Η Λίβερπουλ στο θρόνο της (video)

Σα να της το χρωστούσε κάποιος… Δεν ήταν καλή στη Μαδρίτη η Λίβερπουλ, έκανε τους φίλους της να καρδιοχτυπήσουν ως το φινάλε, αλλά ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης. Με το 2-0 επί της Τότεναμ στο «Μετροπολιτάνο» κατέκτησε το έκτο της Champions League.

Ο πρώτος τίτλος επί εποχής Γιούργκεν Κλοπ είναι γεγονός. Κόντρα σε μία ομάδα που δεν είχε βρεθεί ξανά σε τελικό, οι «ρεντς» είχαν άγχος, δεν έπαιξαν όπως τους είχαμε συνηθίσει μέσα στη χρονιά, αλλά κατάφεραν να πάρουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Θα ήταν ίσως άδικο να τελείωνε αυτή η χρονιά χωρίς τίτλο για τη Λίβερπουλ. Έχασε το πρωτάθλημα φτάνοντας στους 97 βαθμούς, αλλά το φινάλε ήταν ευχάριστο για εκείνη. Έναν χρόνο μετά τον χαμένο τελικό στο Κίεβο οι Μέρσεϊσαϊντερς έφτασαν και πάλι στην πηγή, αλλά αυτή τη φορά ήπιαν νερό.

Και κλειδί σε αυτό φυσικά ήταν το γρήγορο γκολ που έβαλαν. Ο Μανέ πριν συμπληρωθούν δύο λεπτά έκανε μία σέντρα και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σισοκό. Ο Σκόμινα έδωσε πέναλτι και ο Σαλάχ στο 2′ έκανε το 0-1. Σηκώνει μεγάλη συζήτηση το αν έπρεπε να δοθεί το πέναλτι. Ο κανονισμός, όμως, λέει ότι δεν πρέπει ο αμυντικός να προεκτείνει τον όγκο του σώματός του, κάτι που έκανε ο Γάλλος.

Στη συνέχεια είδαμε ένα κάκιστο ημίχρονο. Η Λίβερπουλ γύρισε προς τα πίσω και πρέσαρε όποτε έκρινε ότι πρέπει. Η Τότεναμ κυκλοφορούσε την μπάλα χωρίς να ξέρει τι να την κάνει. Δεν είδαμε καμία κλασική ευκαιρία και οι μόνες καλές στιγμές ήταν δύο μακρινά σουτ των Άρνολντ και Ρόμπερτσον.

Δεν θα μπορούσε να είναι έτσι και το δεύτερο ημίχρονο. Το ματς σταδιακά άνοιξε, από τη στιγμή που η Τότεναμ έπρεπε να ρισκάρει. Ο Ποτσετίνο έβαλε Λούκας Μόουρα αρχικά και στη συνέχεια Γιορέντε και η ομάδα του είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Αγνώριστοι οι Μέρσεϊσαϊντερς, που δεν μπορούσαν να κρατήσουν καθόλου την μπάλα. Έδιωχναν όπως όπως, έκαναν βεβιασμένα λάθη, αλλά η Τότεναμ δεν τα εκμεταλλευτόταν. Ο Σον ήταν εκείνος που ανέβασε στροφές και δημιούργησε ρήγματα.

Με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Μίλνερ στο 69′, οι τελικές ήταν για τους Λονδρέζους. Απέναντί τους, όμως, βρήκαν τον Άλισον, ο οποίος ήταν σε πολύ καλή μέρα. Οι καθοριστικές του επεμβάσεις στο 80′ και στο 85′ κράτησαν όρθια την ομάδα του. Αυτό ήταν αρκετό, αφού τρία λεπτά μετά ήρθε η χαριστική βολή. Με τρομερό διαγώνιο σουτ ο Οριγκί σκόραρε και τα πάντα τελείωσαν εκεί.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Ρόουζ, Σισοκό (74′ Ντάιερ), Γουίνκς (66′ Λόυκας Μόουρα), Έρικσεν, Ντέλε Αλι (82′ Γιορέντε), Σον, Κέιν.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (62′ Μίλνερ), Σαλάχ, Μανέ (90′ Γκόμεζ), Φιρμίνο (58′ Οριγκί).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις