Εθνική… υποχρέωση με Αρμενία

Λίγα 24ωρα μετά το κάζο (λόγω της κάκιστης εμφάνισης) από την Ιταλία, η Ελλάδα φιλοξενεί στις 21:45 (Cosmotesports 1, OPEN TV) στο ΟΑΚΑ την Αρμενία για την 4η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Euro 2020 και καλείται να κατακτήσει με κάθε τρόπο τη δεύτερή της νίκη στον 10ο όμιλο. Άλλο αποτέλεσμα για τη γαλανόλευκη, που πρέπει να βγάλει και εγωισμό μετά την τραγική εμφάνιση του Σαββάτου, πέραν της νίκης δεν υπάρχει, αν θέλει να παραμείνει ζωντανή (με σοβαρές πιθανότητες) για πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης πρόκειται να κάνει αλλαγές στα πρόσωπα. Αν και βέβαια ήταν δύσκολο ανέκαθεν να διαβάσει κάποιος τις σκέψεις του Έλληνα τεχνικού. Το σύστημα που πρόκειται να επιλέξει είναι το σύστημα 4-2-3-1. Ο Βασίλης Μπάρκας, ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίκτης της Ελλάδας κόντρα στην «σκουάντρα ατζούρα»θα είναι κάτω από τα δοκάρια.

Το δίδυμο των στόπερ θα αποτελείται κατά πάσα πιθανότητα από τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Κώστα Μανωλά, με τον Δημήτρη Σιόβα να διεκδικεί τη θέση του κεντρικού αμυντικού της Ρόμα. Δεξιά στην άμυνα θα βρίσκεται ο Χάρης Μαυρίας και αριστερά ο Λεονάρντο Κούτρης. Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Κάρλος Ζέκα, ο οποίος έπαιξε ως δεξί μπακ κόντρα στην Ιταλία, με τον Ανδρέα Σάμαρη που διατηρείται στο αρχικό σχήμα. Τις δύο θέσεις των εξτρέμ διεκδικούν οι Γιώργος Μασούρας, Δημήτρης Πέλκας και Τάσος Μπακασέτας. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Ευθύμης Κουλούρης (που δεν έπαιξε λεπτό το Σάββατο) και λίγο πιο πίσω θα κινείται ο Κώστας Φορτούνης.

Ο Κώστας Σταφυλίδης έχει ενοχλήσεις στο ισχίο, ακολούθησε μέρος του προγράμματος στον Άγιο Κοσμά και είναι αμφίβολος για το σημερινό παιχνίδι. Πέραν του παίκτη της Χόφενχαϊμ εκτός εκδεκάδας σε σχέση με το ματς με την Ιταλία, θα είναι και οι Κουρμπέλης, Κολοβός και ένας εκ των Σιόβα ή Μανωλά.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν έκανε βιντεοθεραπεία τη Δευτέρα στους ποδοσφαιριστές. Δηλαδή, δεν τους ανέλυσε τα κακώς κείμενα της αναμέτρησης με την Ιταλία, αλλά ούτε ανέφερε το πώς θα παίξει η Ελλάδα κόντρα στην Αρμενία και αναμένεται να το κάνει σήμερα.

Πιθανή ενδεκάδα για την Αρμενία: Χαϊραπετγιάν, Χοβνανισιάν, Χορογιάν, Βοσκανιάν, Χαμπαρτσιυμιάν, Μιρτσιάν, Γκριγκοριάν, Μχιταριάν, Γκαζαριάν, Μπαρτσεγκιάν, Καραπετιάν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις