Στη Γ.Σ. του Ολυμπιακού Β. θα οριστούν οι κανόνες για τη σύσταση της ΠΑΕ

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η γενική συνέλευση του Ολυμπιακού Βόλου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ».
Τις τελευταίες μέρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία, πως επιχειρηματίες που δραστηριοποιείται εκτός Βόλου έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον να ασχοληθεί με τα διοικητικά του Ολυμπιακού και να αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, η υπόθεση βρίσκεται σε καλό δρόμο και το σίγουρο είναι πως υπάρχει, τουλάχιστον, ένα άτομο που θέλει να ασχοληθεί με τα διοικητικά του Ολυμπιακού Βόλου, ως επαγγελματική ομάδα πλέον.
Παραμένει άγνωστο, αν μέχρι την γενική συνέλευση της 12ης Ιουνίου δεν προκύψουν κι άλλες προτάσεις, τις οποίες η διοίκηση του Ερασιτέχνη, εφόσον τις εξετάσει, θα τις φέρει στη Γ.Σ.
Όπως τονίζουν στον Ολυμπιακό Βόλου, αυτός που θα έχει τις καλύτερες οικονομικές προϋποθέσεις και εχέγγυα, αυτός είναι που θα έχει τη μερίδα του λέοντος στην κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου. Ο γενικός γραμματέας του συλλόγου, Δημήτρης Μουρτζίνος, σε πρόσφατες δηλώσεις του τόνισε πως ο Ολυμπιακός Βόλου μιλάει με ανθρώπους που εκδηλώνουν το πιθανόν τους ενδιαφέρον για να καλύψουν μέρος ή ολόκληρο το μετοχικό κεφάλαιο της νέας ΠΑΕ. Είναι λογικό, τόνισε, ότι το διάστημα μέχρι τη γενική συνέλευση ο Ερασιτέχνης μπορεί να κάνει επαφές. Η συνέλευση που θα γίνει στις 12 Ιουνίου έχει σκοπό να οριστούν οι κανόνες και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη σύσταση της ΠΑΕ, δηλαδή πόσο θα είναι το μετοχικό κεφάλαιο, ποιος θα είναι ο αριθμός των μετοχών και ποια η τιμή της κάθε μίας. Αυτή η γενική συνέλευση έχει μία ειδοποιό διαφορά από όσες έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια. Δεν αποφασίζει η συνέλευση σε ποιον θα δοθεί η ομάδα. Τα τελευταία τρία χρόνια οι γενικές συνελεύσεις όριζαν – κατά κάποιο τρόπο – τη διοικούσα επιτροπή που θα αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα, που ήταν ερασιτεχνικό. Τώρα θα οριστούν τα δεδομένα της σύστασης ΠΑΕ. Αυτή η διαδικασία είναι διαφανής και ανοιχτή.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις