“Ήθελαν ΠΑΟ στη Γ’ – Μεγάλος ΠΑΟΚ – Αν το κάνει αυτό ο Μελισσανίδης…”

Σε όλους και όλα αναφέρθηκε ο Αλέξης Κούγιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο sportdog, με αφορμή τα μεταγραφικά θέματα της ΑΕΛ.

Ποτέ, όμως, μια κουβέντα με τον ισχυρό άνδρα των Βυσσινί και άριστο γνώστη του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν μπορεί να περιοριστεί σε μια ομάδα ή μια θεματολογία…

“Βλέπουν τη λίστα μας;”

Είναι παιχνίδια των μάνατζερ αυτά. Ουδέποτε υπήρξε ενδιαφέρον για τον Τάτο, που βέβαια είναι αξιόλογος ποδοσφαιριστής. Εμείς, όμως, έχουμε ανακοινώσει ήδη τον Μπρούνο Χαλκιαδάκη. Οπότε δεν είναι δυνατόν να έχουμε στόχο και τον Τάτο. Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν, δεν μου αρέσει να χρησιμοποιούν την ΑΕΛ για να προωθήσουν τους παίκτες τους. Είναι γεγονός ότι ενδιαφερόμαστε για δύο ακόμα παίκτες. Αλλά πέσαμε πάνω στον Παναθηναϊκό. Λες και ο Παναθηναϊκός βλέπει τη μεταγραφική λίστα μας και πηγαίνει στους παίκτες που θέλουμε“, ήταν το αρχικό σχόλιο του Α. Κούγια στο sportdog.

Θέλετε να μας πείτε τα ονόματα των παικτών που αναφέρεστε;

Δεν θα ήθελα να πω κάτι τέτοιο. Μονάχα ότι σέβομαι απόλυτα τον κύριο Αλαφούζο, που οι συνεργάτες του τον έχουν οδηγήσει σε πολύ μεγάλες περιπέτειες. Σέβομαι απόλυτα ότι έχει θέσει ως προτεραιότητα την οικονομική εξυγίανση. Πρέπει να καταλάβουν όλοι στον Παναθηναϊκό ότι μια ομάδα που δεν έχει υγιή οικονομικά, δεν είναι ομάδα. Ο Αλαφούζος έκανε το μοιραίο λάθος να αναλάβει τον Παναθηναϊκό όταν η ομάδα είχε χρέη 80 εκατ. ευρώ. Τον παρέσυραν αυτοί που τον υποσκάπτουν τώρα. Όμως εκτιμώ πολύ την προσπάθειά του και καλά θα κάνει να κλείσει τα αυτιά του σε όλους αυτούς που του κάνουν κριτική.

Θέλω να πιστεύω ότι έχει καταλάβει ποιος κρύβεται από πίσω, και δεν είναι άλλος από αυτόν που δημιούργησε τα χρέη. Αυτός που διαχειρίστηκε 100άδες εκατομμύρια ευρώ. Και δημιούργησε τεράστια χρέη, γνωρίζοντας προσωπικά ότι ήθελε η ομάδα να πάει στα τοπικά, σε συνταγή Μελισσανίδη, και να εμφανιστεί ως σωτήρας για να διαχειριστεί τη συνέχεια όπως ο Μελισσανίδης. Στη Β και στη Γ Εθνική ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός θα είχε έσοδα πάνω από 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο, εδώ η ΑΕΚ με 500.000 ευρώ μπάτζετ και είχε μόνο από τον ΟΠΑΠ χορηγία 3 εκατ. ευρώ τότε”.

“Τεράστια προοπτική στον Βοτανικό”

Στον Παναθηναϊκό, πάντως, έχει ανοίξει η κουβέντα και για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου και μπάσκετ στον Βοτανικό. Εγχείρημα που, αν μη τι άλλο, χρειάζεται πάρα πολλά χρήματα.

Φυσικά χρειάζονται πολλά χρήματα, αλλά είναι και τεράστια η προοπτική που ανοίγεται. Ένας σύλλογος όπως ο Παναθηναϊκός με δικό του γήπεδο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης. Με την κατασκευή γηπέδου από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και την ανακατασκευή της Τούμπας, θεωρώ ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να απογειωθεί“.

Πώς βλέπετε την κατάσταση στον νταμπλούχο ΠΑΟΚ;

Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει τεράστια άλματα σε σχέση με την οργάνωση στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος. Με τον ίδιο προπονητή για τρίτη χρονιά, κάτι που είναι πολύ θετικό. Και με δεδομένο ότι, όπως γνωρίζω προσωπικά από τον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη, έχει αποφασίσει να μείνει για πάντα στην Ελλάδα, να κατοικεί μόνιμα εδώ. Παράλληλα υπάρχει ως δεδομένος ο πακτωλός χρημάτων μετά την πώληση των επιχειρήσεών του. Ο ΠΑΟΚ έχει προχωρήσει πολύ και διοικητικά. Όλες οι μεταγραφές που έχει κάνει είναι στοχευμένες, με άξιους παίκτες. Γιατί όταν έχεις τον ίδιο στόχο με την ΑΕΚ και εσύ τον αγοράζεις ενώ η Ένωση πηγαίνει στη δεύτερη επιλογή της λίστας, είσαι μεγαλύτερο κλαμπ από την ΑΕΚ. Αυτό συμβαίνει και με τον Ολυμπιακό“.

“Καταπληκτικός προπονητής ο Μαρτίνς”

Ποια είναι η άποψή σας για τον Ολυμπιακό;

Δεν κάνει τα σφάλματα των προηγούμενων ετών. Κράτησε τον ίδιο προπονητή, που είναι καταπληκτικός και οι κινήσεις του είναι άριστες. Κράτησε τον Σα, αρνήθηκε να πουλήσει τον Φορτούνη, στοχεύει στον Μπεργκ. Όποιος είδε το παιχνίδι της Ισπανίας με τη Σουηδία κατάλαβε τι είναι ο Μπεργκ. Αν δεν πουλήσει και παίκτη από τον κορμό του, είναι ξεκάθαρο ότι θα έχουμε ξανά μονομαχία Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα“.

Θα μας πείτε δύο λόγια και για την ΑΕΚ;

Επειδή είναι γνωστή η κόντρα μου με τον Μελισσανίδη, θα πω αυτό που νιώθω για να μην παρεξηγηθώ: Αν ολοκληρώσει ο Μελισσανίδης το γήπεδο μέχρι το 2020 και καταφέρνει να βγάζει την ομάδα στην Ευρώπη χωρίς να καταχρεωθεί και χρεώσει την ΑΕΚ, θα του βγάλω το καπέλο. Αυτή είναι η σωστή πολιτική. Όταν η Άρσεναλ ήταν στο αποκορύφωμα της κυριαρχίας της, παραιτήθηκε από τίτλους και πούλησε παίκτες για να φτιάξει το Emirates. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει για την ΑΕΚ και τον κόσμο της το νέο γήπεδο, ειδικά από το 2004 και μετά που γκρέμισαν το παλιό”.

Να κλείσουμε με την ΑΕΛ;

Οι γνωστοί-άγνωστοι του παρασκηνίου την είχαν πρώτο φαβορί για να πέσει δύο χρόνια, σε βαθμό που χρειάστηκε να κάνω φοβερές παρεμβάσεις με ανακοινώσεις για να τους πως ότι η αλήθεια είναι διαφορετική. Δύο χρόνια μετά καταφέραμε, πληρώνοντας 2 εκατ. ευρώ για το γήπεδο (που ήταν το 1/3 του προϋπολογισμού μας) και χωρίς τη βοήθεια του κόσμου, να έχουμε δημιουργήσει έναν καταπληκτικό κορμό. Μοναδική απώλεια είναι ο Ντέλετιτς. Στη θέση του οποίου πήραμε τον Φιλίποβιτς που είναι μεγάλος παίκτης. Με τις κινήσεις που έχουμε κάνει και με όσες θα κάνουμε ακόμα, θα καλύψουμε όλα τα κενά. Ο στόχος φέτος είναι πολύ ψηλά, η 6άδα. Δεν βλέπω ποιος μπορεί να μας χαλάσει τα σχέδια“.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις