«Αιώνια» βασιλεία ή διαδοχή;

Έτοιμος να γράψει άλλη μια χρυσή σελίδα στο βιβλίο της καριέρας του είναι ο Ράφα Ναδάλ, που αντιμετωπίζει τον Ντόμινικ Τιμ στον τελικό του Roland Garros!

O αντίπαλος, βέβαια, μόνο ευκαταφρόνητος δεν είναι και για του λόγου το αληθές, μόλις πριν λίγες ώρες κατάφερε να λυγίσει τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο, τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που μετρούσε 26 διαδοχικές νίκες σε Grand Slam!

Πέρα από αυτό, όμως, ο Ντόμι έχει νικήσει τον Ράφα τέσσερις φορές στο χώμα και, μάλιστα, το κάνει τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Το έκανε και φέτος στη Βαρκελώνη!

Άρα, ξέρει τι χρειάζεται για να «δαμάσει» τον Ισπανό στη συγκεκριμένη επιφάνεια!

Το Roland Garros, όμως, είναι μια άλλη ιστορία… Εδώ ο 25χρονος Αυστριακός έχει ηττηθεί τρεις φορές από τον Ναδάλ, χωρίς να πάρει σετ!

Έχασε και πέρυσι στον τελικό της χωμάτινης διοργάνωσης, όπου ο απίθανος Ράφα πανηγύρισε τον 11ο τίτλο του στο Παρίσι. Ένα απίστευτο επίτευγμα, που λογικά κανένας δεν θα ξεπεράσει.

Κανένας, εκτός από εκείνον, φυσικά! Γιατί, η λογική λέει ότι θα φτάσει σήμερα στο Νο.12, σηκώνοντας τον 18ο Grand Slam τίτλο του.

Έτσι θα μειώσει και τη διαφορά του από τον Ρότζερ Φέντερερ, που είναι πρώτος στη σχετική λίστα με 20 majors, και θα «ανάψει» ακόμα μια φορά η κουβέντα για τον GOAT…

Για να καταλάβετε την κυριαρχία του Ναδάλ στο συγκεκριμένο τουρνουά, αρκεί να σας πούμε ότι το ρεκόρ του είναι 92-2, με 11 νίκες σε ισάριθμους τελικούς.

Σε όλα τα άλλα Grand Slams μετράει 6 νίκες σε 14 αγώνες για τον τίτλο!

Εκτός όλων των άλλων, ο Τιμ έχει περάσει δύο ώρες παραπάνω από τον Ράφα στα courts του Παρισιού και θα παίξει για τέταρτη σερί μέρα, αφού οι διακοπές λόγω βροχής βάρυναν το πρόγραμμά του…

Εκείνος, πάντως, ισχυρίζεται ότι δεν θα έχει πρόβλημα και πως θα δώσει ό,τι έχει στο γήπεδο για να κατακτήσει τον πρώτο Grand Slam τίτλο του.

Το θέμα είναι αν ακόμα και αυτό αρκεί για να κόψει τον δρόμο του αριστερόχειρας Ισπανού…

Ο μεγάλος αγώνας θα αρχίσει στις 16.00.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις