Στους «4» του Champions League στο πόλο ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 8-7 την Μπρέσια στον προημιτελικό και θα αντιμετωπίσει σήμερα Παρασκευή (20:00) με την Προ Ρέκο στον ημιτελικό του Champions League.

Ο Ολυμπιακός μπήκε ορμητικά στην «HDIArena» και με γκολ των Φουντούλη και Αργυρόπουλου προηγήθηκε 2-0 στα μισά της πρώτης περιόδου. Η ιταλική ομάδα βρήκε λύσεις κι έφερε το παιχνίδι στα ίσα, 2-2, ενάμιση λεπτό μετά την έναρξη του β’ οκτάλεπτου.

Ξέσπασμα για το +4
Εκεί ήρθε ένα ονειρεμένο εξάλεπτο για τους «ερυθρόλευκους». Με συνεχόμενα γκολ των Σκουμπάκη, Γεννηδουνιά, Μουρίκη και Μπούσλιε, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 6-2, δείχνοντας κυρίαρχος του αγώνα. Αν δεν ήταν και το γκολ του Βούκσεβιτς για το 6-3, στη εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Το τρίτο μέρος του προημιτελικού βρήκε τους παίκτες του Ολυμπιακού να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην επίθεση. H Μπρέσια προσπάθησε να μείνει στον αγώνα. Ο Κρίστιαν Πρεσιούτι σημείωσε το μοναδικό γκολ του 3ου οκτάλεπτου, με την Μπρέσια να μειώνει σε 6-4 και τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Γιόσιπ Πάβιτς να κρατά τον Ολυμπιακό στο +2.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο 4ο οκτάλεπτο, έχοντας με δύο ποινές τους Μυλωνάκη και Μουρίκη.Με νέο γκολ από τον Κρίστιαν Πρεσιούτι η Μπρέσια μείωσε στο γκολ, 6-5, 5:50 πριν από το τέλος. Ομως οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν την ψυχραιμία. Με γκολ από τον Ομπράντοβιτς (4:38) και Μουρίκη (3:42), διατήρησε προβάδισμα δύο γκολ, 7-5 και 8-6.

Ο Νίκολας Πρεσιούτι με γκολ στον παραπάνω, έδωσε νέες ελπίδες στην Μπρέσια, 8-7, 2:12 πριν από το τέλος.

Στα 50’’ πριν από τέλος ο Σκουμπάκης «έκλεψε» την μπάλα στα δύο μέτρα και στα 13’’ πριν από το τέλος η Μπρέσια εκδήλωσε την τελευταία της επίθεση, με τον Βαλέριο Ρίτσο να επιχειρεί το πεντάμετρο για την ισοφάριση, αλλά τον Πάβιτς να καπακώνει την μπάλα και να κρατά την πρόκριση.

Ολυμπιακός – Μπρέσια | Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-2, 0-1, 2-3
Ολυμπιακός (Βλάχος): Πάβιτς, Σκουμπάκης 1, Γεννηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Κάκαρης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 2, Γούνας, Αργυρόπουλος 1, Ομπράντοβιτς 1, Ζερδεβάς.

Μπρέσια (Μπόβο): Ντελ Λούνγκο, Γκαρότσο, Κρ. Πρεστσούτι 3, Φιλιόλι, Γκάλο, Ρίτσο, Μούσλιμ 1, Νόρα, Νίκ. Πρετσούτι 1, Μπερτόλι, Γιάνοβιτς, Βούκσεβιτς 1, Μορέτι

Το πρόγραμμα των ημιτελικών
Παρασκευή 7/6

20:00 Προ Ρέκο (Ιταλία) – Ολυμπιακός (Ελλάδα)
21:30 Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) – Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις