Συνέντευξη του Αχιλλέα Μπέου για όλους και… όλα

Οι “Δικογραφίες” ταξίδεψαν στο Βόλο και συνάντησαν τον επανεκλεγέντα δήμαρχο της πόλης Αχιλλέα Μπέο.

Χειμαρώδης, προκλητικός και αυθεντικός περιέγραψε τη δικαστική του περιπέτεια και την προσωπική του μετάβαση… “απ’ τ’ αλώνια στα σαλόνια”!
Ο Αχιλλέας Μπέος δεν μασάει τα λόγια του και η συνέντευξη, που ακολουθεί είναι η απόδειξη.
Η επόμενη μέρα, μετά την επανεκλογή του στη θέση του Δημάρχου Βόλου, για τον Αχιλλέα Μπέο, είναι όπως λέει: “Hρεμία, υγεία και δύναμη πάνω απ΄ όλα, ώστε να μπορέσω να συνεχίσω και να υλοποιήσω αυτά, γιά τα οποία δεσμεύτηκα από το 2014 και τώρα πρέπει να δικαιώσω όλο αυτό τον κόσμο, που πίστεψε σε μένα”.
ΜΠΕΝΕΑ: Νικητής με συντριπτικό ποσοστό. Αυτοδυναμία με καθαρή νίκη. Πού οφείλεται;
MΠΕΟΣ: Mίλαγα τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν έκρυψα τίποτα από τους Βολιώτες. Δεν ήταν αυτοσκοπός μου η δημαρχία.
ΜΠΕΝΕΑ:Tι διαφορετικό είδαν σε σας και σας επέλεξαν;
MΠΕΟΣ: Aνταποκρίθηκα και θα ανταποκριθω στις προσδοκίες τους. Γιατι πραγματικά πιστέψτε με, δεκάδες χρόνια τους δουλεύανε.Το τι δούλεμα έχουνε φάει απο τους πολιτικούς απατεώνες δεν λέγεται. Οχι μονο εδώ στο Βόλο. Σε ολη την Ελλαδα. Αλλά εδώ παραήτανε. Ανθρωποι με μηδεν περιεχόμενο, μέσα απο ενα σύστημα και ένα κομματικό παρασκήνιο, προτείνονταν για δήμαρχοι, νομάρχες, περιφερειάρχες, χωρίς προσόντα, χωρίς αγάπη για τον τόπο. Και παίζανε το ρόλο του δημάρχου. Στην ουσία όμως μηδέν απο μηδέν, μηδέν.Ο Βόλος είναι μια μικρογραφία, του τι γίνεται στην επικράτεια. Οδήγησαν τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας στην εξαθλίωση. Κατακλέψανε το σύμπαν. Χωρίς αρχές. Παραμύθια φούμαρα ήταν όλα αυτά, τα δήθεν προοδευτικά.
Γι αυτό λέω δουλεύανε τον κόσμο, τον κοροϊδεύανε.
Παρέλαβα το δήμο το 2014 με 3.600.000 το αποθεματικό. Και σημερα που μιλάμε ο Δήμος έχει 21 εκατομύρια.
Κι έρχονται τώρα οι λεγόμενοι αντίπαλοι, που αντιδρούσαν και δεν πιστεύανε και προσπαθούσαν να μεταφέρουν και στον κόσμο ψέμματα οτι, δήθεν δεν υπάρχει αποθεματικό 21 εκατομύρια.Ρε απατεώνες, πως το λετε αυτο;
Αλλά δεν είχαν διοικήσει ποτέ. Δεν ειχαν επιχειρήματα να αντιπαρατεθούν μαζι μου. Όλο ψέμματα υποκρισίες. Λάσπη, βρισιές, εκει να δείτε βρισιές.
ΜΠΕΝΕΑΣ:Kι σείς βρίζετε. Σας έχω ακούσει..
ΜΠΕΟΣ: Κι εγω βρίζω, αλλά τουλάχιστον εγω βρίζω με χιούμορ. Με ατάκες.
ΜΠΕΝΕΑ: Ωραία τα λέτε. Θα είσασταν πολύ καλός βουλευτής. Το σκέφτεστε; Σήμεραδήμαρχος, αύριο βουλευτής;
ΜΠΕΟΣ: Oχι. Όσοι μπαίνουν στο κοινοβούλιο, εξυπηρετούνε ξένα συμφέροντα. Ως εκ τούτου εγω πρέπει να έρθω σε σύγκρουση και ειναι μεγάλα τα συμφέροντα. Με κατεστημένα. Με μεγάλα συμφέροντα. Πρέπει να έρθω σε ρήξη.
ΜΠΕΝΕΑ: Μα εσεις λέτε ότι, και στο Βόλο ήρθατε σε σύγκρουση με συμφέροντα και κατεστημένο..

ΜΠΕΟΣ: Εκει το κατεστημένο ειναι άρρωστο. Συνδέεται με τη σαπίλα του πολιτικού συστηματος. Με το παρακράτος και τα ξένα συμφέροντα. Και δεν θέλω να εμπλακώ εκει, γιατι είμαι ενας χαρακτήρας, που δεν μπορώ να μαζευτώ, να κρατηθώ. Οτι εχω το λεω μπροστά. Γι αυτο εχω και φανατικούς φίλους, αλλά και φανατικούς εχθρούς.
ΜΠΕΝΕΑ: Πάντως αν κρίνω από το αποτέλεσμα, στο Βόλο μάλλον έχετε περισσότερους φανατικούς φίλους..
ΜΠΕΟΣ: Αναγνωρίσανε την προσπάθεια, που έκανα. Αναγνωρίσανε στο πρόσωπό μου, έναν απλο άνθρωπο της καθημερινότητας, που μιλάει μαζί τους, τους συναντάει στα καφέ, στα τσιπουράδικα, στις πλατείες, στα καφενεία, όπου συζητάμε τα προβλήματα και τα λύνουμε.
ΜΠΕΝΕΑ: Από την Κόλαση στον… Παράδεισο; Kατηγορηθήκατε, προφυλακιστήκατε, καταδικαστήκατε και τελικά αθωωθήκατε και επανεκλεγήκατε. 
ΜΠΕΟΣ: Αυτος ο εκλογικός νόμος, για Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές έγινε για μένα, από έναν… κοπρίτη. Από τον λεγόμενο Πουλάκη, έναν άνθρωπο, που δεν έχει δουλέψει στη ζωή του ποτέ, μα ποτέ.
Ενας άνθρωπος, απο την κρατική μηχανή. Και αυτος και η γυναίκα του.
Πως τα καταφέρνουν, δεν ξέρω. Και οι δυό τους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Πριν φύγουν απο την κυβέρνηση, γιατι έτσι δείχνουν τα πράγματα – και οχι οτι με ενδιαφέρει – τη διόρισε με παχυλό μισθό.
Θα τρίζουν τα κόκαλα του πατέρα μου, γιατι είχε πάει φυλακή, για τις ιδέες της Αριστεράς.
ΜΠΕΝΕΑ: Tι εννοειτε τον νόμο τον έκανε για σας; 
MΠΕΟΣ: Ο Πουλάκης ειχε ενα μίσος, ένα μένος για μενα. Πραγματικά το νόμο τον έκανε για μενα. Την απλή αναλογική την έκανε για μενα. Και θα ταλαιπωρηθεί η μισή Ελλάδα. Θα έχουμε ανομία. Δεν θα μπορεί να κυβερνήσει κάποιος στο δήμο, που δεν εκλέχτηκε απο την πρώτη Κυριακή. Θα εχουμε παρατράγουδα. Δεν υπάρχει πιο άδικος νόμος. Τι έλεγε αυτος ο νόμος. Οτι δεν πρέπει να έχεις περιοριστικούς όρους. Εαν εχεις περιοριστικους πόρους, τίθεσαι σε αργία. Πέρασε διάταξη σε νόμο του Υπουργείου Παιδείας, στις 3.30 το πρωί την πέρασε οτι, και να φύγουν οι περιοριστικοί όροι, δεν επιστρέφεις. Αυτο το έκανε ο Πουλάκης ως γενικός γραμματέας τοτε του υπουργείου. Αυτη είναι η πλευρά των δήθεν προοδευτικών. Και επειδη το εχω εισπραξει απο τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ, οι Συριζαίοι είναι οι πιο επικίνδυνοι, αλλά οι πρώην ΠΑΣΟΚΟΙ – Συριζαιοι, οι πιο εκδικητικοί. Εδω μου βάλανε 1.990.000 πρόστιμο, γιά την εφορία. Και ευτυχώς βρήκα μια φοβερή δικηγόρο, η οποία ειπε “κ. Μπέο εγω δεν θέλω αμοιβή. Παρα μονο το γραμμάτιο προείσπραξης. Αυτο έιναι σκάνδαλο”. Και με αθώωσε πανηγυρικά.
Ο συγκεκριμένος ελεγκτής, που δούλευε εδώ στην Εφορία και μου έβαλε αυτο το πρόστιμο, μόλις μου έβαλε το πρόστιμο, πήρε προαγωγή και μετατέθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, διπλα στην υφυπουργό Οικονομικων. Εαν αυτό ειναι κράτος δικαίου σε ολα τα επίπεδα…
ΜΠΕΝΕΑ: Mήπως σας φοβούνται κ. Μπέο;
ΜΠΕΟΣ: Όχι, δεν πιστεύω οτι με φοβούνται. Προσπάθησαν να με ταυτίσουν με τον υπόκοσμο. Και προσπάθησαν να θίξουν πτυχές ευαίσθητες δικές μου και της οικογένειας μου. Με ψέμματα, υποκρισίες και μυθεύματα. Προσπαθούσαν με οποιονδήποτε τροπο να με εμποδίσουν να επανεκλεγώ.
ΜΠΕΝΕΑ: Πάντως εγώ σας άκουσα στην προεκλογική σας ομιλία, να λέτε ότι, ο Βόλος έχει δήμαρχο. Το θεωρούσατε βέβαιο ότι, θα επανεκλεγείτε;
MΠΕΟΣ: Εγω να σας πω την αλήθεια ήμουνα σίγουρος. Και ήμουνα σίγουρος γιατί; Γιατί είμαι ένας ανθρωπος, που δεν κάθομαι στο γραφειο μου. Κάθομαι μονο για συγκεκριμένους λόγους. Οταν εχω συνεργασία με τους συνεργάτες μου, με υπηρεσιακούς παράγοντες, ή όταν έχω συγκεκριμένα ραντεβού. Τις υπόλοιπες ώρες είμαι στους δρόμους. Μιλάω με τον ηλικιωμένο, με τη γιαγιά με το παιδάκι, με τον επιχειρηματία. Αυτο λοιπόν που εισέπραττα, δεν μπορούσε να είναι ψέμματα.
ΜΠΕΝΕΑ: Πως γεννηθηκε η ιδέα να γίνεται δήμαρχος, αφού εσείς ειπατε ότι, για την πολιτική εχετε κακή εικόνα, ή μάλλον τη χειρότερη.  Και η δημαρχία πολιτική ειναι..
ΜΠΕΟΣ: Σωστά. Εγω δεν ειναι πολιτικός. Δεν εχω εκτίμηση και σεβασμό στους πολιτικούς. Εχω μεγαλώσει διαφορετικά. Εαν μου ζητήσεις κατι και σου πω θα το κάνω, θα πέσω απο τον πέμπτο, αλλά θα το κάνω. Όλοι αυτοί λενε λένε και οταν εκλεγούν, οταν κάνουν  τη δουλειά τους, δεν κάνουν  τιποτα. Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Ως εκ τούτου και επειδη γνωρίζω και πράγματα απο τους πολιτικούς… δεν έχω καλή εικόνα για την πολιτική… Αλλά θα σας πω, γιατί αποφάσισα να κατέβω δήμαρχος. Γεννήθηκα εδώ στο Βόλο, έφυγα μικρός, πήγα στο εξωτερικο, βίωσα μια μεγάλη περιπέτεια μέσα από την αγάπη της τοτε ομάδας μου, τον Ολυμπιακό Βόλο, που με λάτρεψε. Εκανα παρα πολλά στη ζωή μου, πηγα στην Αμερική μετανάστης, ήμουνα ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας, ήμουνα ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων, γνώρισα παρα πολλά. Ηθελα λοιπόν να προσφέρω κάτι στον τόπο μου. Και τώρα, οταν τέθηκα σε αργία, δεν έπαιρνα μισθό. Και ειπα εφόσον τελειώσω και δικαιωθώ, όλα μου τα χρηματα που θα πάρω αναδρομικά θα τα δώσω στις φτωχές οικογένειες. Κατι που εκανα. Ο σκοπός μου δεν ειναι τα 2 χιλιάρικα, τα 2,5, που παίρνω το μήνα. Οχι οτι είμαι εκατομμυριούχος, αλλά δόξα το θέο ο θεός μου τα εδωσε πλουσιοπάροχα. Σε ολα τα επίπεδα.
Και στην οικογένεια μου, εχω πέντε υγιέστατα παιδιά, τα οποία λατρεύω. Αλλά και ως επιχειρηματίας εχω επιτύχει.Τώρα λοιπόν θέλω να γράψω ιστορία. Και πως θα γράψω ιστορία στον τόπο μου; Kάνοντας έργα, που δεν μπόρεσαν να γίνουν ποτέ.
Και θα τα κάνω να είστε σίγουροι.

ΜΠΕΝΕΑ: Τι θα κάνετε για την ανεργία;
MΠΕΟΣ: Δυστυχώς, εκει δεν μπορω να επέμβω. Ούτε μπορώ, να νομοθετήσω θέσεις εργασίας. Να σας πω κατι; Η αδελφη μου ειναι 8 χρόνια άνεργη. Μπορούσα να την πάρω ειδικό συνεργατη. Δεν την πήρα. Πήρα κόσμο από δω. Σαν Δήμος δεν εχω δυνατότητα να νομοθετητήσω. Αυτά τα κάνει το κράτος.
ΜΠΕΝΕΑ: Δηλαδή δεν μπορεί να πιεστεί το κράτος απο εναν ισχυρό δημαρχο?
ΜΠΕΟΣ: Ακούστε! Αυτα που σκέπτομαι εγω, δεν ειναι δυνατόν να μην τα σκέφτεται και κάποιος αλλος. Αποκλείεται. Απλά εχουν αλλά κίνητρα. Δεν τους ενδιαφέρει. Έμπαινα πρόσφατα για μια συνέντευξη στο OPEN και έβγαινε ο Παπανδρέου και ο Κουρουπλής .Και τους είπα σημειολογικά. “Ρε σεις, σας εχουν κλείσει θέσεις στο νεκροταφείο”.Τι εννοώ; Κουράσανε ρε Μαίρη. Πόσες τετραετίας; Λες και η πατρίδα τους ανήκει… Τι ειναι η πατρίδα ρε: Δικό σας μαγαζί; Ετσι και εδώ στο Βόλο. Οι ίδιοι και οι ίδιοι..Δεκάδες χρόνια και κοροϊδεύανε τον κόσμο…

ΜΠΕΝΕΑ: Bασιλιάς του Βόλου ή υπηρέτης  του; Τι είναι ο Αχιλλέας Μπέος;
ΜΠΕΟΣ:  Θεωρώ τον εαυτό μου έναν απλό άνθρωπο, που υπηρετώ το Δήμο μου. Και αυτό είναι η αλήθεια. Δεν θα αδιαφορήσω, για τον απλό άνθρωπο. Ο άνθρωπος γεννιέται, δεν γίνεται. Και στις επιχειρήσεις μου, όταν ήμουνα, καθόμουνα κι έτρωγα με το προσωπικό. Επινα καφέ μαζί τους. Και τώρα το ίδιο. Θα κάνω ένα πάρτυ, για να ευχαριστήσω τους  εθελοντές, τους δημότες μου. Είπα στο Γιαννιά να έρθει να τραγουδήσει. «Γιώργο θέλω να έρθεις». Και μου λέει : «Αφεντικό με φιλάκια θα πληρωθώ”. Eννοούσε δηλαδή ότι, δεν θα πάρει λεφτά. Είμαι άνθρωπος της καθημερινότητας. Δεν έχω έπαρση, γιατί γεννήθηκα από φτωχή οικογένεια.
ΜΠΕΝΕΑ: Tι άνθρωπος είναι ο Αχιλλέας Μπέος;
Γεννήθηκα στο Βόλο. Σε ηλικία 3 -4 ετων πήγα στην Αθήνα. Και σε ηλικία 17 ετών, ενώ ήμουνα αθλητής του Μπάσκετ, στον Πανιώνιο, αποφάσισα να τα παρατήσω όλα και να πάω στην Αμερική. Για την περιπέτεια. Εκεί γνωρίστηκα με την πρώτη μου γυναίκα. Εκανα οικογένεια. Και έκανα 4 παιδιά. Το 1999 χώρισα με την πρώτη μου γυναίκα και λίγο μετά γνωρίστηκα με τη δεύτερη γυναίκα μου. Παντρευτήκαμε και κάναμε ένα υγιέστατο αγοράκι, σήμερα είναι 9 ετων, τον Αχχιλέα.  Είναι σε όλα το alter ego μου. Στα νεύρα, στον αυθορμητισμό, στον τσαμπουκά, σε όλα.
MΠΕΝΕΑ: Mιάς και λέτε για τσαμπουκά. Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι, στη δίκη του Koriopolis, δεν λείψατε ούτε μία μέρα από το δικαστήριο, ενώ μπορούσατε να μην εμφανίζεστε, όπως έκαναν άλλοι συγκατηγορούμενοι σας. Ηταν ο φόβος, που επέβαλλε την παρουσία σας ή κάτι άλλο;

ΜΠΕΟΣ: Ηθελα να είμαι παρών, να παρακολουθώ τα πάντα, ούτως ώστε στην απολογία μου, να τους ξεφτυλίσω, όπως τους ξεφτύλισα.  Για να μπορέσω να απαντήσω σε αλήθειες και σε ψέμματα. Ευτυχώς δεν υπήρχαν ψέμματα, γιατί δεν υπήρχαν μάρτυρες. Ούτε ένας μάρτυρας, δεν ήρθε να πει κάτι συγκεκριμένο. Ακόμη και ο Κούγιας είπε κρίσεις… Δεν μπορείς να δικαστείς με κρίσεις και απόψεις. Μόνο με γεγονότα δικάζεσαι.

MΠΕΝΕΑ: Λέτε ότι, δεν ήρθαν μάρτυρες. Παρακολουθούσα ανελλιπώς τη δίκη σας καιάκουσα ένα μάρτυρα, το συνάδελφο μου το Θωμαίδη, που εξετάστηκε μάλιστα ως μάρτυρας κατηγορητηρίου στο Εφετείο. Τον άκουσα, που είπε μια φράση, η οποία μου έχει μείνει αξέχαστη. Είπε ότι: «Mε το χαρακτήρα, που έχει ο Αχχιλέας Μπέος, για όλα τον θεωρώ ικανό. Aλλά όχι, για να κάτσει, να χάσει η ομάδα του»…
ΜΠΕΟΣ: Ναι. Γιατί είμαι νικητής εκ γεννετής. Μπαίνω στα αποδυτήρια και μιλάω με τους ποδοσφαιριστές. Δεν μπορώ να το κανω αυτό και μετά, να κάτσω να χάσω.
MΠΕΝΕΑ: Eχετε χάσει όμως..
MΠΕΟΣ: Πολλές φορές. Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Είναι ένα παιχνίδι, που έχει τρία αποτελέσματα. Ισοπαλία, νίκη και ήττα. Αλλά όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, να έρθει φυσιολογικά. Βέβαια είναι δύσκολο και εσυ Μαίρη, αλλά και πολλοί συνάδελφοί σου, όχι μόνον όσοι κάνουν Δικαστικό, να  παραδεχτούν ότι, ήταν η μεγαλύτερη δίκη – παρωδία, για την ελληνική Δικαιοσύνη. Και εάν υπήρχε καθρέφτης, θα έπρεπε να ντρέπονται, να κοκκινίζουν. Γιατί με αυτή τη δικογραφία, που οδηγήθηκα στη φυλακή, χωρίς στοιχεια, φάνηκε ξεκάθαρα ότι, επηρεάστηκαν δικαστικές συνειδήσεις και υπήρχε πολιτική παρέμβαση. Η συγκεκριμένη εισαγγελέας και ελπίζω να μην το κόψεις αυτό, είμαι υπεύθυνος των όσων λέω, η Πόπη Παπανδρέου, εάν είχε ήθος πάνω της, θα έπρεπε να μην ξανακαθίσει στα έδρανα. Τέτοιες εισαγγελείς προσβάλλουν το δικαστικό Σώμα. Και θα το εξηγήσω. Δεν μπορεί να αναφέρει στο κατηγορητήριο της ότι, εγω είμαι κάτοχος αμερικάνικου διαβατηρίου, ώστε να θεωρηθώ ύποπτος φυγής, για να προφυλακιστώ. Ηταν ψέμμα..
ΜΠΕΝΕΑ: Μπορεί να σας κατηγόρησαν άδικα, όπως λέτε και οι δικαστές να σας καταδίκασαν άδικα, όπως ισχυρίζεστε. Πάντως δικαστές σας αθώωσαν…
ΜΠΕΟΣ: Κέρδισα τους δικαστές σε σύγκριση με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους. Εγώ τους κοιτούσα στα μάτια. Είχα επιχειρήματα. Τι να πούνε γιά μένα; Eίπανε ότι δωροδόκησα. Ποιόν δωροδόκησα; κατηγορία ήταν για να γελάει ο κόσμος. Αυτοί έπρεπε να πάνε φυλακή. Οχι εγω. Φτιάξανε το κατηγορητήριο,ένα διάτρητο κατηγορητήριο, κατάπτυστο από την αρχή μέχρι το τέλος. Ντροπή της Παπανδρέου.Ντροπή! Ποιές ήταν οι κατηγορίες; Δωροδοκία. Ποιόν ρε δωροδόκησα; Πότε; Πού; Πόσο; Κι εγω λέω ότι, θέλω. Μα είναι πράγματα αυτά; Δεν ντρέπονται λίγο;
MΠΕΝΕΑ: Eσείς ποιά εξήγηση δίνετε;
MΠΕΟΣ: Oπως και να το κάνουμε, ο Μπέος, τότε το 2011 και τώρα βέβαια, αλλά κυρίως τότε, παναγία μου… Προκαλούσα.. Ημουνα προκλητικός. Το λέω.
MΠΕΝΕΑ: Kαι γι΄αυτό σας άσκησε δίωξη η Δικαιοσύνη;
MΠΕΟΣ: Στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι μεγάλα τα συμφέροντα. Ημουνα σε κόντρα με μεγαλους διοικητικούς και πολιτικούς παράγοντες Πατέρας, Μαρινάκης, Κοκκαλης… Με όλους έχω έρθει σε σύγκρουση. Ομως τα πράγματα τότε αγριέψανε. Και ήμουνα ένας άνθρωπος, που καλώς ή κακώς, για μένα κακώς, πουλούσα.Γιατί δεν είχα χαμηλούς τόνους. Και αυτό το πλήρωσα. Αυτό τον αυθορμητισμό μου. Οτι δεν φοβάμαι κανέναν. Και δεν φοβάμαι. Και τώρα που μιλάμε, δεν φοβάμαι… Δυστυχώς ομως στην Ελλάδα, δεν είναι ετσι τα πράγματα.
ΜΠΕΝΕΑ: Εαν μπορούσατε να γυρίσετε το χρόνο πίσω, θα αλλάζατε κάτι από τη συμπεριφορά σας, ή από τα πεπραγμένα σας; Eχετε μετανιώσει; Γιατί βλέπω ότι, επιρρίπτετε ευθύνες και στον εαυτό σας.. Αναγνωρίζετε ευθύνες και λάθη;
ΜΠΕΟΣ: Oρισμένες φορές, αναγνωρίζοντας πού βρίσκεσαι και τι κανεις, πρέπει να συμβαδίσεις με το περιβάλλον. Δυστυχώς στην Ελλαδα υπάρχει ένα πολύ επικίνδυνο περιβάλλον σε αυτό τον τομέα, που πρέπει να το σεβαστείς. Εγω δυστυχώς έλεγα καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται… Αλλά τελικά δεν είναι έτσι. Δημιουργήσανε μία πλάνη, στήσανε ένα ολόκληρο σώου, με ελικόπτερα τότε στη Λεωφόρο Αλεξανδρας, Παναγία μου… Λες και συνoδεύανε τον Αλ Καπόνε του ’60, του ’40.. Μια ντροπή. Με τι;
MΠΕΝΕΑ: Παραδέχεστε όμως ότι, είσασταν προκλητικός.
MΠΕΟΣ: Και τι σημαίνει αυτό; Οτι όταν προκαλείς, πρέπει να σε πάνε στη φυλακή;
MΠΕΝΕΑ: Oχι, αλλά όταν είσαι προκλητικός, δίνεις τροφή για σώου…
MΠΕΟΣ: Αυτοί το δημιουργήσανε. Ντροπή! Ενας χασισοπότης, ετσι τον είχα πει μέσα από τη φυλακή και οι δικηγόροι μου τρελαθήκανε,τον Γιώργο Παπανδρέου εννοω. Ενας βλαμένος, έγινε αρχηγός κράτους. Ενας άνθρωπος, που δεν είναι σε θέση, να μοιράσει δυό γαιδουριών άχυρα.. Αυτή είναι η πατρίδα μας. Δυστυχώς. Αυτος θεώρησε τότε ότι, εαν βάλουν το Μπέο φυλακή θα αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, ενόψει πρώτου μνημονίου. Δεν ντρέπεται; Δηλαδή οδηγείς έναν άνθρωπο, πατέρα πέντε παιδιών στη φυλακή, για να αποπροσανατολίσεις την κοινη γνώμη; Bέβαια όλοι αυτοί, πού είναι; Τα γεγονότα, η εξέλιξη, δικαιώνει εμενα εκατό – μηδέν.
MΠΕΝΕΑ: Νιώθετε δικαιωμένος;
MΠΕΟΣ: Nιώθω δικαιωμένος, αλλά όλα αυτά δεν σβήνονται. Αλλά ευχαριστώ το θεό, την οικογενεια μου, τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου, που με κράτησαν στα πόδια μου.. Και είχα τη δύναμη να ανταπεξέλθω σε όλη αυτή την αθλιότητα και δικαιώθηκα. Και δεν διαλύθηκε η οικογένεια μου. Και εξελεγην στον πέμπτο μεγαλύτερο Δήμο, δήμαρχος, έχοντας σημαία ότι, πήγα φυλακη. Δεν το έκρυψα από κανέναν. Σημαία. Γιατί εχω μάθει, να μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας.
MΠΕΝΕΑ: Δεν ντραπήκατε, ενώ είχατε πάει φυλακή, να πείτε, πως να διεκδικήσω τώρα δημαρχία;
MΠΕΟΣ: Οχι. Γιατί είμαι αυθεντικός. Και από αυτή την περιπέτεια έδειξα ότι, είμαι πραγματικός, αυθεντικός και ειλικρινης και πάνω από αρσενικός!
ΜΠΕΝΕΑ: Εχετε επανέλθει στο ποδόσφαιρο; Γιατί ξερω ότι, το ποδόσφαιρο είναι η μεγάλη σας αγάπη.
MΠΕΟΣ: Η καψούρα μου είναι το ποδόσφαιρο. Επίσης ένας μεγάλος στόχος για μένα είναι εδω στο Βόλο. Γιατί στο ποδόσφαιρο, εδω στο Βόλο στη μετά Μπέου εποχή υπήρχε μιά απαξιωση. Και στην προ Μπέου και στη μετά Μπέου εποχή. Δηλαδή, δύο ιστορικές ομάδες, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Νίκη Βόλου, απαξιωμένες και οι δυο. Χωρίς μπακγκραουτ χωρίς υποδομές, τίποτα. Στην ελεημοσύνη.Κάθε μέρα γίνονται επαίτες και ζητάνε από τους επιχειρηματίες. Δηλαδή δεν υπάρχει ο παράγοντας να οδηγήσει αυτες τις ομάδες κάπου, που είναι βασική προυπόθεση. Ερχομαι λοιπόν εγω, αφού με ξέρουν τι μπορώ να καταφέρω και στο ποδόσφαιρο και τους λεω “ελάτε, δεν υπάρχει μίσος. Ειναι πιό πολλά αυτά που μας ενώνουν, από αυτά που μας χωρίζουν και επειδή δεν μπορείτε να ενωθείτε ως ιστορίες, να δημιουργήσουμε μια καινούρια ομάδα”. Και τους παρέδωσα την καινούρια ομάδα, στην Α Εθνική, στη σούπερ Λινγκ. Το Βόλο. Ελάτε λοιπόν όλοι. Η ισχύς εν τη ενωσει.
ΜΠΕΝΕΑ: Εισαστε παράγοντας σε αυτή την ομάδα;
MΠΕΟΣ: Eίμαι ο ανθρωπος, ο οποίος, όταν με επισκεφτήκανε και μου είπαν ότι, θέλουν να δημιουργήσουν μιά καινούρια ομάδα εδω στο Βόλο, τους έδωσα το πρασινο φως να προχωρήσουν. Στη συνεχεια είμαι ο ‘ανθρωπος που συνέβαλα και στήριξα την προσπάθεια, γιατί το πιστεύω. Στήριξα την ομάδα οικονομικά, ηθικά και υλικα.Τους παρείχα ένα γήπεδο, το οποίο το συντηρούσαν μόνοι τους. Σημαντικό. Ημουνα δίπλα τους όποτε με χρειάστηκαν, με τις γνώσεις και τις απόψεις μου. Κάποιες τις δεχόντουσαν, κάποιες όχι. Την πλειοψηφία των απόψεων μου τη δεχτηκαν, γιατί τέτοιες συμβουλές δεν τις βρίσκεις εύκολα.
ΜΠΕΝΕΑ: Ποιό είναι το… μυστικό της επιτυχίας;
MΠΕΟΣ: Ο Βόλος έχει ευτυχήσει, να έχει μία ομάδα ανθρώπων, που όλοι βάζουν το χερι στην τσέπη. Εγω είμαι μέτοχος με ένα ποσοστό 1 – 2 %. Δεν έχει σημασία. Εχει κανει τρεις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων, στις οποίες όλοι οι μέτοχοι συμμετείχαν. Ηρθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Πάρτε 33% εσεις, 33% εσείς και 33% η καινούρια ομάδα. Και να κάνουμε ένα μεγάλο σύλλογο.Θα προτείνω να γινει η συνενωση όλων των δυναμεων, για να δημιουργήσουμε μια ομάδα πρότυπο, μια επαρχιακή ομάδα, που θα διεκδικησει κομμάτι από την πίττα της Sοuper Leage και θα διεκδικήσει την έξοδο της στην Ευρώπη. Και αυτό θα δημιουργήσει αθλητικό τουρισμό και ένα επιπλέον κίνητρο στην πόλη του Βόλου, στην πόλη που γεννήθηκα, στην πόλη που αγαπάω.
MΠΕΝΕΑ: Eκτός από την νεοιδρυθείσα ομάδα του Βόλου, έχετε στόχο να ανεβασετε την πόλη του Βόλου στη… Super Leage;
MΠΕΟΣ: Kάθε μήνα, που έρχεται κάποιος στο Βόλο, τον βλεπει να διαφορετικό. Ο Βόλος αυτή τη στιγμή σε όλα τα επίπεδα  σε λίγο καιρό θα είμαστε ακόμη πιό καλά – δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καμμία ευρωπαική πόλη. Το 2014, όταν είχα πρωτοαναλάβει τη δημαρχία, είχα πει ότι, θέλω να κανω το Βόλο Μονακό. Σημέρα ο Βόλος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το Μονακό.
ΜΠΕΝΕΑ: Mπορεί δηλαδη να γίνει και η Formoula εδω;
MΠΕΟΣ: Oχι, γιατί το ράλι είναι ένα πανάκριβο σπορ. Είναι πολλά τα εκατομύρια. Προσπάθησε κάποτε να το κάνει ο φίλος μου ο Γιαννης Βαρδινογιαννης, αλλά…
MΠΕΝΕΑ: Εαν δηλαδη βρισκόταν χρηματοδότης, θα κανατε στο Βόλο πίστα της Formoula;
MΠΕΟΣ: Mε μεγαλη μου χαρα. Μιάς και μιλάμε για αθλητικό τουρισμό, φέτος έχουμε το πανευρωπαικό πρωτάθλημα, κάτω των 20 ετών, στο Μπάσκετ και το παγκόσμιο κάτω των 20 ετών, στο Πόλο. Καθε χρόνο κάνουμε διεθνείς διοργανώσεις και έρχονται χιλιαδες τουρίστες. Με αυτό τον τρόπο, συμβάλλουμε κατά της ανεργίας. Βοηθαμε. Αλλά μέχρι εκει μπορούμε. Μακαρι να μπορούσα να νομοθετήσω για την πόλη μου, Και δεν θα υπήρχε ανεργία. Γιατί έχω πολλές ιδεες, αλλά δεν μπορώ να τις υλοποιήσω. Δεν μου το επιτρεπει ο νόμος.
ΜΠΕΝΕΑ: Γιατί δεν χρησιμοποιείτε την ισχύ, που διαθέτετε, για να πιέσετε κάποιους βουλευτές;
MΠΕΟΣ: Δεν είναι τόσο απλό. Για παράδειγμα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για πράγματα της πόλης μας δεν πήρανε θέση. Τώρα θα κανουμε μία ανοικτή συγκέντρωση, με ένα πρόβλημα, που έχουμε στην πόλη μας το στρατόπεδο Γεωργούλα, να δεσμευτούν, ενόψει εκλογών και με τη νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει, να δεσμευτούν να μην φύγει το στρατόπεδο, γιατί είναι πηγή εισοδήματος. Γύρω τα 20 εκατομύρια έσοδα στην τοπική κοινωνία, τα οποία θα φύγουν.
MΠΕΝΕΑ: Eχετε πολλά ατού εδω στο Βόλο. Το Πήλιο μόνο… είναι όλα τα λεφτά…
ΜΠΕΟΣ: Οχι μόνο αυτό. Ειναι και… ερωτεύσιμη πόλη. Να έρχεσαι συχνότερα εδω στο Βόλο Μαίρη μου, για να ερωτευτείς..
MΠΕΝΕΑ: Ιβαν Σαββίδης, Δημήτρης Μελισσανίδης. Ποια η σχέση και ποιά η γνώμη σας;
ΜΠΕΟΣ: Με το Δημήτρη Μελισσανίδη, γνωριζόμαστε πάνω από 20 χρόνια. Ενας επιχειρηματίας και αυτός, που ξεκίνησε αυτοδημιούργητος πριν από πολλά χρόνια, τον καμαρώνω και χαίρομαι, που είμαι φίλος του. Εχουμε πολλά κοινά, όπως είναι τα χαρτια, η Μπιρίμπα, που μας αρέσει να παίζουμε. Επίσης τα μπουζούκια… Αραιά και πού, όταν μας δίνετε η ευκαιρία, κάνουμε παρέα. Και το ποδόσφαιρο φυσικά. Ο Ιβαν Σαββίδης, είναι ένας καινούριος άνθρωπος στη ζωή της Ελλάδας. Μεγαλος παράγοντας, όπως έχει αποδειχτεί. Στον ΠΑΟΚ. Εχει επενδύσει
ΜΠΕΝΕΑ:Τα πήρε όλα φετος…
MΠΕΟΣ: Δεν μπορω να πω ότι εχω τις ίδιες σχέσεις και με τους δύο, γιατι το Μελισσανιδη τον ξερω 20 και πλέον χρόνια, ενω ο Σαββίδη 3 – 4 χρόνια. Ο Σαββίδης έχει προσφέρει στην ομάδα του και στην πόλη του, θα κριθεί στην πορεία. Τον εκτιμώ ιδιαίτερα, όπως πιστευω και αυτός το ίδιο. Δεν έχουμε ιδιαιτερη σχέση. Ισως αργότερα εξελιχτεί.. Ομως δεν θελω σε καμμια περίπτωση, να μπω στη μέση ανάμεσα στους δύο παράγοντες του ποδοσφαίρου και επιχειρηματίες, γιατί κατι αντίστοιχο το βιωσα στο παρελθόν, Μαρινακης – Πατερας και οδηγήθηκα στη φυλακή. Οπότε δεύτερο λάθος τέτοιο, δεν πρόκειται να κανω. Μ ενδιαφέρει η πόλη μου, η ομάδα του Βολου, εάν θέλετε να πάμε και μέχρι εκεί και δεν με νοιάζει εαν θα πάρει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ. Δικιά τους δουλειά.
ΜΠΕΝΕΑ: Πείτε μου και για τους άλλους δύο μεγαλους ποδοσφαιρικούς παράγοντες. Μαρινάκης – Αλαφούζος…
Ο Αλαφούζος δεν είναι μεγαλος ποδοσφαιρικός παράγοντας. Ο Μαρινακης είναι. Ο κ. Αλαφούζος είναι ενας μεγάλος επιχειρηματίας. Αυτο να το δεχτώ. Και πετυχημενος στο χώρο των media και τον εφοπλιστικό. Σαν ποδοσφαιρικό παραγοντα όμως δεν μπορώ να τον πω μεγάλο. Είναι άδικο όμως να μην πούμε οτι, επένδυσε πάρα πολλά χρήματα, που εαν τα ειχα επενδύσει εγω, θα είχαμε πάρει το πρωτάθλημα με τον Παναθηναικό. Απλά μπήκε στα βαθιά και ισως κάποιοι άνθρωποι τον χρησιμοποίησαν, η αλήθεια είναι. Και όταν μπαίνεις στα βαθιά και δεν γνωρίζεις το αντικείμενο και έχεις απέναντι σου ανθρώπους, όπως ειναι ο Μαρινάκης, είναι πολύ δύσκολο.
ΜΠΕΝΕΑ: Γιά το Μαρινάκη, που ήταν και φίλος σας τι έχετε να πειτε;
ΜΠΕΟΣ: Πολύ φίλος μου. Μονο που δεν κοιμόμασταν μαζι. Δυστυχώς όμως με πολέμησε. Ας είναι καλά. Στήριξε άλλη υποψήφια εδω στο Βολο. Να είναι καλά. Σέβομαι και εκτιμω ότι, κάποτε μπήκα στο σπίτι του και όχι μια φορά, πολλές. Γνώρισα την οικογένεια του, κάναμε παρέα. Δυστυχώς οι δρόμοι μας χώρισαν. Ετσι ειναι. Να είναι καλά και δεν πειράζει…
πηγή: dikografies.blogspot.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις