Βαρέλα: «Ήθελα να φύγω, δεν ένιωθα σεβασμό. Πήρα τη σωστή απόφαση»

Ο Φερνάντο Βαρέλα μίλησε για την ανατροπή που χρειάστηκε να σημειωθεί ώστε να παραμείνει στον ΠΑΟΚ και αποθέωσε τον κόσμο του «δικεφάλου του Βορρά».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Arena FM

Για το… πάρτι της ανανέωσης με τον ΠΑΟΚ: «Είμαι πολύ καλά. Δεν έγινε πάρτι χθες σπίτι γιατί έλειπαν τα παιδιά, αλλά σήμερα θα κάνουμε το πάρτι στην Πορτογαλία».

Για τις διαπραγματεύσεις του με τον ΠΑΟΚ: «Υπήρχαν προβλήματα στις διαπραγματεύσεις μου με τον ΠΑΟΚ, κάποια στιγμή ήθελα να φύγω, δεν ένιωθα σεβασμό, δεν ένιωθα καλά, αλλά μετά ηρέμησα, μίλησα με την οικογένειά μου και άλλαξα γνώμη. Τώρα είναι όλοι χαρούμενοι και χαίρομαι πολύ γι΄αυτό. Πήρα την σωστή απόφαση, το έχω πει εδώ και καιρό άλλωστε, πως ήθελα να μείνω στον ΠΑΟΚ».

Για τον ρόλο που έπαιξε η οικογένειά του σε αυτή την απόφαση: «Πρώτα από όλα ήταν σημαντική η οικογένειά μου για να αλλάξω γνώμη. Είναι αυτοί που με υποστηρίζουν πάντα, γι΄αυτούς δουλεύω, γι’ αυτούς παλεύω. Αυτοί, μου άλλαξαν γνώμη. Βέβαια και ο Ιβάν Σαββίδης έπαιξε σημαντικό ρόλο, μου είχε πει πολλές φορές πως ήθελε να με κρατήσει στην ομάδα και κάλυψε τις οικονομικές απαιτήσεις μου. Φυσικά και ο Βιεϊρίνια έκανε επαφή με την διοίκηση για να μείνω στον ΠΑΟΚ, ήταν σαν ένας άγγελος για εμένα και μίλησε με τους ανθρώπους της ομάδας».

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Αν δεν έπαιζα καλά ίσως ούτε εγώ να ήμουν τόσο ευχαριστημένος και ίσως ούτε ο κόσμος θα με αγαπούσε τόσο πολύ. Δεν έχω παράπονο όμως, όλα αυτά τα τρία χρόνια ο κόσμος στήριζε εμένα και την οικογένειά μου, μας αγαπούσε. Τα παιδιά μου, την οικογένειά μου, την αγαπούσαν όλοι. Ήταν απίστευτα αυτά τα τρία χρόνια στην Θεσσαλονίκη».

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και την επιθυμία του να παραμείνει ο ίδιος στην ομάδα: «Είναι λογικό να με θέλει ο προπονητής, περάσαμε πολλά μαζί τα προηγούμενα τρία χρόνια. Δεν είμαστε οικογένεια, αλλά είμαστε η δεύτερη οικογένεια του καθενός. Ταιριάξαμε μαζί. Όλοι με ήθελαν να μείνω στην ομάδα, κι εγώ τους ήθελα επίσης. Αν ήμουν πιο νεαρός στην ηλικία, θα έφτανα πιο γρήγορα στο ‘ναι’».

Για τον Κάνιας και τον Σάκχοφ που είναι στην ίδια θέση με αυτόν: «Μιλάμε αρκετά συχνά, σκεφτόμαστε το καλύτερο δυνατό του εαυτού μας. Δεν μπορώ να μπω στη θέση του Κάνιας ή του Σάκχοφ, ξέρω τι θέλουν, και πρέπει να πάρουν μια σωστή απόφαση γιατί είναι έξυπνοι άνθρωποι και φοβεροί ποδοσφαιριστές. Τους θέλω μαζί μας και την επόμενη χρονιά σίγουρα. Είναι ενήλικοι και ξέρουν καλύτερα τι θέλουν».

Για τις οικονομικές απαιτήσεις του στο νέο συμβόλαιο: «Ήθελα να κάνω ένα εξαιρετικό συμβόλαιο με τον ατζέντη μου. Είναι λογικό αυτό σε αυτή την ηλικία που είμαι τώρα. Αν ήμουν πιο νεαρός θα δεχόμουν την αρχική πρόταση του ΠΑΟΚ πολύ πιο εύκολα. Μου αρέσει η πόλη, ο σύλλογος και οι φίλαθλοι της ομάδας. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για εμένα, ότι θα μείνω τελικά».

Για τον επόμενο μεγάλο στόχο του ΠΑΟΚ, τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ: «Νομίζω πως η απόφαση του προπονητή να κρατήσει τους σημαντικούς παίκτες της ομάδας και για του χρόνου, είναι πολύ σημαντική. Ξέρουμε να παίζουμε μαζί. Πέρυσι είχαμε δύσκολους αντιπάλους όμως επειδή είχαμε χημεία, μπορέσαμε να το εκμεταλλευτούμε. Ξέρουμε τι χρειάζεται να κάνουμε φέτος και το αξίζει η ομάδα».

Για τα μηνύματα αγάπης που λαμβάνει από τους φίλους του ΠΑΟΚ: «Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Δεν περίμενα να με αποθεώνουν ακόμη και στην αρχή, όταν αρνήθηκα να μείνω στον ΠΑΟΚ. Είναι απίστευτο αυτό που ζω, σέβομαι πολύ την αγάπη του κόσμου. Ήταν κι αυτός ένας λόγος που το ξανασκέφτηκα. Τους έχω όλους στην καρδιά μου και θα δώσω και την καρδιά μου για τον ΠΑΟΚ, θα παλεύω μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Περνάω υπέροχα εδώ και θα τα δώσω όλα για να φτάσει ο ΠΑΟΚ εκεί που αξίζει. Έρχονται ακόμη πιο απίστευτα χρόνια».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις