Φάτσης: «Υπάρχουν δύο, μπορεί να είναι και τέσσερις οι προτάσεις…»

Το ότι κάτι δεν του αρέσει στην υπόθεση Σκύφτα-Ντόστανιτς δήλωσε ο Στέργιος Φάτσης. Επίσης αποκάλυψε ότι ίσως πάνε πίσω τα έργα στο «Π. Μαγουλάς», διότι ο Β. Βενέτης σκέφτεται να μην βάλει τις τελικές υπογραφές μετά τα όσα συνέβησαν στη Γ.Σ.

Ο Στέργιος Φάτσης μίλησε στην εκπομπή Clasico του ραδιοσταθμού «Βόλος 9.86» για τα εξής θέματα:

Για την υπόθεση Σκύφτα-Ντόστανιτς:«Αυτό που έχω να πω ότι εγώ δεν είχα καν το τηλέφωνο του κ. Σκύφτα, ούτε εκείνος το δικό μου. Τη Δευτέρα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι θα του στείλει ο κ. Ντόστανιτς ένα μέιλ, το οποίο θέλει να το δημοσιεύσει και μου ζήτησε την άδεια, αν μπορεί να έρθει την Τετάρτη να το διαβάσει στη Γ.Σ. Το περιεχόμενο του μέιλ δεν το ήξερα. Του είπα ότι θεωρώ πως μπορείς να έρθεις, μην ξέροντας το περιεχόμενό του. Θεώρησα ότι θα ήταν κάτι αποχαιρετιστήριο ή κάποιες ευχές στην περίπτωση που η ομάδα ανέβει στη Φούτμπολ Λιγκ, έτσι υπέθεσα.

Την Τετάρτη ήρθε στην αίθουσα, εκεί αναλαμβάνω την ευθύνη, γιατί είχε ένα χαρτί μαζί του, το οποίο δεν ζήτησα να το δω. Ήρθε στην αίθουσα, κάποια στιγμή ξεκίνησαν κάποιες διαμάχες και μου έκανε νόημα πως πρέπει να φύγει. Νομίζω πως διακόψαμε έναν ομιλητή και ανέβηκε πάνω στο βήμα με το χαρτί αυτό και το διάβασε. Όσο εξελισσόταν η ανάγνωσή του, δεν μπορούσα να αντιληφθώ αν αυτό που διάβαζε, ήταν μετάφραση, δεν μπορούσα να το αντιληφθώ, ήμουν μακριά, κι άρχισα να εκπλήσσομαι με αυτά που άκουγα. Δε νομίζω ότι ολοκλήρωσε το διάβασμα, γιατί άρχισαν να γίνονται διάφορα μέσα στην αίθουσα, κατέβηκε από το βήμα και κάποια στιγμή όταν τον αναζήτησα, όταν ηρέμησαν τα πνεύματα, δεν τον είδα, είχε φύγει. Την επόμενη μέρα ο κ. Ντόστανιτς διέψευσε όλα αυτά που είπε ο κ. Σκύφτας.

Εγώ δε θέλω, ούτε να πω ότι είπε ψέματα, ούτε να πω ότι είπε αλήθεια, φυσικά είναι πολύ κακό να χρησιμοποιείς το όνομα κάποιου, όταν δεν έχει ιδέα, τουλάχιστον έτσι φάνηκε. Όταν ηρέμησα κι εγώ, έβαλα στον εαυτό μου κάποια ερωτήματα: Ο κ. Σκύφτας, εδώ και 15 χρόνια, είναι ο άμεσος συνεργάτης του κ. Ντόστανιτς. Και, μάλιστα, τώρα που ο κ. Ντόστανιτς έκλεισε στη Ζέμουν, έκανε πρόταση στον κ. Σκύφτα να πάει για βοηθός του. Έμεναν μαζί στο ξενοδοχείο, με τις γυναίκες τους, έκαναν καθημερινή παρέα και φυσικά ο κ. Σκύφτας ήταν το πρόσωπο εμπιστοσύνης του προπονητή. Όταν πηγαίνεις σε ένα ξένο μέρος, σε μία ξένη ομάδα, σε ποιον έχεις άμεση εμπιστοσύνη; Σε αυτόν που φέρνεις εσύ ο ίδιος. Στον βοηθό σου, στον μεταφραστή σου.

Επικοινώνησα με τον κ. Σκύφτα την επόμενη μέρα, λοιπόν, και τον ενημέρωσα πως εδώ «βράζει ο τόπος». Πρέπει αυτό το πράγμα να διευθετηθεί, η ομάδα έχει γίνει μπάχαλο. Ο κ. Ντόστανιτς βγήκε στο ραδιόφωνο και είπε πως όλα αυτά που είπες, ήταν ψέματα. Στείλε μου το μέιλ. Και μου λέει ότι «δύο άνθρωποι μου επιτέθηκαν και μου έκλεψαν το κινητό». Εγώ τα βάζω όλα σε μία σειρά τα γεγονότα και λέω πως αν βάλουμε και το πρόβλημα που είχε ο κ. Ντόστανιτς στα σύνορα που δεν μπορούσε να πάει στη Σερβία, ο κ. Σκύφτας έφυγε από τη Λάρισα, πήγε δύο μέρες στο Σιδηρόκαστρο, για να βοηθήσει τον κ. Ντόστανιτς να φύγει για την πατρίδα του, επειδή δεν μπορούσε να συνεννοηθεί.

Εγώ αυτό που έχω να πω, είναι ερωτήματα που βάζω στον εαυτό μου και τα θέτω και δημόσια, πως αυτά τα πράγματα δε στέκουν και δε μου αρέσουν. Μου είπε πως του έστειλε τα μηνύματα αυτά στο viber. Και του είπα πως κι αυτή είναι μία βάση δεδομένων που δε μένει μόνο στο κινητό, είναι μία βάση δεδομένων που, σε άλλο κινητό, μπορείς να βάλεις τους κωδικούς σου και να βρεις ό,τι θέλεις. Από τότε, δεν επικοινωνήσαμε ξανά. Πιστεύω ότι μόνο ο κ. Σκύφτας, από μόνος του, μπορεί να βγει να μιλήσει και να λύσει το θέμα ή μέσω αστυνομικής έρευνας μπορεί να βγει μία άκρη, γιατί ανθρώπινη λογική δεν μπορεί να βρει λύση».

Για τη συνέντευξη Αποστολίδη: «Επίσης, μου φάνηκε περίεργο. Εγώ δεν παίρνω το μέρος κανενός, εγώ είμαι Νίκη Βόλου. Προφανώς και δε μου άρεσε αυτό που έγινε με τον Αποστολίδη. Και δεν είναι μόνο αυτό. Εγώ, προσωπικά, στα αποδυτήρια δεν έχω μπει ποτέ. Όταν θέλεις να πεις κάτι για τον χώρο που δουλεύεις, θα μιλήσεις εσύ, όχι αυτοί που είναι έξω από αυτόν. Αν έχουν να πουν κάτι οι ποδοσφαιριστές, να το πουν, εγώ δε θα πω τίποτα για τους ποδοσφαιριστές».

Για το αν η Νίκη θα παίξει στη Φούτμπολ Λιγκ: «Τα νέα που έχω είναι πως κατά 95%, βάζω κι ένα 5% λόγω της χώρας που ζούμε, θα είμαστε στη Φούτμπολ Λιγκ. Φοβάμαι, όμως, πως θα μας πάρει χρόνο. Πρέπει μέχρι τις 5 Ιουλίου να δηλωθούν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής, μετά πρέπει, αν ο Ηρακλής δηλωθεί στη Γ’ Εθνική, να υπάρξει πάλι η κατοχύρωση της βαθμολογίας της Φούτμπολ Λιγκ, με τη Νίκη Βόλου μέσα. Αυτό χρονικά δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε. Μπορεί να μας πάρει παραπάνω από μήνα, θα σου δώσει φυσικά η ΕΠΟ τον χρόνο και την ανοχή να οργανωθείς, να κάνεις κάποιες μεταγραφές, αλλά από κει και πέρα, όμως, υπάρχουν κάποιες διαδικασίες να συσταθεί η ΠΑΕ».

Για το πώς η Νίκη θα γίνει ΠΑΕ: «Πρέπει να οριστεί μία πενταμελής επιτροπή που θα τρέξει τις διαδικασίες, οι οποίες είναι αρκετές. Την πενταμελή επιτροπή αυτή την ορίζει το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη. Θα υπάρξει σίγουρα Γ.Σ. τις επόμενες μέρες για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Η πενταμελής επιτροπή, για μένα, προσωπική μου άποψη, θα απαρτίζεται από τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, η οποία θα έχει το 10% της ΠΑΕ, από δύο λογιστές και δύο νομικούς και αυτή θα φτιάξει το καταταστατικό, θα πάρει πράξη προέγκρισης από το υπουργείο για την επωνυμία την καινούργια και θα τελειώσει την εκκαθάριση. Θα κάνει τα απολύτως διαδικαστικά, δε θα κρίνει τίποτα. Θα ορίσει το μετοχικό κεφάλαιο, θα κοστολογήσει τη μετοχή, θα βάλει, λογικά, κάποιους όρους στο μετοχικό κεφάλαιο, νομικά θέματα. Από ‘κει και πέρα, με το που ξεκινούν οι διαδικασίες της ΠΑΕ, πρέπει μέσα σε αυτές να υπάρχει κι ένας λογαριασμός τράπεζας. Στο λογαριασμό αυτόν θα μπουν λεφτά. Το ποιοι θα βάλουν τα λεφτά, το ποιοι θα είναι οι χρηματοδότες και ποιο θα είναι το Δ.Σ. της ΠΑΕ, δεν είναι θέμα της επιτροπής. Ο ρόλος της θα τελειώσει με τη σύσταση της ΠΑΕ.

Όποιος θέλει να αγοράσει μετοχές, μπορεί να το κάνει. Βάσει νόμου, οι μετοχές είναι ονομαστικές πια. Μπορούν να έρθουν τρεις εταιρείες και να αγοράσουν μετοχές, με κάποιον εκπρόσωπο, επιτρέπεται. Τώρα, αν για παράδειγμα, το μετοχικό κεφάλαιο είναι 500.000 ευρώ και κάποιος λέει πως ντε και καλά θέλει το 51% κι έχουμε τρεις ανθρώπους που το θέλουν αυτό, τότε θα αποφασίσει η Γ.Σ. Προς το παρόν, φαίνεται πως υπάρχουν δύο προτάσεις, μπορεί να είναι και τέσσερις. Η ουσία είναι πως όλες αυτές οι διαμάχες, μέσα σε εισαγωγικά, κι όλα αυτά τα ενδιαφέροντα, μπορεί να είναι υπέρ της Νίκης, γιατί θα υπάρχει μία κόντρα οικονομική που μόνο η Νίκη μπορεί να βγει κερδισμένη, οικονομικά, όχι σε αγωνιστικό επίπεδο.

Για τον Αλ. Παπακωνσταντίνου:«Υπάρχουν κάποια δημοσιεύματα και αναρτήσεις κι αυτό που έχω να πω είναι ότι «ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε». Υπάρχει μία πρόταση, που βρίσκεται στο μέιλ και την κοινοποιήσαμε στη Γ.Σ. Αυτόματα ο συγκεκριμένος άνθρωπος έγινε εστιάτορας, έγινε «πουθενάς», έγινε έξι μήνες επιχειρηματίας και το ένα και το άλλο. Για να το κλείσω, επειδή τυχαίνει να έχω δει το εκκαθαριστικό του συγκεκριμένου κυρίου και κάποιοι στα 50 τους, πριν τρία χρόνια, ανακάλυψαν πως υπάρχει φορολογική δήλωση κι αυτός που το ακούει, ξέρει ποιος είναι, αν θέλει να δει το εκκαθαριστικό του κ. Παπακωνσταντίνου, το έχω εγώ»

Για τον λόγο που ο Αλ. Παπακωνσταντίνου δεν βοήθησε τη Νίκη εξαιτίας του πατέρα του: «Ο πατέρας του είναι άλλο θέμα. Το παιδί αυτό ήταν υπάλληλος σε χρηματιστηριακή εταιρεία κι αυτή τη στιγμή έχει τη δική του εταιρεία. Για το αν απέκτησε πολλά χρήματα τώρα, δε θα απαντήσω εγώ, δεν ξέρω. Εγώ μιλάω για το εκκαθαριστικό του, που το έχω δει».

Για τα έργα στο «Π. Μαγουλάς»: «Για το «Π. Μαγουλάς» έγινε ένας διαγωνισμός, πανελλήνιος, πανευρωπαϊκός. Μπορούσε να καταθέσει πρόταση οποιοδήποτε ήθελε. Οι προτάσεις που κατατέθηκαν, ήταν τέσσερις. Στην πορεία των διαδικασιών οι τρεις υποψήφιοι ανάδοχοι αποχώρησαν από τον διαγώνισμα είτε εξαιτίας ελλιπών δικαιολογητικών, είτε επειδή είδαν ότι το έργο δεν έχει υψηλό κέρδος. Όσοι ξέρουν από δημόσιους διαγωνισμούς γνωρίζουν ότι βρίσκουν ένα κώλυμα και αποχωρούν. Έτσι έμεινε μόνη η εταιρεία του Β. Βενέτη ως ανάδοχος. Μάλιστα το ότι επισπεύσαμε τις εκλογές ήταν ακόμη ένας λόγος, γιατί ο Β. Βενέτης είναι μέλος του Δ.Σ. και δεν θα υπέγραφε την τελική σύμβαση, επειδή δεν το θεωρούσε ηθικό. Έπρεπε, λοιπόν, να πάμε σε εκλογές, όπου δεν θα είναι υποψήφιος. Επομένως ήθελε να υπογράψει τη σύμβαση ως μη μέλος του Δ.Σ.

Το θέμα όμως είναι ότι πρόκειται να τον καλέσουν για τις τελευταίες μια-δυο υπογραφές για να ξεκινήσει το έργο. Δυστυχώς η Γ.Σ. απέφερε κραδασμούς και σε προσωπικό επίπεδο. Δεν θα κάνω τον δικηγόρο του κ. Βενέτη, αλλά θα σας μεταφέρω δικά του λόγια. Το να κατηγορείται ότι έφαγε λεφτά, το να αμφισβητείται ότι δεν έβαλε λεφτά, το να κατηγορείται ότι δεν ήθελε να ανεβεί η ομάδα, το να αποκαλείται «ανθρωπάκι» και ότι πάει να κονομήσει από το «Π. Μαγουλάς», τον επηρέασε τόσο πολύ, που σκέφτεται να μην πάει να υπογράψει και να μείνει χωρίς ανάδοχο το έργο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει νέος διαγωνισμός από τον Σεπτέμβριο και να χαθεί πολύτιμος χρόνος ώστε να βρεθεί νέος ανάδοχος. Δεν είναι έργο της Νίκης, είναι της Περιφέρειας. Προσπάθησα να τον μεταπείσω. Δεν ξέρω αν τα κατάφερα. Είχαμε μια ελπίδα μέχρι τον Οκτώβριο-Νοέμβριο (ας παίζαμε και δύο ματς στο Βελεστίνο πχ) να αγωνιστούμε στο γήπεδό μας. Τώρα θα «σκοτωθούμε» με τον Ολυμπιακό ποιος θα πάει στον Αλμυρό και ποιος στο Βελεστίνο. Για εκεί μας βλέπω…».

Για το αν ο ΝΠΣ Βόλος έχει πάρει το Πανθεσσαλικό για αποκλειστική χρήση:«Το «αποκλειστική χρήση» δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά έχει μια υψηλή πιθανότητα, γιατί αν μέσα στη σύμβαση του ΝΠΣ Βόλος, έχει υπογράψει με το ΕΤΑΔ και τη συντήρηση του πρασίνου, τότε έχει δικαιώματα γιατί αυτό είναι ένα κόστος. Τότε έχει δικαιώματα στη χρήση των γηπέδων».

Για τη σύμβαση της Νίκης με το ΕΤΑΔ:«Υπάρχει σύμβαση και έχει ισχύ μέχρι 30/6/2020. Από κει και πέρα θα πρέπει να δούμε ποια σύμβαση έχει υπογράψει ο ΝΠΣ Βόλος και να γίνει μια συνάντηση για να δούμε τι γίνεται. Ήδη χθες (σ.σ. προχθές) συζητήσαμε κάποια θέματα με ορισμένους ανθρώπους. Μέχρι τώρα δεν έχουν ειδοποιηθεί η Νίκη και ο Ολυμπιακός για τη σύμβαση του ΝΠΣ Βόλος, ο οποίος έχει πλεονέκτημα λόγω της Σούπερ Λιγκ».

Για τις εκλογές της Ερασιτεχνικής και τα μέλη του Δ.Σ. που δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι: «Θέλω να ευχαριστήσω για την προσφορά τους όλα αυτά τα παιδιά για τα δύο χρόνια που ήταν στο Δ.Σ. το οποίο ήταν ένα συμβούλιο χωρίς παραιτήσεις -κάτι που συνέβαινε σωρηδόν τα προηγούμενα χρόνια- και όλοι βοήθησαν από τη θέση που κατείχαν. Το ευχάριστο είναι ότι έχω τηλέφωνα από άλλα παιδιά που θέλουν να μπουν στη διοίκηση».

Για το αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος:«Ακόμη δεν ξέρω τι θα κάνω, προβληματίζομαι. Δέχομαι βέλη από παντού. Η Νίκη έχει γιγαντώσει, έχει 11 τμήματα και όλοι θέλουν να βγαίνουν κατηγορία κάθε χρόνο, κατηγορούν ότι η Ερασιτεχνική δεν βοηθάει. Ας έρθουν αυτοί να βάλουν υποψηφιότητα και να καθίσω εγώ στα καφενεία και στα πεζοδρόμια για να μ’ έχουν απέναντί τους. Τουλάχιστον εγώ έχω την εμπειρία να κάνω αντιπολίτευση, εκείνοι όχι. Γι’ αυτά τα δύο χρόνια είμαστε περήφανοι στο Δ.Σ. που εξοφλήσαμε χρέος 50.000 ευρώ από το 2013 ως το 2019, που έχουμε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και δικό μας λογαριασμό στην τράπεζα με 2.700 ευρώ».

Για το αν θα φύγει βάρος από την Ερασιτεχνική, όταν η ποδοσφαιρική ομάδα γίνει ΠΑΕ:«Ναι ένα βάρος φεύγει, αφού στην παρούσα φάση το 70% των ασχολιών της γραμματείας αφορά το ποδόσφαιρο. Ωστόσο σε περίπτωση που γίνει ΠΑΕ το 10% δεν θα είναι τυπικό, αλλά υπόλογο και υπεύθυνο. Αν κάποιος αναλάβει την ΠΑΕ και τη χρεώσει, το 10% των χρεών γυρίζει σε όλο το Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής».

e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις