Ν. Τσεκούρας: Να δούμε σύντομα τον Ολυμπιακό Β. στη Σούπερ Λιγκ

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, Νίκος Τσεκούρας, μιλώντας σήμερα στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου τόνισε πως θα πρέπει όλοι να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια που θα γίνει στον Ολυμπιακό, ως επαγγελματική ομάδα πλέον και ευχήθηκε σύντομα ο Ολυμπιακός να αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Νίκος Τσεκούρας:

«Εκ μέρους όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου θέλω να σας καλωσορίσω στην ιστορική Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου. Και την χαρακτηρίζω ιστορική, γιατί από σήμερα μετά από τρία δύσκολα χρόνια με πολλή προσπάθεια και αντίξοες οικονομικές συνθήκες, η ομάδα μας ξαναμπαίνει στο επαγγελματικό ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας. Το ότι η ομάδα γίνεται ΠΑΕ, όπως καταλαβαίνετε, σημαίνει ότι αλλάζει αυτόματα επίπεδο σε όλους τους τομείς. Θα ήθελα να διευκρινίσω, για μία ακόμη φορά, ότι η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου δεν έχει τη δυνατότητα να προτείνει ή να προκρίνει κάποιον ή κάποιους που επιθυμούν να καλύψουν το μετοχικό κεφάλαιο και να γίνουν ιδιοκτήτες της ΠΑΕ.

Βέβαια, όπως ορίζει ο νόμος, προτεραιότητα έχουν τα μέλη του συλλόγου στην κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου και θέλω να σας υπενθυμίσω ότι στην περυσινή Γενική Συνέλευση είχαμε πει, ότι ηθικά προηγούνται στην κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου οι άνθρωποι που έχουν βάλει τα χρήματα, προκειμένου η ομάδα να βγει κατηγορία.

Από σήμερα την ευθύνη της διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος, άρα και της απόφασης για όλα τα θέματα, θα την έχει αυτός που θα πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη, πέρα του ότι πρέπει να ορίσει ένα μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της νέας ΠΑΕ, όπως προβλέπεται, δε θα έχει καμία άλλη αρμοδιότητα. Το ότι κάποιος κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών μπορεί να σημαίνει πολλά, αλλά μπορεί και να μη σημαίνει τίποτα, εάν δε συμβούν δύο σημαντικά πράγματα κατά τη γνώμη μας.

Πρώτον, εάν ο νέος ιδιοκτήτης δεν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να δημιουργήσει μία ομάδα οικονομικά υγιή, γιατί, όπως γνωρίζετε, υπάρχει πλέον αυστηρή παρακολούθηση και αξιολόγηση κάθε δύο μήνες και αυστηρές ποινές, και μία ομάδα ανταγωνιστική, βάσει του ονόματος του Ολυμπιακού Βόλου και όχι απαραίτητα ομάδα πρωταθλητισμού, δε θα μπορέσει να συσπειρώσει τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου, που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια.

Δεύτερον, εάν όλοι εμείς δεν αγκαλιάσουμε την ομάδα και δε συμπαρασταθούμε σε αυτόν τον άνθρωπο, που κακά τα ψέματα μπαίνει σ’ έναν δύσκολο δρόμο και δε βοηθήσουμε την προσπάθεια του, αγοράζοντας έστω μία μετοχή, έστω ένα εισιτήριο διαρκείας, φέρνοντας μία χορηγία και τέλος με την παρουσία μας στους αγώνες, ας μην ψάχνουμε αλλού τους υπεύθυνους. Θα έχουμε και εμείς μερίδιο ευθύνης, αν ο Ολυμπιακός μας ξαναμπεί σε περιπέτειες και να είστε βέβαιοι ότι θα είναι δύσκολη η επιστροφή του.

Σας καλώ όλους να βοηθήσετε τη νέα προσπάθεια του Ολυμπιακού Βόλου που ξεκινά σήμερα, για να ξαναδούμε την ομάδα μας σύντομα στη Σούπερ Λιγκ».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις