Μπράβο και Αράντα απειλούσαν τον πρόεδρο της Ουέσκα για 100.000 ευρώ

Καθημερινά νέες αποκαλύψεις βγαίνουν στη δημοσιότητα για τους Ραούλ Μπράβο και Κάρλος Αράντα, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που έστηνε ματς για στοιχηματικό όφελος στην Ισπανία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι δύο πρώην συμπαίκτες στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης και φερόμενοι ως εγκέφαλοι είναι οι πρωταγωνιστές της “Επιχείρησης Οίκος”, όπως την έχουν ονομάσει οι ισπανικές Αρχές. Σύμφωνα με την εφημερίδα, “El Mundo”, απειλούσαν τον πρόεδρο της Ουέσκα, Αγκουστίν Λασαόσα, για 100.000 ευρώ που τους όφειλε.

Από την έρευνα δεν έχει εξακριβωθεί εάν αυτό το ποσό είναι προϊόν κερδών από στημένα ματς, αλλά χρησιμοποιείται από τις Αρχές ως ένα ακόμη κομμάτι του παζλ. Οι Ραούλ Μπράβο και Κάρλος Αράντα είχαν το παρατσούκλι “κακοί”. Ο επίσης κατηγορούμενος ως μέλος της οργάνωσης, Ίνιγκο Λόπεθ, έστειλε μήνυμα μέσω Whatsapp στον επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Ουέσκα με το εξής περιεχόμενο:

“Πες στον Λασαόσα να πληρώσει, αλλιώς οι κακοί (Μπράβο και Αράντα) θα επιστρέψουν”. Όπως προκύπτει από τα ευρήματα, ο Λόπεθ έπαιξε το ρόλο του μεσάζοντα στην επικοινωνία των δύο πλευρών. Μάλιστα, κάποια στιγμή ζήτησε από τους δύο να επικοινωνήσουν απευθείας με τον Λασαόσα και να βρουν μόνοι τους τη λύση.

Η Marca την Τρίτη (4/6) φιλοξένησε εκτενές αφιέρωμα στη σχέση του Ραούλ Μπράβο με τον Κάρλος Αράντα, παραθέτοντας νέα στοιχεία όπως τη φιλοξενία του δεύτερου στο γιοτ του πρώτου στην Ελλάδα.

Οι δυο τους μάλιστα είχαν απλώσει τα δίχτυα τους σε επτά παίκτες της Βαγιαδολίδ για να έρθει η ήττα από την Βαλένθια, εξαγοράζοντας επτά παίκτες των γηπεδούχων σύμφωνα με ηχογραφημένες συνομιλίες που έβγαλε στο φως της δημοσιότητας η “Mundo Deportivo”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις