Η Χιλή είναι εδώ, 4-0 την Ιαπωνία (video)

Μια Χιλή θεαματική και ταυτόχρονα αποτελεσματικότατη, έστειλε σε κάθε μνηστήρα… μήνυμα πως αν θέλει να της πάρει την κούπα, πρέπει να το προσπαθήσει πολύ, «διαλύοντας» με 4-0 την Ιαπωνία.

Στη δική της πρεμιέρα στο Copa America, η «Ρόχα» ήταν απολαυστική, σκόραρε το πρώτο της γκολ σε ένα καθοριστικό σημείο, μόλις 4 λεπτά πριν από το ημίχρονο και, έχοντας τον Αρίας έτοιμο όποτε χρειάστηκε, έδειξε τρομερή κυνικότητα στην επίθεση, για να φτάσει με άνεση στην «τεσσάρα», που δείχνει πως είναι… γεμάτη ορέξεις για το 3ο συνεχόμενο τρόπαιο μέσα στη Βραζιλία.

Το πρώτο ημίχρονο δεν περιείχε έντονη δράση. Στο 13ο λεπτό, ο Ουέντα πάντως πήρε από πλεονεκτική θέση στην περιοχή την κεφαλιά, αλλά ο Αρίας έδειξε τα εξαιρετικά ρεφλέξ του. Η επόμενη αξιόλογη φάση, είναι το γκολ στο 41ο λεπτό για την Χιλή. Το κόρνερ εκτελέστηκε και ο Πουλγκάρ σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους, για να διαμορφώσει το 0-1 για την ομάδα του, το οποίο διαφύλαξε στο 45′ ο Αρίας με νέα τρομερή επέμβαση, λέγοντας ξανά «όχι» στον Ουέντα.

Με το που άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, η «Ρόχα» τελείωσε και το ματς ουσιαστικά. Μόλις στα πρώτα 9 λεπτά, ο Ίσλα πασάρει στον Βάργκας από δεξιά, εκείνος σούταρε, η μπάλα κόντραρε και έκανε τη βολίδα του… ακόμη πιο άπιαστη για τον Οσάκο, γράφοντας το 0-2. Κάπου εκεί, η μπάλα δόθηκε στην Ιαπωνία, η οποία πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Ουέντα και τον Κούμπο να έχουν τις στιγμές τους, αλλά να υστερούν ξανά στην τελική προσπάθεια. Ο Σάντσες στο 82′ και ο Βάργκας εκ νέου στο 84′, με «διπλό» χτύπημα, τους έδειξαν… πώς γίνεται σωστά και οδήγησαν το σκορ σε επίπεδα θριάμβου για την Χιλή.

Δείτε τα γκολ:

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις