5 ευρώ)

γ) η πληρωμή για το ξενοδοχείο (Golden Age Athens Hotel, Μιχαλακοπούλου 57) για όλους όσοι επιθυμούν να μείνουν σε αυτό, και μέχρι να συμπληρωθούν οι 70 θέσεις (35 δίκλινα) που κρατήθηκαν.

Επίσης θα γίνεται κράτηση για τη μετάβαση με το λεωφορείο (προαιρετικά). Για το λεωφορείο δεν θα κρατείται προκαταβολή. Φέτος θα ναυλωθούν 3 λεωφορεία και μπορούν να ακολουθήσουν και συγγενείς-φίλοι, αρκεί να το δηλώνει ο αθλητής κατά την εγγραφή.

Τα μέλη θα υπογράφουν τη σχετική υπεύθυνη δήλωση, και θα λαμβάνουν απόδειξη.

Κάθε αθλητής που θα γράφεται θα καταχωρεί ο ίδιος τα στοιχεία που ζητά η διοργάνωση ώστε να ευθύνεται ο ίδιος για οποιοδήποτε λάθος, και θα υπογράφει επίσης την υπεύθυνη δήλωση. Τονίζεται ότι σε περίπτωση που δεν συμπληρωθούν σωστά στοιχεία ο αθλητής ενδέχεται να χάσει τη συμμετοχή του από τη διοργάνωση, ή να τοποθετηθεί στο τελευταίο μπλοκ εκκίνησης αν δεν ισχύει ο χρόνος/αγώνας που δηλώνει για την καλύτερη επίδοσή του.
Τα άλλα νέα του συλλόγου

Αυτοί είναι οι αγώνες για τους οποίους συνεχίζονται οι εγγραφές από τον σύλλογο. Οι δηλώσεις γίνονται στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160:

1ος Galactico Lakeside Run Original 9 Ιουνίου. Λίμνη Πλαστήρα Καρδίτσας, απόσταση 10 χιλιόμετρα, ποσό συμμετοχής 7 ευρώ (λήξη εγγραφών 4/6). Θα γίνει εκδρομή με λεωφορείο με ποσό 10 ευρώ ανά άτομο, και οι κρατήσεις για αυτό θα συνεχίζονται μέχρι την εξάντληση των θέσεων.

Alonissos Challenge 16 Ιουνίου. Εκδρομή του Συλλόγου Δρομέων Βόλου στην Αλόννησο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Αποστάσεις 30 και 10 χιλιόμετρα (ποσό συμμετοχής 5 ευρώ για κάθε διαδρομή), παιδικός αγώνας δωρεάν. Για τη διαμονή θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση. Τα εισιτήρια για το πλοίο οφείλει να βγάλει απευθείας κάθε αθλητής, στις ημέρες – ώρες που προτιμά.

1st Stylida City Race Σάββατο 6 Ιουλίου απόγευμα. Αποστάσεις 10 και 3 χιλιόμετρα (ποσό συμμετοχής 10 και 5 ευρώ αντίστοιχα), παιδικός αγώνας δωρεάν. Λήξη εγγραφών 2/7.

Επίσης κατόπιν επικοινωνίας που είχε ο ΣΔΥ Βόλου με τη διοργάνωση του 4ου Syros Run, δέχθηκε την εξής προσφορά για τους δρομείς του για την περίπτωση που θέλουν να συμμετέχουν στον αγώνα που θα γίνει στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (14-16 Ιουνίου): θα υπάρχει δωρεάν πρόσβαση στα αξιοθέατα, έκπτωση 40% στις μετακινήσεις των αθλητών, συνοδών και οχημάτων από τον Πειραιά προς Σύρο και επιστροφή, και διαμονή με 15 έως 20 ευρώ το άτομο.

6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου 2020

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2020 το απόγευμα θα διεξαχθεί ο 6ος Ημιμαραθώνιος Βόλου.

Όλοι οι αγώνες της διοργάνωσης θα είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Δημήτρη Κοντογιάννη. Του προέδρου και δρομέα του ΣΔΥ Βόλου που τίμησε το άθλημα και τον σύλλογο μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής του.

Το φιλανθρωπικό έργο του αγώνα θα συνεχιστεί το ίδιο έντονα και το 2020 με κίνηση που θα ανακοινωθεί σύντομα. Θυμίζουμε ότι το 2019 δόθηκαν στην Κιβωτό του Κόσμου Βόλου 2.000 ευρώ από το ποσό συμμετοχής κάθε δρομέα.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΔΥ Βόλου αποφασίστηκε επίσης εκτός των άλλων, και η αναβίωση τον Αύγουστο του Δρόμου Άνω Κερασιάς, αγώνα που η διεξαγωγή του σταμάτησε το 2013.

Επίσης αποφασίστηκε η δημιουργία τράπεζας αίματος από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Μέλη του ΣΔΥΒ διέσχισαν τις διαδρομές περιμετρικά της Λίμνης Κάρλας ενόψει του αγώνα που ετοιμάζεται απόστασης 30 χιλιομέτρων, ο οποίος θα γίνεται κάθε Φεβρουάριο και θα είναι ο πρώτος πανελλαδικά αυτής της απόστασης που θα προσφέρεται στους δρομείς ενόψει της προετοιμασίας για τους ανοιξιάτικους Μαραθωνίους. Θα υπάρχει επίσης παράλληλος αγώνας 10.005 μέτρων, και παιδικός. Εξετάστηκαν πολλές εναλλακτικές επιλογές, και έγιναν επισκέψεις στα Κανάλια, την Κερασιά, το Ριζόμυλο, το Στεφανοβίκειο. Οι κάτοικοι ενθουσιάστηκαν από την προοπτική της δημιουργίας αυτού του σημαντικού αγώνα που θα αναδείξει πανελλαδικά την υπέροχη, φανταστικής ομορφιάς και απόλυτα ευθεία διαδρομή, και τον μοναδικό υδροβιότοπο, και που θα αποτελέσει την άτυπη συνέχιση του Ημιμαραθωνίου Ριζομύλου-Κερασιάς του οποίου η διεξαγωγή διακόπηκε το 2013 μετά τη διεξαγωγή 15 διοργανώσεων.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις