Κούγιας: Αυτός είναι ο χρηματοδότης του Απόλλωνα Λάρισας

Για την υπόθεση στην οποία έχει εμπλακεί ο Ραούλ Μπράβο στην Ισπανία, αλλά και τη δήλωση του Πάκο Ερέρα ότι ο Ισπανός είχε δανείσει χρήματα στον Θόδωρο Καρυπίδη, μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», ο Αλέξης Κούγιας.

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ εξέφρασε την άποψη ότι οι ελληνικές αρχές αλλά και η Λίγκα θα πρέπει να ασχοληθούν με το ζήτημα και μάλιστα να κληθεί ο Πάκο Ερέρα να καταθέσει στην Ελλάδα.

Ο Αλέξης Κούγιας, επίσης, ονομάτισε τον χρηματοδότη του Απόλλωνα Λάρισας ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι ιδιοκτήτης στοιχηματικής εταιρίας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την υπόθεση με τον Ραούλ Μπράβο:

«Αν σκεφτεί κανείς ότι έπαιζε ποδόσφαιρο μέχρι και το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας στην Ελλάδα και ενώ είχαν διατυπωθεί διάφορες σκέψεις για τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος και κάποιοι συμπαίκτες του συμπεριφέρονταν σε κάποια παιχνίδια ή γενικότερα για τις δικές του κοινωνικές σχέσεις, η άποψή μου είναι ότι ξεκίνησε από την Ελλάδα παρά από την Ισπανία, ότι ξεκίνησε η δραστηριότητά του από εδώ, αυτή είναι η δική μου κρίση. Κι αυτό που συζητήσουμε οι ιδιοκτήτες των ομάδων όταν μας πρότειναν τον Ραούλ Μπράβο. Ότι γι’ αυτό έμενε στην Ελλάδα και επέλεγε και συγκεκριμένες ομάδες να παίζει ενώ ήταν μεγαλύτερης αξίας παίκτης, ότι περισσότερο το ενδιέφεραν οι εξωγηπεδικές δραστηριότητες. Μιλάμε για την καριέρα του μετά τον Ολυμπιακό. Δεν έχω στοιχεία για αγώνες του Αρη ή της Βέροιας. Του επέτρεπε να είναι σε επαφή με ανθρώπους στην Ελλάδα για να μπορεί με αυτές τις κοινωνικές σχέσεις να ασχολείται με παιχνίδια εκτός ελληνικού πρωταθλήματος, διεξάγεται έρευνα για τους Ελληνες που είχε σχέσεις και δεν το γνωρίζω».

Για τη Φούτμπολ Λιγκ:

Και πέρυσι και πρόπερσι υπήρχε ακραία έκνομη δραστηριότητα στη Φούτμπολ Λιγκ. Εχω κληθεί ως μάρτυρας για την υπόθεση στη Λάρισα. Ό,τι γνώριζα εγώ για τον Απόλλωνα Λάρισας τα έχω πει. Ο χρηματοδότης του Απόλλωνα Λάρισας επί χρόνια ήταν ο ιδιοκτήτης στοιχηματικής εταιρίας ο Παναγιώτης Πολύζος. Εμφανιζόταν ο κ. Μαντζανάς που δεν είχε τις δυνατότητες να κρατήσει την ομάδα, γιατί η ομάδα ξεκίνησε από τα τοπικά. Ακόμη και από τους αγώνες μπαράζ που έδωσε για να ανέβει στη Γ εθνική, από τότε άρχισαν ύποπτα παιχνίδια. Υπάρχει μια παγία τακτική να μην τα λαμβάνουν υπόψη οι επιτροπές της ΕΠΟ και η ΕΕΑ τα στοιχεία που δίνονται από τη Sport Radar. Ερευνούν μήπως υπάρχει διασύνδεση με τον Ραούλ Μπράβο».

Για τη δήλωση Ερέρα ότι δάνεισε χρήματα ο Μπράβο στον Καρυπίδη:

«Κι εγώ το είχα ακούσει σαν κουτσομπολιό γιατί υπήρχαν προβλήματα στη χρηματοδότηση του Αρη όταν ήταν στη Φούτμπολ Λιγκ. Γι΄αυτό και ήταν και στο περιβάλλον του Αρη κάποιοι άνθρωποι που είχαν σχέση με φημολογία και κατηγορίες για αγώνες ύποπτους. Αν ισχύει αυτό που είπε ο κ. Ερέρα αρχίζει μια πολύ μεγάλη συζήτηση, είναι σοβαρά πλέον τα πράγματα. Κανονικά κάθε γκρίζα εικόνα θα έπρεπε να ενεργοποιεί αλάρμ και στη διοίκηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Πρέπει ο Ερέρα να καταθέσει στην Ελλάδα για τη δήλωση που έκανε. Επειδή έχουμε ευαίσθητο αθλητικό εισαγγελέα τον κ. Λαΐνη που με καλεί κάθε φορά που κάνω μια δήλωση. Ο κ. Δέδες που κάνει αποδελτίωση των ειδήσεων, χθες να δώσει την είδηση στον κ. Λαϊνη και στον κ. Φούσεκ. Και η Σούπερ Λιγκ πρέπει να έχει αντανακλαστικά. Όταν θα έρθει το κακό μπορεί να είναι αργά. Αν ήμουν πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ θα είχα επικοινωνήσει με τους εισαγγελείς στην ΕΠΟ γιατί αυτά είναι σοβαρά θέματα. Απλά στην Ελλάδα δεν αναδεικνύουμε τέτοια θέματα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις