Τρέλα για Αντετοκούνμπο στις ΗΠΑ-«Εκτόξευση» στις βαφτίσεις με το όνομα Giannis

Το «Γιάννης» είναι το συνηθέστερο ελληνικό όνομα, αλλά φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια κάνει… θραύση και στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το USA Today, λόγω της εκτόξευσης του Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ, αρκετοί Αμερικανοί δίνουν το όνομα Giannis στα παιδιά τους.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το όνομα αυτό έχει αυξηθεί 135% σε σχέση με πέρσι και 662% από το 2016, όταν ο ηγέτης των Μπακς άρχισε να εξελίσσεται σε All Star. Μόνο το 2018 61 παιδιά βαφτίστηκαν Giannis και μάλιστα τα πέντε εξ αυτών στην πολιτεία του Γουισκόνσιν, όπου εδρεύουν οι Μπακς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα σπάνιο όνομα αστέρα του ΝΒΑ προτιμάται από γονείς για να δώσουν στα παιδιά τους στις ΗΠΑ. Για παράδειγμα, το 2010 είχαν γεννηθεί μόλις 27 παιδιά στις ΗΠΑ που πήραν το όνομα Κάιρι, αλλά το 2011, όταν ο Ίρβινγκ επελέγη στην πρώτη θέση του ντραφτ έφτασαν τα 138 και το 2018, με τον άσο των Σέλτικς πλέον σούπερ σταρ του ΝΒΑ, έφτασαν τα 1.638.

Αντίστοιχη εκτόξευση υπήρξε και στο όνομα Κογουάι, μεταξύ του 2014 και του 2016, καθώς ο Λέοναρντ το 2014 κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Σπερς και ήταν MVP των τελικών. Κάτι μας λέει ότι και φέτος θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των Κογουάι, μετά τα κατορθώματα του 27χρονου άσου με τους Ράπτορς.