Τουτουντζόγλου: “Η λογική λέει να σταματήσω και το συναίσθημα να συνεχίσω”

Ανοικτή συγκέντρωση για το τμήμα μπάσκετ της Νίκης πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας. Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Μπάμπης Τουτουντζόγλου έκανε τον απολογισμό της τετραετούς θητείας του και ζήτησε «συμπαίκτες» στο οικονομικό κομμάτι προκειμένου ο ίδιος να συνεχίσει να ηγείται της προσπάθειας για επάνοδο στη Β’ Εθνική.
Ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου μίλησε στους φίλους της Νίκης τόσο για τη φετινή σεζόν, όσο για τα προηγούμενα χρόνια από τη στιγμή που ανέλαβε τα «ηνία» του τμήματος. Έκανε τον απολογισμό της ανδρικής ομάδας και με ειλικρίνεια παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος έχει κάνει λάθη που οδήγησαν στον υποβιβασμό. Επίσης, αναφέρθηκε στην Ακαδημία του συλλόγου και τα πολύ σημαντικά της επιτεύγματα.

Ωστόσο, τόνισε ότι έχει κουραστεί και ότι πλέον δεν μπορεί να σηκώσει μόνος το οικονομικό βάρος του τμήματος. Ζήτησε ο μισός προϋπολογισμός να καλυφθεί από άλλους παράγοντες και γι’ αυτό έδωσε διορία μίας εβδομάδας προκειμένου να βρεθούν άλλα άτομα με διάθεση να βοηθήσουν την κατάσταση. Στην απευκταία περίπτωση που δεν βρεθούν παράγοντες διατεθειμένοι να συνδράμουν οικονομικά τότε ο ίδιος θα αποχωρήσει.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. μπάσκετ αρχικά είπε τα εξής: «Οι λόγοι αυτής της συνάντησης έχουν να κάνουν καθαρά με το τμήμα μπάσκετ. Θέλω να κάνω έναν απολογισμό της τετραετούς θητείας μου στη Διοικούσα Επιτροπή και να ακολουθήσει συζήτηση για τις προοπτικές λειτουργίας του τμήματος στο μέλλον.
Στο διάστημα των τεσσάρων χρόνων θεωρώ ότι εγώ και οι συνεργάτες μου τα δώσαμε όλα. Επιτεύχθηκαν οι στόχοι μας και το όνομα της Νίκης στο Πανελλήνιο μπασκετικό στερέωμα είναι πολύ ψηλά λόγω της υγείας που έβγαλε προς τα έξω».
Ακολούθησε η προβολή ενός βίντεο με στιγμές από την πορεία της ομάδας την τελευταία τετραετία, πριν το κύριο μέρος της ομιλίας του κ. Τουτουντζόγλου.

«Επιτυχημένο το έργο μας στην Ακαδημία»
Πρώτα αναφέρθηκε στο έργο που έγινε στην Ακαδημία της Νίκης το οποίο χαρακτήρισε απολύτως πετυχημένο: «Θέλω να ξεκινήσω από την Ακαδημία. Παλιά η Νίκη πρωταγωνιστούσε, αλλά προέκυψαν κάποιες καταστάσεις, για τις οποίες ευθύνεται η τότε διοίκηση, με συνέπεια να διαλυθεί. Πρώτο μας μέλημα ήταν να την αναδημιουργήσουμε. Ο καλύτερος προπονητής που υπήρχε ήταν ο Ανδρέας ο Τσιριγωτάκης, που τότε ήταν στον Γ.Σ. Βόλου. Έπρεπε με κάποιον τρόπο να τον δελεάσουμε. Ευτυχώς μας εμπιστεύτηκε και έκανε το βήμα να έλθει στη Νίκη. Δικαιώθηκε και ο ίδιος, μας δικαίωσε και εμάς.

Όταν ήλθε ο Ανδρέας τον μηνιαίο μισθό του τον εγγυήθηκα εγώ. Τότε βοήθησε ο Θεός και στην πρώτη χρονιά είχαμε 80 παιδιά. Βοήθησα να αγοραστούν μπλούζες και σορτσάκια, κάναμε και το πρώτο καμπ. Έτρεξα πάρα πολύ γι’ αυτό, ενώ και στο δεύτερο συνέδραμα οικονομικά. Ξεχρεώσαμε επίσης την σχολική επιτροπή, αφού οι προηγούμενες διοικήσεις είχαν αφήσει χρέος 2.500 ευρώ. Μεγάλο ποσό ήταν από την τσέπη μου, ενώ το ίδιο έγινε και για δημόσιες σχέσεις. Έδωσα χρήματα και για εξοπλισμό στα τμήματα υποδομών και γενικά εγγυόμουν για τα πάντα. Ευτυχώς είχα και τη στήριξη ορισμένων ανθρώπων και έτσι η Ακαδημία μας… απογειώθηκε. Στο κομμάτι της Ακαδημίας το έργο μας είναι απολύτως επιτυχημένο και κλείνοντας να πω ότι ασχολήθηκα με το μπάσκετ της Νίκης όταν ο γιός μου έπαιζε ποδόσφαιρο. Το λέω επειδή έχουν ακουστεί διάφορα…».

«Ευθύνη και της διοίκησης ο υποβιβασμός»
Για τον υποβιβασμό της ανδρικής ομάδας ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος ευθύνεται, αν και δήλωσε ευχαριστημένος από τη συγκομιδή νικών και την προσπάθεια που καταβλήθηκε:
«Η ανδρική ομάδα δεν είχε τίποτα πριν τέσσερα χρόνια. Την πρώτη χρονιά καταφέραμε να στρώσουμε τα πράγματα, τη δεύτερη ανεβήκαμε στη Γ’ Εθνική, την τρίτη σεζόν καταφέραμε μέσω της 3ης θέσης να πανηγυρίσουμε μία ακόμη άνοδο και έτσι παίξαμε φέτος στη Β’ Εθνική, μία κατηγορία υψηλού επιπέδου που δεν έχει καμία σχέση με τις χαμηλότερες. Πέραν του πολύ καλού μπάσκετ παίζεται και παρασκήνιο στη Β’ Εθνική και ίσως αυτό ήταν και ένας από τους λόγους του υποβιβασμού.
Βέβαια, την κύρια ευθύνη έχει η διοίκηση. Κάποιες από τις επιλογές μου δεν μας βγήκαν. Έπρεπε να έχουμε προπονητή με γνώση και εμπειρία από τη Β’ Εθνική. Έπρεπε να «θωρακίσουμε» την ομάδα στη θέση του πλέι μέικερ, αφού για δικούς του λόγους ο μοναδικός που είχαμε σταμάτησε και ενώ ήταν πληρωμένος. Αυτό όμως δεν έχει σημασία. Θα μπορούσε να έχει τραυματιστεί. Το ότι είχαμε μόνο έναν στην ομάδα ευθυνόμαστε αποκλειστικά εμείς της διοίκησης. Δυστυχώς το πληρώσαμε στην πορεία…
Αλλάξαμε προπονητή τον Ιανουάριο, θεωρώντας ότι ο Λάμπρος Πρέκας είχε δώσει ό,τι ήταν να δώσει και είχε χαθεί η ψυχολογία στην ομάδα. Πήραμε άλλο προπονητή από το «πάνω ράφι» (σ.σ. Γιασσάρης), αλλά δυστυχώς δεν μπήκε στην ψυχολογία της ομάδας. Κάναμε κάποιες ήττες που δεν έπρεπε και χάσαμε πολύτιμο έδαφος.
Έτσι, δώσαμε την ευκαιρία σε δύο νέα παιδιά (σ.σ. Στρατίκης-Νάνης) να πάνε την ομάδα μέχρι τέλους. Στις 10 αγωνιστικές που απέμειναν κάναμε πέντε νίκες, φτάσαμε τις 13 στο πρωτάθλημα που όμως δεν αποδείχθηκαν αρκετές για να μας κρατήσουν στην κατηγορία. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος διότι παρά τα λάθη μας, κάναμε 13 νίκες, νούμερο υψηλό για νεοφώτιστη ομάδα».

Η επόμενη ημέρα
Όσον αφορά την επόμενη ημέρα ο κ. Τουτουντζόγλου τόνισε ότι έχει κουραστεί και ότι για να συνεχίσει πρέπει να βοηθήσουν και άλλοι παράγοντες: «Καταφέραμε να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Αυτό είχε να συμβεί πολλά χρόνια. Ακόμη και στην περίοδο της Α2 δεν είχαμε τόσους πολλούς φιλάθλους. Ο κόσμος μας στήριξε και αναγνώρισε την προσπάθειά μας. Όπως μας στήριξαν και οι περίπου 100 χορηγοί μας.
Για να γίνει αυτό υπήρχε μεγάλο τρέξιμο και κόπωση. Όμως το 90% της οικονομικής προσπάθειας που έφτασε τις 75.000 ευρώ ήταν καθαρά προσωπικό θέμα δικό μου. Μόνος μου πούλησα περίπου 400 εισιτήρια διαρκείας από τα 600 που είχε η ομάδα. Έφερα και πολλούς χορηγούς, ενώ έβαλα και δικά μου χρήματα.
Έφτασα σε σημείο να δηλώνω εξουθενωμένος. Νιώθω ότι έφτασα στο τέλος. Ο χρόνος που έχω αφιερώσει για την ομάδα, μου στερεί πράγματα από την υγεία μου λόγω του άγχους, την οικογένειά μου και την δουλειά μου. Όμως τα έκανα όλα αυτά γιατί αγαπώ παθολογικά τη Νίκη. Η λογική λέει να σταματήσω και το συναίσθημα να συνεχίσω.
Το αν θα συνεχίσω όμως έχει να κάνει και με άλλα πράγματα. Δεν μπορώ κάθε χρόνο να πηγαίνω στους ίδιους χορηγούς. Θα με διώξουν… Και εγώ δεν πάω να ζητήσω για μένα, αλλά το κάνω για τη Νίκη. Ακόμη και για 30 ευρώ θα τρέξω… Γι’ αυτό όμως καταφέραμε στην ομάδα να είναι όλα τακτοποιημένα.
Με την παρούσα κατάσταση δεν μπορώ να συνεχίσω. Αν έφερα πέρυσι 60.000 ευρώ, την επόμενη σεζόν δεν θα μπορώ να φέρω πάνω από 30.000 ευρώ. Ζητώ την έμπρακτη βοήθεια των ανθρώπων που θέλουν να εμπλακούν με το μπάσκετ, ώστε να θέσουμε ένα τριετές πλάνο, διάστημα στο οποίο θα θέσουμε στόχους για κάτι ψηλότερο.
Επίσης, αν συνεχίσω θα ζητήσω ανοιχτά την βοήθεια από τον Ερασιτέχνη. Στα τέσσερα χρόνια δεν μας έδωσε ούτε ένα ευρώ και αυτό είναι το παράπονό μου. Ας το δουν στον Ερασιτέχνη και ας βοηθήσουν ένα καθαρά αγωνιστικό τμήμα, το δεύτερο πιο σημαντικό μετά το ποδόσφαιρο.
Επειδή θέλω η Νίκη να έχει όραμα και να πάει μπροστά, θα δώσω ένα περιθώριο μίας εβδομάδας προκειμένου αυτοί που θα έλθουν -αν έλθουν- για να ενισχύσουν διοικητικά την ομάδα, να δεσμευτούν σε κάποια πράγματα. Πρέπει να φέρουν κάποιο ποσό με χορηγίες, ώστε να καλυφθεί το ποσό που δεν μπορεί να προσφέρει πλέον ο Τουτουντζόγλου.
Κάποιοι μπορούν να πουν εδώ ότι μπορούμε να συνεχίσουμε με πιο χαμηλό μπάτζετ. Όμως εγώ δεν θέλω να κάνουμε μία ομάδα που θα είναι κατώτερη αυτού που έχω στο μυαλό μου για τη Νίκη. Ο στόχος μας πρέπει να είναι ο πρωταθλητισμός και μόνο. Φέτος αν βρήκα εγώ το 90% των χρημάτων και οι συνεργάτες μου το άλλο 10%, θέλω από την επόμενη σεζόν αυτό το 10% να γίνει 50%. Μακάρι να έλθουν 10 ακόμη άτομα και να βρουν από 4.000 ευρώ. Αν δεν βρεθούν εγώ θα αποχωρήσω. Ελπίζω να έχουμε θετικά αποτελέσματα σε μία εβδομάδα».

Δέσμευση για βοήθεια από Κ. Μανιατάκη
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν αρκετοί φίλοι του συλλόγου και ιδιαίτερα της ομάδας μπάσκετ. Εξάλλου είναι γνωστό ότι η Νίκη διαθέτει μπασκετικό κοινό. Ο πρώτος που δεσμεύτηκε να βοηθήσει οικονομικά καλύπτοντας το 10% του μπάτζετ για την επόμενη τριετία ήταν ο πρώην πρόεδρος του ΓΣΒ «Η Νίκη» Κώστας Μανιατάκης.
Τον λόγο πήραν και άλλοι φίλοι του συλλόγου, που προέτρεψαν τον κ. Τουτουντζόγλου να παραμείνει στην ηγεσία του τμήματος, ενώ το ίδιο έκανε και ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου Νίκος Ιμεράι, ο οποίος μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια για τον ομόλογό του στην ομάδα μπάσκετ.

πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις