ΕΠΟ: Νέος φόβος για Grexit λόγω… Μέλο Περέιρα

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το ΔΣ της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, το οποίο είναι προγραμματισμένη για τις 19 Ιουνίου στην Αθήνα.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος καλείται να ξεπεράσει έναν σημαντικό σκόπελο, ο οποίος και αφορά τον Μέλο Περέιρα και την επέκταση της σύμβασής του.

Με τον Μπιορν Βασάλο να ξεκαθαρίζει πως η συνεργασία θα ανανεωθεί.

Αλλά να διαφωνούν κάθετα αρκετές ενώσεις ποδοσφαιρικών σωματείων, όπως και δύο μεγάλες ΠΑΕ, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ.

Και οι Πειραιώτες και οι Ενωσίτες θεωρούν πως ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής δεν πρέπει να παραμείνει στο πόστο του, καθώς τα έχει κάνει μαντάρα.

ΕΠΟ: Χρειάζεται έγκριση της ΕΕ
Εδώ λοιπόν, έγκειται και το μεγάλο πρόβλημα για τον πρόεδρο της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, καθώς γνωρίζει εξ των προτέρων πως θα πρέπει να περάσει τη σύμβαση του Πορτογάλου από την εκτελεστική επιτροπή.

Χρειάζεται η έγκριση της ΕΕ για να συνεχίσει ο Μέλο Περέιρα να εργάζεται στην ΚΕΔ/ΕΠΟ, διαφορετικά προκύπτει σοβαρό ζήτημα.

Τις προηγούμενες μέρες, ο Γραμμένος και ο Αλέξης Δέδες βρέθηκαν στο Παρίσι, όπου και συμμετείχαν στις εργασίες του 69ου συνεδρίου της FIFA.

Μεταξύ των συζητήσεων που έγιναν στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, ο πρόεδρος της ΕΠΟ ενημέρωθηκε από τους παράγοντες της παγκόσμιας συνομοσπονδίας πως ο Περέιρα θα παραμείνει στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να αποχωρήσει.

Κάτι που εξάλλου, θα σήμαινε παραδοχή ήττας από τη FIFA…

Σε έντονο ύφος διεμήνυσαν στον Γραμμένο πως θα πρέπει να περάσει από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την επέκταση στο συμβόλαιο του Πορτογάλου.

Διαφορετικά θα τεθεί θέμα Grexit και μάλιστα άμεσα, κάτι που ουδείς επιθυμεί απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εξέφρασε τη σιγουριά του πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, αλλά ακόμα και αν αντιληφθεί πως το κλίμα γέρνει κατά της παραμονής του Περέιρα, τότε θα θέσει επί τάπητος τον κίνδυνο αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις υπερεθνικές ομοσπονδίες.

Ουσιαστικά, για να περάσει το θέμα από την εκτελεστική επιτροπή θα πρέπει τα δεδομένα να ανατραπούν.

Πιθανή σύμπλευση στάσης Ολυμπιακού και ΑΕΚ οδηγούν τον Μέλο Περέιρα εκτός θέσης του αρχιδιαιτητή με ψήφους 9-8.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις