«Ο κόσμος της Νίκης βλέπει στο γήπεδο αυτό που θέλει»

Μετά το τέλος του φιλικού αγώνα που έδωσε η Νίκη Βόλου με την Αναγέννηση Καρδίτσας στο Γήπεδο Παντελής Μαγουλάς, στον οποίο νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Καρδίτσας με σκορ 3-1, ο Λεωνίδας Μπίλης μίλησε για το παιχνίδι, τους Στέλιο Νάκα, Άγγελο Σταυράκη και Ρολάν Κεμάλι, αλλά και για τις πιθανές προσθαφαιρέσεις που θα γίνουν στο ρόστερ της Νίκης. Επίσης, ο τεχνικός των «κυανόλευκων» ανέφερε ότι έμεινε πικραμένος από το αποτέλεσμα του φιλικού, όμως, είναι αισιόδοξος για το πρωτάθλημα, διότι όπως τόνισε «ο κόσμος της Νίκης βλέπει στο γήπεδο αυτό που θέλει». Αναλυτικά οι σχετικές δηλώσεις:

Για το παιχνίδι ανέφερε: Αν και θα ακουστεί οξύμωρο είναι κρίμα να θεωρώ ότι κάναμε την καλύτερη, την πιο μεστή εμφάνιση στα φιλικά παιχνίδια, ενώ έχουμε δεχθεί τα δύο πρώτα γκολ από δύο στιγμές αδράνειας και κακής σκέψης ατομικά. Θα το ξεπεράσουμε και αυτό. Είναι θέμα δουλειάς και οργάνωσης. Τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όσο και στο δεύτερο ήμασταν ορθολογικοί και με τη μπάλα στα πόδια, αλλά και χωρίς αυτή. Είχαμε καλή συνοχή των γραμμών, καλή κυκλοφορία, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ και παίξαμε όμορφο ποδόσφαιρο. Στο δεύτερο ημίχρονο ήθελα να δω την αντίδραση της ομάδας μου. Ήθελα να κρατήσει την ψυχραιμία της, να διατηρήσει έναν αριθμό παικτών, σαν να ήταν ένα κανονικό παιχνίδι πρωταθλήματος και γι αυτό κάναμε μόνο δύο αλλαγές. Τα παιδιά είναι ήδη έτοιμα να παίζουν πάνω από 70 – 80 λεπτά. Ανταποκρίθηκαν οι παίκτες και είμαι ευχαριστημένος από αυτό. Διατήρησαν την κυριαρχία τους, την ηρεμία τους, βελτίωσαν την απόδοση τους ατομικά, όπως ο Ρολάν και ο Σταυράκης που είχαν κάποια κενά διαστήματα στο πρώτο ημίχρονο. Ολοκληρώσαμε το παιχνίδι χωρίς να μπορέσει ο αντίπαλος να μας δημιουργήσει προβλήματα στο δεύτερο ημίχρονο. Κάναμε τις ευκαιρίες μας, δείχνοντας ότι μπαίνουμε σιγά σιγά σε ρυθμούς πρωταθλήματος, όπου η ομάδα θα είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει αγωνιστικά με ομάδες της κατηγορίας».

Για τον Νάκα και τις πιθανές προσθήκες ή αποχωρήσεις είπε: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία του Νάκα. Δείχνει ότι έχει ποιότητα και μας ανεβάζει επίπεδο. Είμαι ευχαριστημένος από όλα τα παιδιά, αλλά πιστεύω πως ίσως να γίνουν και κάποιες προσθήκες της τελευταίας στιγμής. Οπωσδήποτε, έχουμε και κάποια παιδιά που δεν μας έχουν ευχαριστήσει. Αυτό δεν έχει σχέση με το σημερινό φιλικό, αλλά με το χθεσινό. Θα συζητήσουμε με τα παιδιά, θα δούμε πιο είναι το καλύτερο γι αυτά και από εκεί και πέρα όλα θα πάνε καλά».

Για τους Άγγελο Σταυράκη και Ρολάν Κεμάλι αποκάλυψε: «Αν εξαιρέσουμε τις δύο στιγμές αδράνειας στα γκολ που δεχθήκαμε. Το ένα προήλθε από λάθος του Άγγελου και το δεύτερο από λάθος του Ρολάν, ο οποίος έχασε την κεφαλιά σε μία φάση που η μπάλα άργησε να κατέβει και ενώ είχε και πλεονέκτημα. Ήταν καθαρά θέμα αυτοσυγκέντρωσης και μη καλής ψυχολογίας του Ρολάν. Του μιλήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι ένα παιδί που τώρα προσαρμόζεται στα δεδομένα αυτά. Θέλει πάρα πολύ να παίξει στην ομάδα. Έχει τα προσόντα και αυτό φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας και δεν τον απογοητεύσαμε. Τον εμψυχώσαμε και φάνηκε στο δεύτερο μέρος ότι είναι ο παίκτης που μας καλύπτει».

Για την πίκρα και την απογοήτευση που το έμεινε δήλωσε : «Μένει η πίκρα και η απογοήτευση, γιατί θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και μία ομάδα επιπέδου Football League. Το καλό είναι ότι στα φιλικά δεν χάνεις τρεις βαθμούς, όπως στο πρωτάθλημα».

Για το πρωτάθλημα και τον κόσμο της Νίκης τόνισε: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο αισιόδοξος είμαι για το πρωτάθλημα. Ακόμη και ο κόσμος βλέπει αυτά που θέλει μέσα στο γήπεδο και γι αυτό χειροκροτεί».

Για τους ποδοσφαιριστές του 1999 και του 2000 υπενθύμισε: «Υπάρχουν πολλά παιδιά στο ρόστερ που είναι γεννημένα το 1999 και το 2000. Οι ποδοσφαιριστές που θα πάνε φουλ για το πρωτάθλημα είναι 25. Πάνω σε αυτούς θα δουλεύουμε τακτικά για κάθε αγωνιστική εβδομάδα του πρωταθλήματος. Για τους πολύ μικρούς σε ηλικία θα γίνονται φιλικά παιχνίδια σαν το χθεσινό, ώστε να τους δίνουμε συνεχώς χρόνο και συμμετοχή. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Ο Ματθαίου και ο Βουρδάκης πέρσι έπαιζαν παιδικό. Φέτος, απέναντι σε ομάδες Α΄ Κατηγορίας στέκονται, διακρίνονται και κοντεύουν να σκοράρουν. Στα επόμενα παιχνίδια θα στέκονται επάξια και από το Δεκέμβρη και μετά θέλουμε συγκεκριμένα σε αυτά τα παιδιά που έχουν δυνατότητες να τους δώσουμε και παιχνίδια Γ΄ Εθνικής. Αν φτάσει σε αυτό το επίπεδο ένα παιδί του 1999 ή του 2000, θα είμαστε ευχαριστημένοι».

Επίσης, διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του αγώνα εδώ: Πλήρωσε τα μπλακ άουτ στην άμυνα

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις